Executive MBA

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Heb jij de ambitie om je carrière verder te ontwikkelen in je organisatie, maar staat zelfinzet ook hoog op je agenda en wil je jouw talenten inzetten? Wil jij het verschil maken in jouw bedrijf of organisatie, maar ook in de mondiale context van de samenleving?

Dan ben je zeker klaar voor een Executive MBA aan Antwerp Management School , een echt uniek programma met internationale faculteit en deelnemers waarmee je een reis begint waarbij zelfbewustzijn, samenwerking, begrip van de wereldwijde zakelijke context en maatschappelijk bewustzijn centraal staan.

Waarom zou je dit programma volgen aan Antwerp Management School ?

De EMBA is ontworpen op een manier die het delen van kennis maximaliseert, met dialooggestuurde lessen, die u in levendige discussies met zowel collega's als faculteit betrekken. De traditionele en gevestigde MBA-inhoud wordt zeer gewaardeerd en geworteld in het programma: uw conceptuele managementkennis zal worden verdiept en verbreed, waardoor u verder gaat dan uw gegeven specialistische expertise in het rijk van strategisch denken en handelen.

Uw persoonlijke executive coach zal u ondersteunen, door middel van een geïntegreerd persoonlijk ontwikkelingsportfolio, bij het begrijpen van uw mentale kaarten, gedragsmechanismen en samenwerkingsvoorkeuren, waardoor u uit uw comfortzone en naar het centrum van uw prestatievermogen kunt komen. Gedurende de 2 jaar van je MBA, via klassikale sessies, zeven individuele coachingsessies en een gemeenschapsproject, zal dit proces worden gefaciliteerd en uiteindelijk resulteren in een loopbaanontwikkelingsplan.

Het 2019-2021-programma zal gedeeltelijk in de VS en China studeren om uw wereldwijde vooruitzichten te verbeteren. Dit aan de Massachusetts Institutes of Technology (VS) en Sun Yat-Sen University (China). Deze studiereizen zullen lokale uitdagingen aan gaan vanuit een economisch; geopolitiek, cultureel en ecologisch perspectief. Residenties omvatten lezingen, bedrijfsbezoeken en debatten met bedrijfsleiders die u blootstellen aan internationale bedrijfsstrategieën en uw interculturele competenties ontwikkelen bij het werken in cultureel diverse organisaties en teams.

FT Ranking België: 1
FT Ranking wereldwijd: 67
Lees nieuwsitem: FT Ranking - Executive MBA voor vierde opeenvolgende jaar nummer één in België

Wat kan je verwachten?

Inhoudsniveau: expertise opbouwen, strategisch

Na het bijwonen van dit programma

 • Je bent bereid om complexe managementuitdagingen en verantwoordelijkheden aan te pakken.
 • U zult uw kritisch en analytisch denken hebben verbeterd en uw besluitvorming hebben verbeterd.
 • U hebt een gedegen kennis van alle functionele wereldwijde zakelijke gebieden.
 • Je hebt een gedegen inzicht gekregen in hoe organisaties waarde creëren voor hun klanten.
 • U kunt waarde toevoegen aan uw huidige functie wanneer u de beste praktijken en kaders in uw dagelijkse werkzaamheden toepast.
 • U zult een zakelijke reflectie hebben en zakelijke uitdagingen op een holistische manier benaderen.
 • Je hebt interne adviesvaardigheden en verandervaardigheden ontwikkeld.
 • Je maakt deel uit van een netwerk van partners en vrienden in het bedrijf.

Dublin Descriptors en leerresultaten EMBA

data

 • Start: oktober 2020
 • Duur: 2 jaar, in deeltijd

Het formaat bestaat uit:

 • Twee 3-4 dagen residentiële modules aan het begin van elk academisch jaar
 • Elke 3 weken een lokale module van 2 dagen op Antwerp Management School
 • Vrijdag & zaterdag (8:30 - 18:30)
 • Drie wereldwijde residenties van een week waar je je aansluit bij andere MBA-deelnemers van Lingnan College aan de Sun Yat-Sen University in Guangzhou, China, en het Massachusetts Institute of Technology in Boston, VS.
 • Zeven één-op-één executive coaching sessies

vergoedingen

€ 43.000 (BTW vrijgesteld)

inbegrepen:
Alle materialen en boeken
Alle woon- en hotelkosten en de meeste maaltijden tijdens het reizen

Niet inbegrepen:

 • Accommodatie voor kernmodules in Antwerpen
 • Reiskosten voor internationale immersiemodules *
 • Uitgaven in verband met het verkrijgen van visa indien nodig

* Een vergoeding inclusief de reiskosten voor de internationale immersiemodules kan worden geregeld, neem contact op met de programmadirecteur voor meer informatie.
** Registreer vóór 31 maart 2020 om te profiteren van een vroegboekkorting, 10% op de programmakosten.

Plaats

Antwerp Management School
Boogkeers 5
BE-2000 Antwerpen
België

Vereisten

MBA's focus op zelfkritische professionals met een open geest en een positieve leerhouding. Het gaat om een forse tijdsinvestering: afhankelijk van je persoonlijke context moet je gemiddeld 10 tot 15 studie-uren per week bijkomen. We verwelkomen een ondersteunende houding voor de MBA van de werkgever van de deelnemer. Deze ondersteuning kan op tijd gebaseerd zijn, financiële sponsoring of toegang tot bedrijfsinformatie, maar het allerbelangrijkste is dat het een positieve vooruitzichten voor potentiële groei moet omvatten.

Gezien hoe we streven naar een diverse, ambitieuze en ondersteunende klas, hebben we de volgende basisvereisten:

 • Je bezit een diploma van een erkende academische instelling, erkend door de relevante autoriteiten van het thuisland van de instelling. Kandidaten die in het bezit zijn van een professionele graad komen ook in aanmerking als hun analytische test beter presteert en ze een bewezen zakelijke staat van dienst hebben.
 • Je hebt minimaal 5 jaar fulltime werkervaring na je afstuderen, bij voorkeur, maar niet noodzakelijk, in een internationale omgeving.
 • Je moet bekwaam zijn in het Engels.

Graad / certificering

Het masterdiploma "Master of Business Administration" wordt officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap en wordt toegekend bij het succesvol afronden van de opleiding.
De opleiding is AACSB, AMBA en NVAO geaccrediteerd.
FT Ranking België: 1
FT-ranglijst wereldwijd: 62
Lees nieuwsbericht: AMS Executive MBA is de nummer één in België

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Lees meer

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited