Master of Business Administration

De internationaal georiënteerde Master Business Administration (MBA) biedt u of uw werknemers de mogelijkheid om de benodigde management- en bedrijfskennis te verwerven voor de volgende carrièrestap terwijl u in deeltijd werkt. In het bijzonder, is de post-graduate generalistische MBA ontworpen voor afgestudeerden van niet-economische eerste graad programma's.

In aanvulling op de modules, leer je cross-functionele managementkennis in twee seminars van een week in het buitenland en een in het vierde semester. Met teamgerichte en praktijkgerichte onderwijs- en leermethoden bereidt u onze docenten voor op praktijk en onderzoek voor de aanname van complexe managementtaken van het midden- en hoger management.

U bent alleen geïnteresseerd in bepaalde modules van de MBA of wilt graag flexibel en individueel meedoen? Met de FlexMBA kunt u elke module afzonderlijk nemen en zo het curriculum aanpassen aan uw individuele behoeften of uzelf specifiek opvoeden.

Programma van de MBA

Programmastructuur van de Master Business Administration

De meeste modules in de MBA zijn self-contained en kunnen individueel en zonder voorafgaande kennis worden bestudeerd. Module 9 bestaat uit twee seminars van een week in het buitenland. In module 10 kunt u kiezen uit ongeveer vier economische prioriteiten. De laatste module bestaat uit de masterproef.

De part-time MBA kan in vier semesters worden bestudeerd. Het vijfde semester is inbegrepen in de studiekosten en dient voor uw flexibele studieontwerp.

Doelgroep van de MBA

Studenten in het MBA-programma zijn professionals die perspectief hebben op of al werken aan of al werken in leidinggevende functies. Het extra-professioneel algemeen management programma is primair gericht op afgestudeerden van niet-economische eerste graad programma's die graag de nodige bedrijfs- en managementkennis willen verwerven voor de volgende loopbaanstap (bijv. Ingenieurs, natuurwetenschappers, sociale wetenschappers, architecten, advocaten) , Artsen, etc.).

toelating

Toelatingsvoorwaarden van de MBA

 • Universitair diploma
 • Mind. 210 ECTS-punten (voor aanvragers met minder dan 210 ECTS-punten worden upgrade-opties aangeboden)
 • Mind. twee jaar professionele ervaring na de eerste universitaire opleiding (beroepservaring / praktische fasen tijdens de eerste graad kunnen na akkoord worden gecrediteerd onder bepaalde voorwaarden)
 • Goede kennis van het Duits en Engels

Kosten van de MBA

Het studietarief is Euro 15.100,00 plus de semester-kosten. De kosten omvatten studiemateriaal en het collegegeld aan de partneruniversiteiten.

betaling in termijnen

Op verzoek bieden wij u de mogelijkheid om het collegegeld in termijnen te betalen. U kunt dus de studiekosten in maandelijkse, driemaandelijkse of halfjaarlijkse termijnen vereffenen, zelfs zonder te lenen. Voorbeeld: met een studietarief van 14.100 euro kunt u comfortabel betalen in 24 maandelijkse termijnen van 587.50 Euro. Neem voor uw persoonlijke financieringsmogelijkheden rechtstreeks contact op met onze studentenadviesdienst. Opgelet, dit geldt alleen voor de buitenschoolse buitenschoolse activiteiten.

belastingvoordelen

Een MBA of Master's degree kan in het algemeen volledig worden afgetrokken (collegegeld, accommodatie, boeken, enz.) Van de belasting, omdat postdoctorale cursussen in tegenstelling tot de initiële opleiding voor belastingdoeleinden als training (vonnis van de federale financiële rechtbank AZ VI R 24/95, federale belastingstaat 1996 II P. 452).

De voorwaarde is echter dat de MBA of Master's degree in het voortgezet onderwijs of een soortgelijk vakgebied dient voor de geplande carrière. In ieder geval is het zinvol om van een belastingconsulent of een gespecialiseerde belastingadviseur een bindende informatie te verkrijgen die rekening houdt met de individuele situatie.

Aanvraag voor de MBA

Solliciteer via het online formulier.

In te dienen aanvraagdocumenten

 • Motivatiebrief in het Engels (ongeveer 1 pagina) - niet nodig voor aanvragers van het Flex-programma
 • curriculum vitae
 • Bewijs van eerdere graad (en) (diploma en diploma's) *
 • Examencommissie (s) van alle staatsuniversiteiten die tot nu toe zijn bezocht (als u niet langer bent ingeschreven)
 • Bewijs van beroepsactiviteiten (certificaat of equivalent) *
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (bijv. TOEFL, IELTS of gelijkwaardig, semester buitenland, beroepsverblijf in het buitenland, enz.) * / **
 • Kopie van geboortecertificaat of identiteitskaart / paspoort *
 • Pasfoto (origineel)
 • Bewijs van kennis van het Duits (DSH of TestDaF, alleen voor aanvragers die geen kwalificatie voor een Duits hoger onderwijs hebben) *
 • APS-certificaat (alleen voor Chinese, Vietnamese en Mongoolse aanvragers *)

* Stuur gecertificeerde kopieën van de originele documenten in. Als u geen gecertificeerde exemplaren indient, kunnen we uw exemplaren ter plaatse verifiëren op vertoon van het origineel.

Opleiding te volgen in:
Duits
International Graduate Center - Hochschule Bremen

Zie 10 andere vakken van International Graduate Center - Hochschule Bremen »

Laatst bijgewerkt op April 10, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Contact school
Duration
4 - 5 semesters
Deeltijd
Prijs
15,100 EUR
Euro 15.100 323.42 € per semester Bijdrage semester
Deadline
Contact school
Op locaties
Op datum
Begindatum
Contact school
Einddatum
Contact school
Aanmeldingslimiet
Contact school

Contact school

Location
Aanmeldingslimiet
Contact school
Einddatum
Contact school