Executive MBA in scheepvaart en logistiek (The Blue MBA)

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De CBS Executive MBA in scheepvaart en logistiek (AKA: The Blue MBA) heeft een reputatie van wereldklasse in de maritieme industrie en is specifiek ontworpen voor uitvoerende leidinggevenden met een hoog potentieel.

Over de MKBA Executive MBA in verzending en logistiek

De CBS Executive MBA in scheepvaart en logistiek geeft u een ongeëvenaard inzicht in scheepseconomie en moderne managementtheorieën en hun toepassing in de maritieme sector.

Een unieke holistische benadering van verzending en logistiek

Tijdens het programma leert u een holistische kijk op de scheepvaart te hanteren die commerciële, technologische en financiële aspecten, maritiem recht, supply chain management en leiderschapsproblemen integreert. Na je afstuderen zul je een volledig begrip hebben van de uitdagingen in deze sector en een volledig begrip hebben van de behoeften van de industrie in een wereld waar globalisering, verbeterde concurrentie en de snelheid van technologische verandering steeds hogere eisen stellen aan managementvaardigheden. De volgende beleidsthema's zijn duidelijk in het programma:

 • Marktbegrip
 • Leiderschap
 • Informatie Technologie
 • globalisering
 • Milieu problemen
 • Strategische planning

Het lesgeven vindt plaats in de modernste faciliteiten in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Programma overzicht

De CBS Executive MBA in Shipping and Logistics (AKA: de Blue MBA) biedt u een ongeëvenaard inzicht in scheepseconomie en moderne managementtheorieën en hun toepassing in de maritieme sector.

Internationaal topniveau

Via de CBS Executive MBA in scheepvaart en logistiek leert u een holistische kijk op de scheepvaart te hebben, waarbij commerciële, technologische en financiële aspecten worden geïntegreerd, evenals maritiem recht, supply chain management en leiderschapsuitdagingen. Je wordt meegenomen naar het internationale topniveau in bedrijfskunde, als gevolg van de behoeften van de industrie in een wereld waar globalisering, verbeterde concurrentie en de snelheid van technologische verandering steeds hogere eisen stellen aan managementvaardigheden.

Inhoud en structuur

Inzicht in de industrie

Module 1 geeft u een basiskennis van de scheepvaartindustrie. De nadruk zal liggen op de rol van de scheepvaart in de wereldeconomie en een inleiding tot de scheepseconomie.

Inzicht in de wereldwijde omgeving

Modules 2 en 3 geven u een achtergrond om te begrijpen hoe de wereldeconomie werkt. Dit omvat de drijfveren voor globalisering, handelspatronen, supply chain management en de logistieke implicaties van deze ontwikkeling.

Focus op maritieme kwesties

Modules 4 en 5 zijn gewijd aan branchespecifieke kwesties en weerspiegelen de holistische visie van het bedrijf; ze hebben betrekking op maritiem recht, scheepsontwerp en technisch operationeel beheer, inclusief het belangrijke aspect van de ontwikkeling van informatie- en communicatietechnologie.

Kernbeheerproblemen

Modules 6, 7 en 8 zullen zich concentreren op centrale onderwerpen van bedrijfsbeheer, omgaan met investeringsanalyse, financiën en risicobeheer, organisatietheorie en bedrijfsstrategie.

Het Integrated Strategy Project (ISP)

Het laatste deel van het programma is het schrijven van de scriptie, volgens een proces in drie stappen, waarbij elke stap wordt afgesloten met een mondelinge presentatie en de laatste presentatie dient als de mondelinge verdediging van de ISP / thesis. Het doel is om het vermogen aan te tonen om een praktisch probleem in detail te analyseren, op basis van alle kennis van het programma. Tijdens de laatste module wordt een inleiding tot elk van de drie stappen gegeven.

Formaat

De CBS Executive MBA in scheepvaart en logistiek is een modulair programma met acht weken durende modules gepland in de loop van 22 maanden. Leren wordt ondersteund door een virtueel platform, waar individuele / groepsopdrachten en groepsdiscussies het leerproces verbeteren. Lesgeven vindt plaats in Denemarken, Duitsland en het VK. (Locaties kunnen worden gewijzigd.)

Waar en wanneer

De vraag naar hoger onderwijs binnen professionele vakgebieden is de laatste jaren toegenomen. Deze vraag heeft geleid tot een verschuiving naar door de industrie gestuurde programma's waarbij senior- en mid-career managers hogere competenties zoeken.

Acht modules

Het programma bestaat uit acht modules, die elk worden gevolgd door een individuele opdracht, plus een definitief geïntegreerd strategisch project (ISP); wat de laatste masterproef vormt.

Wanneer je bent afgestudeerd, heb je het volgende verworven:

Kennis

Je zult concurrerend zijn voor de internationale arbeidsmarkt, omdat je relevante en rigoureuze (= op onderzoek gebaseerde) inzichten en kennis hebt gekregen van de academische faculteit in samenwerking met leidinggevenden op hoog niveau. In het programma wordt interdisciplinaire knowhow overgedragen via workshops, seminars en het interdisciplinaire project - een combinatie van scheepvaart, recht, economie, operations / supply chain management, marketing, organisatie en financiën. Je verwerft inhoudelijke kennis en sociale kennis door de diversiteit in faculteit en klassensamenstelling.

Vaardigheden

Je beschikt over de theorieën, methoden en tools die nodig zijn om de hele complexiteit van de industrie te begrijpen. Je zult ook je sociale vaardigheden verbeteren door coachingtechnieken, onderhandelingsvaardigheden, conflictoplossing en interpersoonlijke communicatietraining.

Bevoegdheid

Je zult in staat zijn om de set theorieën, methoden en tools toe te passen en je zult in staat zijn om strategische, tactische en operationele problemen op te lossen die betrekking hebben op het hele scala van scheepvaartgerelateerde problemen. Je zult ook in staat zijn om sociale vaardigheden toe te passen om leiderschap te tonen.

credits

60 ECT-punten

Examens en leren

Het Executive MBA in Shipping and Logistics-programma bestaat uit acht modules van een week plus een laatste Integrated Strategy Project (scriptie). Alle modules behandelen leiderschapskwesties en persoonlijke ontwikkeling.

Over de modules

Elke module geeft een grondige inleiding tot leesmateriaal en motiveert je voor je onafhankelijke studies. Je bestudeert het materiaal tussen modules en schrijft een individuele of groepsopdracht voor iedereen behalve de laatste module. Groepsopdrachten worden sterk aangemoedigd voor de eerste twee modules. Deze opdrachten richten zich, voor zover mogelijk, op een probleem met betrekking tot uw eigen bedrijf.

Over het Integrated Strategy Project

Voor het laatste Integrated Strategy Project (ISP) moeten onderwerpen worden gekozen vanwege hun strategische doel en integrerende karakter, waardoor de deelnemende bedrijven een waardevolle en praktische analyse krijgen. Tijdens het werken met de ISP geef je drie presentaties, waarbij het derde en laatste functioneren als de mondelinge verdediging van de ISP / scriptie.

Programma-inhoudsoverzicht

Vier leidende thema's zijn duidelijk zichtbaar in het programma:

 • Leiderschap uitdagingen
 • Globalisering van de wereldeconomie
 • Gevolgen van de ontwikkeling van informatie- en communicatietechnologie
 • Veranderingen in logistieke vereisten.

Het uiteindelijke Integrated Strategy Project heeft twee doelen:

 • Voor de kandidaat is het doel om alle onderwerpen die in het programma worden behandeld, te integreren door gegevens uit de praktijk te gebruiken over een probleem met betrekking tot het eigen bedrijf van de kandidaat.
 • Voor het bedrijf van de kandidaat is het doel om een strategisch probleem grondig te analyseren, met voorgestelde oplossingen en implementatieplannen.

De CBS Executive MBA in scheepvaart en logistiek is een modulair programma met acht weken durende modules in de loop van 22 maanden, ondersteund door een virtueel platform. Individuele / groepsopdrachten en groepsdiscussies verbeteren het leerproces.

Wereldberoemde faculteit

Lezingen worden gegeven door een groep toonaangevende wereldberoemde experts uit verschillende delen van de maritieme industrie over de hele wereld.

Zowel de residentiële faculteit van het CBS als de externe faculteit behoren tot de groep van experts die veel gevraagd zijn als adviseurs en adviseurs voor maritieme instellingen, bedrijven en overheden. Naast hun uitstekende onderwijsvaardigheden en -methoden helpen ze onze studenten een internationaal netwerk van contacten op te bouwen.

uitrusting

Het Executive-gebouw bij CBS is ontworpen door Henning Larsen Architects en wordt gekenmerkt door open ruimte, panoramisch uitzicht op het park en veel natuurlijk licht. Het creëren van een inspirerende leeromgeving waar onze studenten kunnen gedijen staat bovenaan onze lijst.

Uitstekende voorzieningen in het hart van Kopenhagen

CBS is een moderne universiteit met de hoofdcampus in moderne gebouwen in Frederiksberg, dicht bij het hart van Kopenhagen. De Executive MBA-programma's zijn gehuisvest in Råvarebygningen, voorheen het opslaggebouw voor grondstoffen in Porcelænshaven (The Porcelain Garden), een gebied dat vroeger werd bewoond door Royal Copenhagen Porcelain. Dit gebouw is nu door Henning Larsen Architects fantasierijk omgezet in een wedstrijdwinnend ontwerp.

De CBS-bibliotheek

De CBS-bibliotheek, die tevens de nationale bibliotheek voor bedrijfseconomie van Denemarken is en de meest uitgebreide catalogus met boeken bevat over alle aspecten van het organisatorische en zakelijke leven in Denemarken. Met meer dan 300.000 volumes en toegang tot meer dan 5.000 elektronische tijdschriften en publicaties, is het de enige plek in Denemarken waar Executive MBA-deelnemers kunnen genieten van het toegangsniveau tot up-to-date kennis en bedrijfsonderzoek. De CBS Online Library wordt continu verbeterd om e-resources te integreren met de traditionele bibliotheekcollectie, zodat medewerkers en studenten gemakkelijk toegang hebben tot alle e-resources, zowel op als buiten de campus.

E-Campus

Het E-campus platform is de virtuele campus van CBS. Hier vind je informatie over evenementen, gastcolleges en algemene informatie over wat er aan de universiteit gebeurt. Het geeft je ook toegang tot alle online bronnen die toegankelijk zijn vanaf off-campus locaties.

CBSLearn

Dit is een veilig webgebaseerd kennisuitwisselingsplatform, wat betekent dat u in staat zult zijn om gedachten te delen en input te geven voor discussies met uw mede Executive MBA-deelnemers, zonder dat het publieke kennis wordt. Professoren gebruiken het CBSlearn-platform om materiaal dat in de klas wordt gebruikt te uploaden en / of enkele van de mogelijkheden te delen die hun enorme professionele netwerken bieden.

Leven bij CBS

De CBS-campus beslaat een groot deel van Frederiksberg met onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten bij Solbjerg Plads, Dalgas Have, Kilen (The Wedge), Howitzvej en Porcelænshaven. Elke faciliteit heeft een unieke architecturale stijl en sfeer die ertoe bijdraagt dat CBS een speciale plek wordt. Als Executive MBA-deelnemer gevestigd in Porcelænshaven, heb je mogelijkheden om de meeste sites op de campus te bezoeken. In elk van de gebouwen vindt u computerfaciliteiten, kamers voor groepswerk en cafés. De pagina Campusfaciliteiten biedt meer informatie over de beschikbare faciliteiten en voorzieningen. Als Executive MBA-deelnemer en alumnus krijgt u toegang tot exclusieve MBA-evenementen, waar u de kans krijgt om enkele van de toonaangevende docenten over verschillende zakelijke onderwerpen te horen. De thema's van de evenementen variëren en we proberen ze zo divers mogelijk te maken om aan uw behoeften te voldoen en u te laten inspireren.

CBS Maritime

CBS Maritime werd begin 2013 gelanceerd en heeft tot doel de maritieme activiteiten en competenties bij CBS te coördineren en maritiem onderzoek en onderwijs te ontwikkelen in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Met CBS Maritime zijn het Blue MBA en het CBS maritiem onderzoek nauw met elkaar verbonden. De concentratie van maritieme expertise in maritieme studieprogramma's en cursussen van het CBS en in de onderzoeksomgeving zal alle partijen ten goede komen.

getuigenissen

Ontdek wat onze huidige en alumni-studenten over het programma zeggen en ontdek hoe de CBS Executive MBA in verzending en logistiek hun carrière heeft verbeterd.

The Journey Ends: Meet Two CBA Blue MBA Graduates net voor het afstuderen

Ontmoet in deze video Captain Prashant S. Widge en Peggy Hoeegh Grays, die binnenkort afstuderen aan de CBS Blue MBA. Sluit je aan bij hen terwijl ze terugkijken op de afgelopen twee jaar en hun afhaalrestaurants delen vanuit de MBA.

De blauwe MBA uitgelegd

In deze video leggen CBS Blue MBA-programmadirecteur Irene Rosberg en deelnemers Adam Kobren en Monika Lemajic uit waarom de Blue MBA uitstekend geschikt is voor senior scheepsleiders over de hele wereld die vooruit willen komen.

Geschreven getuigenissen

"Deelnemers aan de Blue MBA hebben een ideaal platform om het beste van de internationale strategische theorie en praktische benaderingen van de moeilijke markten waarin we allemaal actief zijn, te absorberen."

Anne H. Steffensen, directeur-generaal, Deense vereniging van reders

Accreditaties

CBS Executive MBA in Shipping and Logistics behoort tot de exclusieve groep van wereldwijde business schools om de drievoudige accreditatie te houden (AMBA, EQUIS, AACSB), het programma van anderen te onderscheiden en ervoor te zorgen dat een MBA-diploma van CBS wereldwijd wordt erkend, gerespecteerd en beloond. .

Kwaliteitsverzekering

Om een levenslange kwaliteit en wereldwijde erkenning van uw MBA te garanderen, is het belangrijk om accreditaties te overwegen. CBS is een van de een procent van de business schools in de wereld met de gewenste drievoudige accreditatie: AACSB, AMBA en EQUIS. Door deze internationale en brede erkenning van de kwaliteit van de school en het CBS Executive MBA in Shipping and Logistics-programma, kunt u er zeker van zijn dat zij de beste zakelijke opleiding krijgen. Bovendien is het programma ook geaccrediteerd door ACE en PIMS in Denemarken.

Toelating

Vereisten

 • Een bachelordiploma van een erkende academische instelling of gelijkwaardig;
 • Graduate Management Admission Test (GMAT) of vergelijkbare gedocumenteerde kwalificatie;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring op een relevant gebied;
 • Twee persoonlijke aanbevelingen.

Voorafgaand aan de toelating worden aanvragers geïnterviewd en wordt een individuele beoordeling van de geschiktheid van de aanvrager gemaakt op basis van de bovenstaande vereisten en het resultaat van het interview. Voor aanvragers op lange afstand kan het interview telefonisch worden afgenomen.

Volgende inname en deadline

De volgende intake voor het Executive MBA in Shipping and Logistics-programma is september 2021. Alle aanvraagformulieren samen met relevante documenten en vragen voor meer informatie moeten worden gericht aan programmadirecteur Irene Rosberg op ir.mba@cbs.dk.

Formulieren nodig

 • Aanvraagformulier
 • Aanbevelingsformulier
 • Sponsorschap formulier
 • Neem contact op met programmadirecteur Irene Rosberg op ir.mba@cbs.dk om de formulieren te ontvangen.

De toelatingscommissie komt elke week bijeen en aanvragen worden continu beoordeeld, dus we moedigen u aan om een aanvraag in te dienen zodra u uw beslissing hebt genomen.

vergoedingen

Financiering van uw MBA in verzending en logistiek

Ongeveer 60% van alle deelnemers aan het Executive MBA Shipping and Logistics Program wordt gesponsord door hun werkgevers.

Kosten details:

Het collegegeld van het programma is 320.000 DKK (Deense kroon) - of ongeveer EUR 43.000 - te betalen in vier gelijke termijnen van 80.000 DKK aan het begin van elk semester.

 1. DKK 80.000 - september 2021 (DKK 25.000 niet-restitueerbaar registratierecht en 55.000 op basis van een overeenkomst na ontvangst van de acceptatiebrief)
 2. DKK 80.000 - maart 2022
 3. DKK 80.000 - september 2022
 4. DKK 80.000 - maart 2023

Niet-EU-deelnemers moeten een extra toegangsprijs betalen van ongeveer DKK 15.000.

Dit tarief is exclusief cursusmateriaal, reis- en verblijfkosten.

Het Deense Maritiem Fonds

Het Deense Maritiem Fonds ondersteunt initiatieven die dienen om de Deense maritieme industrie te ontwikkelen en als Executive MBA-deelnemer die in de industrie werkt, komt u mogelijk in aanmerking voor financiering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business school ... Lees meer

Copenhagen Business School (CBS) is a century-old institution and one of the largest business schools in Northern Europe with over 22,000 students in total. As one of just a handful of business schools to be accredited by AMBA, EQUIS and AACSB, an MBA from Copenhagen Business School is a globally-respected qualification. Designed to offer a challenging combination of theory and practice, you will benefit from an unrivaled business focus that draws heavily from real-life scenarios. You will also develop a strategic understanding of the theories, concepts, and methods that drive managerial decision making in the 21st Century. Lees Minder
Frederiksberg , Londen , Hamburg + 2 Meer Minder