Executive MBA

Algemeen

Beschrijving van opleiding

accreditatie

De graad is internationaal geaccrediteerd door AMBA, IACBE en ACBSP. Het is ook onderworpen aan de normen die zijn vastgesteld door de internationale accreditatie-instantie ATHEA. Verder is de Executive MBA in Maastricht geaccrediteerd door de NVAO en leidt daarmee tot een Nederlands diploma op het gebied van wetgeving in Nederland. De Executive MBA van MSM is gerangschikt als het 6e beste Executive MBA-programma ter wereld in de CEO Magazine 2019 Global Executive MBA-ranglijst.

Ontworpen voor werkende professionals

Er zijn elk jaar vier modules, altijd in januari, april, juli en oktober. De meeste modules zijn 8 dagen lang (zaterdag - zaterdag). De specialisatiemodule, die altijd plaatsvindt in juni / juli van het tweede studiejaar, duurt 13 dagen. De lessen worden gegeven bij MSM in Maastricht en bestaan uit interactieve lezingen, groepsopdrachten, onderwerpgerelateerde gastcolleges en werkbezoeken.

Onmiddellijke resultaten

De praktijkgerichte aanpak in de MSM Executive MBA stelt u in staat om de nieuw verworven kennis en vaardigheden direct toe te passen op de dagelijkse praktijk van uw organisatie. Als MBA-programma voor werkende professionals gaat de MSM Executive MBA minder over examens, maar meer over de individueel toegepaste opdrachten. Meestal voer je voor elke cursus zowel groepsopdrachten als individuele opdrachten uit, gericht op actuele problemen van een organisatie die je kunt toepassen op je eigen organisatie. Dit helpt u niet alleen om uw kennis in de praktijk te brengen, maar uw bedrijf profiteert ook vanaf de eerste cursus van uw kennis. Het laatste ExecutiveMBA-project is een academisch onderzoeksproject, een business consulting-project of een businessplan dat volledig aan uw organisatie is gewijd. Zo draag je actief bij aan het verbeteren van de prestaties van je bedrijf.

Leer van diversiteit

De MSM Executive MBA Classis wordt gekenmerkt door diversiteit. Je deelt je leerervaring met mededeelnemers met verschillende culturele en professionele achtergronden. De Executive MBA biedt uitstekende mogelijkheden om interculturele communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Pas uw MBA aan

Om u in staat te stellen uw MBA aan te passen aan uw specifieke studiebehoeften en carrièreperspectieven, biedt MSM een aantal specialisaties:

Bedrijfsgerelateerde specialisaties:

  • ondernemerschap
  • Internationaal zakendoen en duurzame ontwikkeling
  • Boekhouding & Financiën
  • De digitale economie
  • Voorraadketenbeheer

Branchegerichte specialisaties *:

  • Sportmanagement
  • Gezondheids management
  • Public Sector Management

* sommige van de branchegerichte specialisaties kunnen onderworpen zijn aan extra kosten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Maastricht School of Management (MSM) is one of the oldest and most international business schools in the Netherlands with a large worldwide network of students, alumni and partners. MSM is a personal ... Lees meer

Maastricht School of Management (MSM) is one of the oldest and most international business schools in the Netherlands with a large worldwide network of students, alumni and partners. MSM is a personally oriented business school offering internationally accredited MBA (full-time MBA, Executive MBA, Online MBA) and Master in Management programs, and short executive courses. Studying in one of MSM’s programs means you will share your study experience with participants from many countries and professional backgrounds. Being part of such a diverse community offers you the opportunity to expand your international network and to learn from fellow participants by exchanging knowledge and experience. Lees Minder

Accreditaties