Executive MBA EBS // Durham

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Twee internationaal gerenommeerde business schools, de Durham University Business School in Engeland en de EBS Business School in Duitsland, hebben hun krachten gebundeld om hun krachten en jarenlange ervaring in vervolgonderwijs voor leidinggevenden te combineren om een uitstekend programma te creëren: de Durham EBS Executive MBA.

IN EEN OOGOPSLAG

 • Diploma: Master of Business Administration (MBA)
 • Studieduur: 18 maanden
 • Taal Engels
 • Start: jaarlijks, in september
 • ECTS: 60
 • Dual degree: toekenning van een MBA van Durham University, UK en de EBS Universität
 • Hoofdvakgebied: management, leiderschap
 • Kosten: 40.000 EUR

HOOGTEPUNTEN

 • Engelstalige opleiding
 • Twee graden van twee prestigieuze universiteiten
 • Kleine leergroepen
 • Individuele coaching
 • Uitstekende zakelijke contacten
 • Uitgebreid netwerk

PROGRAMMA STRUCTUUR

Studienprogrammübersicht - Executive MBA EBS - Durham

Kernmodules

Hierin verwerf je essentiële expertise, dieper inzicht in correlaties tussen bedrijfsmanagement en ontwikkel je je vaardigheden op het gebied van onderzoek en academisch schrijven. Twee van de kernmodules worden geleverd tijdens uw twee verblijven in Durham. Alle kernmodules worden in de eerste dertien maanden van de opleiding afgerond.

Keuzemodules

U kiest drie keuzemodules uit de beschikbare modules die het beste aansluiten bij uw persoonlijke carrièreverwachtingen en -doelen.

Om maximale flexibiliteit en diversiteit te garanderen, kunnen alle drie de keuzemodules worden gevolgd aan de EBS, Durham University of een combinatie van beide universiteiten, maar ook op een alternatieve internationale locatie. Houd er rekening mee dat de keuze van modules van jaar tot jaar kan variëren.

Strategisch bedrijfsproject

Je scriptie, het Strategic Business Project, biedt je de mogelijkheid om je te concentreren op een managementonderwerp naar keuze, waarbij je zowel ervaring als theoretische kennis en aangeleerde vaardigheden toepast. Tijdens de eigenlijke module en aan het begin van je opleiding word je getraind in kwalitatieve en kwantitatieve methoden van economisch onderzoek. Dit stelt je in staat om tijdens je studie opdrachten van hoge kwaliteit voor te bereiden, deze vaardigheden verder te ontwikkelen, met als hoogtepunt het schrijven van je scriptie.

U kunt het project zelf op twee manieren uitvoeren, hetzij in samenwerking met uw werkgever of een hostingbedrijf, hetzij door een specifiek managementonderwerp te onderzoeken. Eerdere projecten zijn uitgevoerd in tal van organisaties, zoals multinationals in de productie, in de service- of financiële sector, in familiebedrijven, in de publieke sector of non-profitorganisaties.

VEREISTEN

 • Een universitair diploma of gelijkwaardig
 • Minimaal 3 jaar werkervaring
 • Zeer goede Engelse taalvaardigheid
 • De selectieprocedure doorstaan

VOORDELEN

Je studeert aan een van de beste business schools ter wereld: de EBS Universität wordt regelmatig tot de topuniversiteiten gerekend.

Twee keer zo goed: EBS Universität is voor 10 jaar geaccrediteerd door de Duitse Raad voor Wetenschap en Geesteswetenschappen. Het Executive MBA-programma aan de EBS Universität in samenwerking met Durham University Business School is geaccrediteerd door AMBA. Durham University is ook geaccrediteerd door AACSB en EQUIS, waardoor het een van de beste business schools ter wereld is.

Gerichte training om een leidinggevende te worden: door regelmatig contact met internationale wetenschappers en managers in leidinggevende posities, ontdekt u nieuwe perspectieven en krijgt u de kans om van de besten te leren.

Je volledige studieprogramma is in het Engels: Bij de EBS studeer je op internationaal niveau en in een internationale omgeving, daarom zijn alle lezingen en evenementen natuurlijk in het Engels.

Je doet praktische kennis op met echte meerwaarde: we leggen contacten met bedrijven als Accenture, BCG, BMW, Danone, Deloitte, Deutsche Bank, Ernst & Young, L'Oréal, Morgan Stanley, P&G, PWC en anderen.

U profiteert van de hoogste leerkwaliteit: u behaalt optimaal leersucces in kleine groepen met expliciete praktijkrelevantie en talrijke casestudy's. Ons unieke coachingprogramma en uitgebreid curriculum voor individuele persoonlijkheidsontwikkeling zijn goed van pas voor je professionele carrière.

Als afgestudeerde van de EBS behaal je een bovengemiddeld startsalaris: een diploma van de EBS biedt je vanaf het prille begin van je carrière financieel voordeel. Het gemiddelde startsalaris van onze MBA-afgestudeerden is 77.000 euro (Werkgelegenheidsrapport 2017).

Met onze opleiding ben je veelgevraagd op de arbeidsmarkt: 82% van de afgestudeerden krijgt hun eerste jobaanbieding tijdens hun studie of uiterlijk 3 maanden na afstuderen (Werkgelegenheidsrapport 2017).

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and ... Lees meer

Under the umbrella of the private, state-recognised EBS Universität für Wirtschaft und Recht you will find a programme portfolio that is unique across Germany consisting of Bachelors, Law, Masters and doctoral programmes as well as top-class executive education for working professionals. Our Business and Law School reap the benefit from their synergies, building a strong foundation for innovative research and continuing education activities of high practical relevance. Lees Minder
Oestrich-Winkel , Wiesbaden + 1 Meer Minder