Populaire Categorieën

EMBA -  Executive MBA

EMBA (Executive MBA)is een postgraduate studie in business die is bedoeld voor professionals met aanzienlijke werkervaring. EMBA programma's voorzien studenten van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om verder te komen in hun carrière, vaak tot uitvoerend leiderschap en management posities. De meeste EMBA programma's kunnen in minder dan 2 jaar worden afgerond en zijn zo samengesteld dat de studenten hun diploma halen terwijl ze blijven werken. Dit is een belangrijk onderdeel van EMBA programma, aangezien studenten hun on-the-job kennis mee kunnen nemen naar de leeromgeving.
Studenten die een EMBA volgen zijn afkomstig uit de private, non-profit en overheidssector en uit meerdere bedrijfstakken. Veel universiteiten die EMBA's aanbieden, bieden dit ook aan door middel van afstandsonderwijs. Studievakken binnen de EMBA omvatten de fundamenten van het bedrijfsleven, zoals financiën, marketing, boekhouden, en kunnen ook nadruk leggen op leiderschap en management binnen verschillende bedrijfssectoren.

Het aanbod van verschillende EMBA programma's kan overweldigend zijn - laat je hier niet door afschrikken! Begin jouw zoektocht met het bekijken van de meest populaire EMBA programma's in de lijst hieronder.

Recent toegevoegde EMBA's

University of South Florida

Executive MBA

Oktober 20, 2018
Het USF Executive MBA-programma is een intensief programma met een snel tempo dat de time-out op de werkplek tot een minimum beperkt. Studenten beginnen het programma in augustus en gaan door het programma als een cohort, het invullen van de mate eisen in slechts 21 maanden.

Geneva School of Economics and Management GSEM

Executive MBA

November 12, 2018
Onze Executive MBA biedt leidinggevenden eersteklas algemeen managementonderwijs zonder hun loopbaan te onderbreken. Het programma is ontworpen om theorie en praktische toepassing in balans te brengen, en combineert lesgeven in een klas met interactieve persoonlijke ontwikkeling.

Galicia Business School

EMBA

September 8, 2018
Ben jij een getalenteerde professional? Neemt u al managementtaken op? Vooruitgang als manager en groei van uw leiderschapscapaciteit.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een EMBA?

De Executive MBA (EMBA)is een graduate diploma in business. Speciaal ontworpen voor mid- en senior-level werkende professionals, geven deze programma's studenten toegang tot essentiële informatie- en hulpmiddelen die hen vooruit kunnen helpen in hun carrière. Van techniek tot ondernemerschap, studenten uit alle vakgebieden streven een EMBA na en elk van hen brengt unieke on-the-job ervaring mee vanuit het kantoor naar de collegezaal. De meeste van deze studenten blijven full-time werken terwijl ze dit doen, en velen krijgen financiële steun van hun werkgevers. EMBA vakken versterken een sterke business ervaring op het gebied van financiën, marketing en boekhouding, met een speciale nadruk op het trainen van leiderschap - zoals globalisering en strategisch denken - in alle sectoren. Aangezien vele EMBA afgestudeerden doorgroeien naar executive management posities, is deze training uitermate belangrijk. Kortom, de EMBA biedt mid-level managers de kans om hun professionele ontwikkeling te verbeteren terwijl ze aan hun huidige arbeidsverplichtingen kunnen blijven voldoen.


Waarin verschilt een EMBA van een traditionele MBA?

In veel opzichten vergelijkbaar met een MBA, verschilt de EMBA erin dat deze gericht is op professionals die halverwege hun loopbaan zijn en tegelijk willen werken en studeren. Daarnaast, aangezien de meeste EMBA studenten aanzienlijke werkervaring hebben, focussen EMBA programma's hun curriculum op het ontwikkelen van management vaardigheden die er op gericht zijn om afgestudeerden hogerop de carrièreladder te helpen richting leidinggevende functies. Terwijl MBA kandidaten hun studie vaak gelijk vervolgen na het afronden van hun Bachelor studies, richt de EMBA zich op managers met minimaal vijf jaar werkervaring. Omdat de EMBA gericht is op full-time werkende studenten, zijn de schema's vaak flexibeler; lessen worden meestal op doordeweekse avonden of in het weekend aangeboden. Daarnaast halen studenten in het gemiddelde EMBA programma hun diploma binnen slechts twee jaar of minder. Terwijl het collegegeld voor een EMBA hoger kan zijn dan voor een traditioneel MBA programma, komt dit wel met een aanzienlijk mogelijk voordeel: de meeste werkgevers zijn bereid om een deel of alle kosten van de EMBA op zich te nemen, mits zij het voordeel van de studie herkennen.

 

Welke EMBA programma's bestaan er en waar?

Sinds de EMBA 70 jaar geleden debuteerde aan de universiteit van Chicago Booth School of Business, heeft het gebied een exponentiële groei doorgemaakt. Vandaag de dag bieden bijna 300 hogescholen en universiteiten in meer dan 45 landen verspreid over de hele wereld meer dan 400 verschillende programma's aan die zijn afgestemd op de individuele behoeften. Van Australië tot Hong Kong is er een EMBA programma te vinden dat aan de eisen van elke student voldoet - of je nu specifiek interesse hebt in financiën, de globalisering, de ontwikkeling van leiderschap of één van de vele andere opties. Door rekening te houden met eigen doelen, en grondig onderzoek te doen naar de verschillende programma's die worden aangeboden, kunnen studenten een programma vinden dat het beste past bij hun behoeften, doelen en plannen.

 

Wat zijn de voordelen van een EMBA?

Omdat de EMBA specifiek is gericht op managers uit het middenkader, krijgen ze de exacte vaardigheden en opleiding die nodig zijn om verder te ontwikkelen binnen hun eigen carrière, dit in tegenstelling tot een traditioneel MBA programma, die over het algemeen tegemoet komt aan pas afgestudeerden. Volgens EMBA studenten en alumni is een groot voordeel van een EMBA programma de vele onverwachte netwerkmogelijkheden die ontstaan tijdens en na afronding van de opleiding. Elke EMBA student brengt unieke kennis mee naar de collegezaall, en ze worden aangemoedigd om met elkaar te delen en van elkaar te leren als integraal onderdeel van het programma. Daarom promoten veel EMBA programma's uitgebreide student-team interactie, als ook waardevolle interactie met de faculteit. Het resultaat is niet alleen een dynamische klaslokaal ervaring, maar ook levenslange professionele en persoonlijke connecties voor alumni van het programma.

 

Wat kost een EMBA?

Afhankelijk van de school, kunnen de kosten van een EMBA sterk variëren: van US$25,000 tot US$170,000. Aankomende studenten moeten zich echter niet laten afschrikken door het prijskaartje. Terwijl het collegegeld op het eerste gezicht hoger kan lijken dan bij een traditioneel MBA programma, zijn er vele mogelijkheden voor ondersteuning - van beurzen en andere vormen van financiële hulp, tot aan vergoedingen van je werkgever.

 

Een EMBA programma kiezen

Vanwege de kosten en de inzet die nodig is een EMBA te volgen tijdens het werken en het bijhouden van andere verplichtingen is dit een belangrijke beslissing. Aankomende studenten moeten zoeken naar geaccrediteerde opleidingen die een breed en verdiepend scala aan academische mogelijkheden bieden. Uiteraard is de afstand tot waar je woont en werkt handig voor hen die van plan zijn hun baan te behouden, maar er zijn ook enkele online EMBA programma's die aankomende studenten die niet fysiek aanwezig kunnen zijn, kunnen helpen. Dankzij e-mail, computer conferencing, podcasts en online bulletin boards, kunnen studenten kwalitatief goed EMBA onderwijs op afstand volgen binnen de parameters van hun eigen drukke tijdschema.


Waarom kiezen voor een EMBA?

De beslissing van een werknemer om een ​​EMBA te volgen is een investering in zijn/haar professionele toekomst. En één die loont volgens de resultaten van de Graduate Management Admission Council, die onlangs aankondigden dat EMBA studenten hoge tevredenheid met hun programma's hebben gemeld, alsmede met hun toekomstige salarisperspectieven. Een EMBA geeft je de kennis en het zelfvertrouwen om het volgende professionele niveau te bereiken, en leert je het kritisch denken en de strategische besluitvaardigheden die je ongetwijfeld door je carrière zullen begeleiden.