De strathclyde mba

Algemeen

5 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Strathclyde MBA

Het ontwikkelen van ambitieuze managers in ondernemende, strategische zakelijke leiders.

De Strathclyde MBA neemt ervaren managers uit een verscheidenheid van achtergronden en rust hen met de know-how, vaardigheden en strategische oriëntatie te houden en de schaal bedrijf in de hedendaagse mondiale bedrijven.

Wat is de Strathclyde MBA?

De Strathclyde MBA is niet alleen een business programma, het is een stimulerende, uitdagende, levensveranderende ervaring, waardoor je vragen, re-denken en opnieuw te evalueren hoe je zaken doet.

De Strathclyde MBA is zeer ervaringsgerichte en op basis van samenwerkend leren. Studenten delen hun afwisselend werk ervaringen, kennis, inzicht en vaardigheden.

De MBA zal vormgeven en begeleiden u als een reflecterend, opening denken, adaptieve leerling. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van beter begrip van de wisselwerking tussen theorie en praktijk in het management. In het bijzonder:

 • biedt de vaardigheden die nodig zijn voor de overgang naar een hogere level-beleid vormen posities
 • hier kunt u succesvolle carrière overgangen
 • vergemakkelijkt de overstap van technisch specialisme tot algemeen management
 • poetst de vaardigheden en vergroot de mogelijkheden van mensen die werken voor zichzelf of over het op te zetten in het bedrijfsleven

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Zelfontwikkeling

 • een brede kennis van de business en management vraagstukken
 • strategische oriëntatie en de mogelijkheid om de strategieën geformuleerde succesvolle uitvoering
 • ontwikkeling van managementvaardigheden en -technieken
 • zelfbewustzijn als manager en leider
 • meer vertrouwen in alle sectoren van het bedrijfsleven

Loopbaanontwikkeling

 • verbeterde promotiekansen
 • nieuwe carrièremogelijkheden
 • toegang tot de uitgebreide Strathclyde alumninetwerk

Wat zijn de voordelen voor werkgevers en sponsors?

Verbeterde corporate performance

 • beter begrip van corporate doelstellingen
 • meer kennis en succesvol management
 • geavanceerde communicatie door middel van wederzijds begrip
 • groter bewustzijn van externe invloeden en de erkenning van de behoefte aan een kwaliteit klantgerichtheid en marktgerichtheid
 • verhoogde potentieel voor de effectieve benutting van waardevolle bedrijfsgegevens, personele en andere hulpmiddelen

Human resource development

 • groter vermogen aan te trekken en high potential managers behouden
 • flexibele benadering van het beheer van het onderwijs
 • gestructureerde ontwikkeling van individuele managers
 • integraal onderdeel van de opvolgingsplanning en de ontwikkeling van de leiders van morgen

Programma-overzicht

De Strathclyde MBA is een 180-credit-programma naar aanleiding van de EU-richtlijnen zoals uiteengezet door het Bologna-proces. Het programma is ontworpen rond vier modules, en de MBA-project.

Module 1: De Reflective Practitioner

De Reflective Practitioner is ontworpen om studenten te helpen te reageren op de toenemende nadruk in het bedrijfsleven over maatschappelijk verantwoord ondernemen, de verwachtingen van de belanghebbenden en de beroepspraktijk van het management. Het bestaat uit drie componenten klassen.

The Learning Manager: het analyseren en het ontwikkelen van zelfbewustzijn als manager en hoe je met anderen is cruciaal om steeds effectief, op elk niveau binnen een organisatie. The Learning Manager onderzoekt deze problemen en verhoogt je vermogen om te analyseren en te ontwikkelen hoe je leert, om uiteindelijk een meer reflectieve leerling geworden. Samenwerkend leren tussen studenten onderling en tussen studenten en medewerkers staat centraal in The Learning Manager.

Vergelijkende Corporate Governance: om een ​​goede corporate management in de huidige complexe internationale omgevingen bevorderen, moet het MBA-afgestudeerden aan het belang van corporate governance te begrijpen in een vrije marktsysteem. Deze klasse zal u toelaten om de organisatorische structuren te begrijpen en uit te voeren analyses over de belangrijkste stakeholders van de organisatie.

Ondernemend Management & Leiderschap: concurrerend, onzekere en snel veranderende omgevingen vragen om een ​​nieuw ras van de manager, en nog veel meer ondernemende leiders. Ondernemend Management en Leiderschap kunt u ervaren en reflecteren op ondernemersvaardigheden en praktijken die geschikt zijn voor het beheer en het leiden in een zakelijke context.

The Learning Manager, governance en Entrepreneurial Management & Leadership biedt u de basis voor een adaptieve manager open voor een leven lang leren worden.

Module 2: Het maken van de Business Work

Om een ​​zeer effectieve general manager te worden, is het van cruciaal belang om het beheer fundamenten en processen die van vitaal belang voor zakelijk succes zijn te begrijpen en die worden beheerd door gespecialiseerde functionele teams in een organisatie.

Door bewust te worden van deze disciplines studenten zijn beter in staat om elke functie, evenals de onderlinge relaties en de spanningen tussen hen waarderen.

Tijdens deze tweede module van de Strathclyde MBA, zult u de volgende klassen te ondernemen:

 • Finance & Financial Management
 • Financial Management Accounting
 • Operations Management
 • Marketing Management
 • Analytische ondersteuning voor de besluitvorming
 • Managen van mensen in organisaties
 • Module 3: Strategisch Management voor duurzaam succes

De Strathclyde MBA staat bekend om zijn reputatie en excellentie van het onderzoek op het gebied van strategie en strategisch management. De drie onderling gerelateerde klassen binnen deze module zijn:

 • Het verkennen van de International Business Environment
 • Strategie Analyse & Evaluatie
 • Making Strategie

In eerste instantie leert u om te verkennen en volledig te begrijpen interne en externe ambiguïteit, complexiteit en onzekerheid in de internationale zakelijke omgevingen. Voortbouwend op dit inzicht, zult u dan de ontwikkeling van uw vermogen te beheren in deze omgevingen. U zult gewapend met gestructureerde mogelijkheden om de belangrijkste management en economische theorieën te verkennen, naast de taal van de strategie en strategisch management in de strategie, Analyse & Evaluatie Class.

Ten slotte is in de maak strategie klasse leer je in een klein management team om te onderhandelen over de strategie, het in praktijk brengen van het beheer theorieën opgedaan in de voorgaande klassen Dit omvat het ontwikkelen van een effectieve verklaring van strategische intentie, met inbegrip van het doel, concurrentievoordeel en strategische prioriteiten .

Module 4: Persoonlijke ontwikkeling

Naarmate je verder door de Strathclyde MBA academici samen met u om u te helpen 'personaliseren' het leren en ontwikkeling, en ervoor zorgen dat de algehele ervaring is zeer ervaringsgerichte en relevant zijn voor de huidige bedrijfsvoering.

Strategic Consulting in de praktijk is een kans in de praktijk alles wat je hebt geleerd van de voorgaande Strategic Management module te zetten. Werken als consultant voor een klant organisatie, u, als onderdeel van een klein team, zullen worden belast om te werken aan een live organisatorisch probleem voor die specifieke organisatie. De klant zal aanzienlijk zijn voorzien in de evaluatie van de klasse en de prestaties van uw team. Deze sessie, meestal lopen over een weekend, bieden u veel inzicht in de onzekerheden van het beheer van jezelf, het werken met een klein team, de taak van de strategising en het voldoen aan de verwachtingen van de klant.

In de laatste fase van de instructie Strathclyde MBA, wordt de "gepersonaliseerde" element gerealiseerd via verschillende mogelijkheden en keuzes in onze electieve klassen en de uiteindelijke MBA project.

Keuzevakken

Met een pool van meer dan 120 academische deskundigen in een breed scala van gespecialiseerde afdelingen in Strathclyde Business School zijn we in staat om meer dan 20 verschillende keuzevakken alle onderwezen door vakspecialisten bieden.

Een hoogtepunt van de Strathclyde MBA kalender is de jaarlijkse MBA Summer School, die plaatsvindt in Glasgow in mei en juni.

De zomerschool staat open voor alle studie routes van de MBA die electieve studie stadium hebben bereikt. Het is een prachtige kans om uw electieve keuzes te bestuderen naast een groep van gelijkgestemde internationale collega's.

Voor degenen die niet in staat om de zomerschool electieve lessen worden ook aangeboden op onze internationale centra.

Om zowel de nieuwste uitdagingen voor het bedrijfsleven en de nieuwste inzichten van onze wereldwijd toonaangevende onderzoek het bereik van de keuzevakken wordt jaarlijks herzien weerspiegelen.

MBA Project

Het sluitstuk element van de Strathclyde MBA is de MBA-project. Het geeft je de gelegenheid om te onderzoeken in de diepte een bestuurlijke, organisatorische of ecologische kwestie van uw keuze over een langere periode van tijd. Het ontwerp van de MBA-project kunt u de kennis en vaardigheden die u gedurende de Strathclyde MBA hebben ontwikkeld in de praktijk gebracht. Waar mogelijk zullen wij u helpen bij het identificeren van de juiste organisaties en toezichthouders.

Het primaire doel is om uw leren en ontwikkeling te versterken in een gebied van uw keuze en, met onze aanmoediging, om uw project uit te voeren in een gastorganisatie. Het project is een integraal onderdeel van de Strathclyde MBA. Het eindverslag van het project zal 13.000 tot 16.000 woorden, afhankelijk van of het een individu of een groep project.

Carrière en professionele ontwikkeling Ondersteuning

Op Strathclyde begrijpen we dat betere carrièrekansen is een van de belangrijkste redenen waarom iemand ervoor kiest om te studeren voor een MBA.

Gratis en voor het Leven

We putten uit onze jarenlange ervaring en kennis van de industrie van de in-house team, aangevuld met top consultants die zijn experts in hun vakgebied, dedicated carrières bieden planning en ontwikkeling voor al onze MBA cohorten en onbeperkte toegang als je eenmaal bij onze alumni.

toegevoegde waarde

Complementair aan uw MBA leerervaring, hebt u toegang tot een reeks van lezingen, conferenties en evenementen voor netwerkvorming, die verder waarde zal toevoegen aan uw Strathclyde MBA ervaring. Geïntegreerde en stand-alone seminars en workshops worden geleverd gedurende het hele jaar, online en on-campus.

De Career Management Journey

Onze focus ligt op de ontwikkeling van de lange termijn carrière managementvaardigheden. Als onderdeel van onze Career Development Programme bieden wij:

 • strategieën om zelfbewustzijn, de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden, competenties audits en professionele behoeften ontwikkeling te ondersteunen
 • workshops op de kernactiviteiten carrière vaardigheden, zoals CV gebouw, interviews, assessment centers, social media en online branding
 • seminars over belangrijke vaardigheden zoals presentatie, pitching, netwerken, cultuur management en persoonlijke impact
 • exclusieve inzichten uit de succesvolle alumni en leiders bedrijf door middel van onze Lunch and Learn programma en de gastsprekers
 • onbeperkt één-op-één toegang tot een erkende loopbaan en leiderschapscoach

Boek een persoonlijke coaching sessie, één-op-één of skype.

Onze Virtual Careers Community

Alle studenten en alumni hebben toegang tot onze Career Management Site, waar u een schat aan informatie en middelen te vinden en ook een onderdeel van onze wereldwijde carrière gemeenschap, het ontvangen van waarschuwingen en informatie over banen en evenementen.

Recruiters

SBS is altijd een top-ranked school in de Economist en FT rankings en dit is te danken aan onze studenten en alumni, die waarde in organisaties en bedrijven wereldwijd hebben toegevoegd voor vele jaren. Maak kennis met onze huidige studenten in een oogopslag te zien en de industrie en nationaliteit statistieken op ons profiel muur.

Willen verder te gaan? Meld u aan bij onze Career Management Site, waar je profielen en post banen en evenementen kunnen zoeken.

Als u graag direct contact met ons, email careers@sbs.strath.ac.uk, of bel Irene Taylor op +44 (0) 141 553 6057.

Consultancy Projecten

Elk jaar zijn we in staat om een ​​aantal strategische consultancy mogelijkheden voor studenten bieden om te voltooien als onderdeel van hun MBA afstudeerproject. Afkomstig van alumni en onze bedrijfsnetwerk, deze opdrachten studenten in staat stellen de MBA verlaten met een klantgerichte stuk consultancy op hun CV.

Carrière Post-Graduation ... Waar onze leerlingen gaan

3 maanden na de november 2016 Graduation, 89% van onze full-time studenten een baan hadden of een jobaanbieding.

Bedrijven verhuren opgenomen Accenture in het Verenigd Koninkrijk, Deloitte in India, Cognizant en Moodys in de VS, Coracoes in Brazilië, Ineos in Thailand, centrale bank van Indonesië en Telecom HK.

Industries waar je onze 2016 afgestudeerden vindt u:

 • Consulting - 26%
 • Financial Services - 18%
 • Engineering - 10%
 • FMCG - 10%
 • Professional Services - 10%
 • Publieke sector / NGO - 10%
 • Productie - 4%
 • Media / Entertainment - 4%
 • Pharma - 4%
 • Technology - 4%
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwi ... Lees meer

Strathclyde Business School(SBS)is a pioneering, internationally renowned academic organisation that shapes anddevelops the business minds of tomorrow. Strathclyde is one of a small percentage worldwide to be triple accredited, holding accreditation from the international bodies, AMBA, AACSB and EQUIS. Lees Minder
Glasgow , Athene , Zürich , Singapore , Dar es Salaam , Manama , Kuala Lumpur , Petaling Jaya , muskaatdruif , muskaatdruif , Dubai , Abu Dhabi , Milaan , München , Beijing , Toulouse + 15 Meer Minder

Accreditaties