Executive MBA

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Invoering

De Executive MBA van Nyenrode is een tweejarig programma. Als manager, leider of ondernemer kies je ervoor om deel te nemen omdat je jezelf wilt ontwikkelen tot de beste leider die je kunt zijn. Ons Executive MBA-programma helpt je om je leiderschapsimpact te vergroten tijdens je Personal Leadership Development Journey, het hoofdthema van het programma.

Het programma bestaat uit intensieve modules van een week, waarvan er zeven plaatsvinden op de campus van Nyenrode en drie in het buitenland. Je studeert en werkt met een groep gelijkgestemde professionals om je kijk op zaken, management en leiderschap te verbreden en je zult nieuwe dingen over jezelf ontdekken; over je kwaliteiten, je passies, je stijl en je persoonlijkheid.

Wat krijg je eruit?

 • Titel: MBA
 • Een duidelijke visie op de toekomst van het bedrijfsleven en uw rol daarin
 • Nieuwe en verbeterde persoonlijke leiderschapsvaardigheden
 • Internationale kijk op zaken en management
 • Een AMBA en EQUIS gecertificeerd diploma
 • Een sterke band met uw medecursisten en een ambitieus netwerk

Persoonlijke informatie sessie

Ervaar zelf wat het studeren van Executive MBA op Nyenrode is en wees goed geïnformeerd. Plan een persoonlijke informatiesessie op Nyenrode. Neem contact op met Lyske, onze programma-adviseur, zij zal een geschikte datum met u plannen.

 • Focus op leiderschap voor de toekomst
 • Ervaar zaken op vier continenten
 • Bootcamp-structuur met modules van één week om de twee maanden

Toelating en toepassing

Als u ons Executive MBA wilt aanvragen, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

 1. Bachelor of Master's degree (elk onderwerp).
 2. Een minimum van vijf jaar full-time, relevante werkervaring.

Als u meer wilt weten over deze vereisten voordat u zich aanmeldt, raden we u aan de Executive MBA-brochure te downloaden of een persoonlijke informatiesessie aan te vragen.

Deadline voor aanmelding

Als u ons Executive MBA wilt aanvragen, moeten we uw aanvraag vóór 1 april 2019 ontvangen.

Ambitie en leiderschap

We verwachten dat je de ambitie hebt om die volgende grote stap in je carrière te maken. Dit betekent ook dat u door uw huidige organisatie als een groot potentieel wordt beschouwd. U bent iemand die op dit moment een leidende rol heeft of dat in de nabije toekomst wel zal doen. Je bent ruimdenkend en nieuwsgierig en je wilt meer over jezelf ontdekken en van anderen leren.

Toelatingsprocedure

Onze toelatingsprocedure vindt plaats in drie stappen; Zodra we uw documentatie hebben ontvangen en goedgekeurd en een interview hebben gehouden, beslissen we over uw geschiktheid. De drie stappen worden hieronder beschreven:

Stap 1: Documenten

Voor het verwerken van uw aanvraag hebben we de volgende documenten nodig:

 • Aanvraagformulier inclusief motivatiebrief.
 • Twee referenties (gebruik de sjabloon die bij het aanvraagformulier is gevoegd).
 • Testrapport van GMAT, GRE of Nyenrode LTP-toelatingsproef (het LTP kan op Nyenrode of in het buitenland worden voltooid).
 • TOEFL- of IELTS-certificaat of gelijkwaardig, indien vereist.
 • Kopieën van relevante diploma's / transcripties.
 • Curriculum vitae met een relevante werkervaring van vijf jaar.


Stap 2: Beoordeling en interview

Op basis van uw documenten beoordelen wij of u geschikt bent voor het programma. Als deze beoordeling een positief resultaat heeft, wordt u uitgenodigd voor een interview. Dit kan plaatsvinden op Nyenrode of via Skype. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we uw motivatie en wederzijdse verwachtingen.

Stap 3: Definitieve beslissing

De beoordeling en het interview zijn gecombineerd om te bepalen of u de Executive MBA kunt starten. Als de beslissing positief is, nodigen wij u uit om u te registreren.

Als u bent uitgenodigd om u te registreren, stuur ons dan een ondertekend en ingevuld registratieformulier.

Inhoud

Wat ga je doen?

Elke twee maanden heb je een week intensieve lessen met een groep van 35-40 deelnemers. De week van de lessen duurt van zondag tot zaterdag op Nyenrode (zeven keer) en van maandag tot vrijdag in het buitenland (drie keer). Je neemt deel aan colleges en werkt samen in kleinere subgroepen. Je hebt een actieve rol in je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van je mede-deelnemers. Wanneer je na een module weer thuis bent, werk je aan opdrachten, doe mee aan onze webinars en bereid je voor op de volgende module.

Je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen

Ons Executive MBA-programma is ontwikkeld om je uit te dagen en je uit je comfortzone te halen. We gebruiken academische concepten over leiderschap en management met behoud van een persoonlijke benadering. Je kijkt met frisse ogen naar je visie, overtuigingen en ervaringen uit het verleden en leert over je sterke punten en uitdagingen met betrekking tot je toekomstige carrièreperspectieven door middel van onder andere Peer Group Coaching en Leadership Event Reviews.

Uw nieuw gevonden kennis gebruiken

Je zult in staat zijn om wat je tijdens je studie leert toe te passen in de dagelijkse praktijk van je organisatie. Ons programma is zo ontworpen dat je je MBA-ambities kunt combineren met je werk en privé-leven en toch deel kunt uitmaken van de Nyenrode-community.

Deelnemers

Uw medecursisten werken in vele organisaties en sectoren, variërend van industrie, detailhandel, professionele dienstverlening en overheid tot ICT en consultancy. Ze kunnen een senior professional of een deel van een managementteam zijn. Ze hebben echter één ding gemeen: hun verlangen om de leider van de toekomst te worden.

Cursusinhoud

Ons Executive MBA-programma bevat deze tien modules:

 • De toekomstige organisatie voorstellen
 • De organisatie voorbereiden op de toekomstige toekomst
 • Wereldwijde inkoop in China
 • De financiering van de organisatie I
 • De financiering van de organisatie II
 • Multiculturalisme en ondernemerschap in Zuid-Afrika
 • De organisatie beheren I
 • Innovatie en digitalisering in de VS.
 • Organisatie beheren II
 • Leiden van een duurzame toekomst

Afstudeerproject

Na de laatste module rondt u de Executive MBA af met een afstudeerproject waarin de toepassing van uw nieuw gevonden kennis en vaardigheden in uw baan wordt getoond. Je afstudeerproject kan een consultancyproject, een academisch onderzoeksproject of een ondernemersproject zijn.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de Executive MBA bedragen € 47.000. Dit omvat uw collegegeld, boeken, accommodatie en maaltijden op Nyenrode. Niet inbegrepen zijn vliegtickets, eventuele visumkosten en sommige maaltijden in het buitenland.

In termijnen betalen is optioneel in bepaalde situaties.

Orange Tulip Scholarship

Er is de mogelijkheid voor studenten uit China, Zuid-Korea, Mexico en Rusland om een Orange Tulip Scholarship ter waarde van € 15.000 aan te vragen. De Orange Tulip Scholarship wordt georganiseerd door Nuffic Neso en toegekend door Nyenrode. De deadline voor aanmelding is 1 april 2019.

Belastingvoordeel

Nederlandse belastingbetalers mogen maximaal € 15.000 aftrekken van hun inkomstenbelasting. Het exacte bedrag hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Raadpleeg uw belastingadviseur of lokale belastingdienst voor meer informatie.

Wat krijg je eruit?

Versterk uw leiderschapskwaliteiten met onze Executive MBA. Na het voltooien van ons programma bent u voorbereid op de volgende grote stap in uw carrière. U zult een van de mensen zijn die met succes organisaties naar een steeds veranderende toekomst leiden. Je hebt de moed en het inzicht om bedrijven, organisaties en de maatschappij te dienen met de visie die je als leider hebt ontwikkeld.

Je carrière in cijfers

Het inkomen van deelnemers stijgt met gemiddeld 20% vanaf het begin van het programma tot een jaar later. Ongeveer 40% van de studenten wisselt van baan of werkgever en 7% heeft een eigen bedrijf gevonden, aangemoedigd door de nieuwe mogelijkheden die voor hen opengaan.

Internationale modules

Onze Executive MBA biedt u een unieke kijk op inzicht in het internationale bedrijfsleven. Onze Doing Business Globally-modules introduceren u in verschillende culturen binnen de internationale zakenwereld. Je bezoekt de partneruniversiteiten van Nyenrode in China, Zuid-Afrika en de VS. Elk bezoek zal zich richten op een ander aspect van internationaal ondernemen en management.

China

Renmin Universiteit van China

Een van 's werelds beste zakelijke en economische scholen en een onderdeel van de top 10 universiteiten in China.

 • China University Ranking: # 6
 • QS Asia University Ranking: # 73

Tijdens je bezoek aan China, zul je wereldwijde sourcing, innovatie en duurzaamheid bestuderen, en de strategieën die westerse bedrijven in dit land hanteren. Je leert ook over e-commerce, digitaal ondernemerschap en innovatie in China.

Zuid-Afrika

University of Stellenbosch Business School (USB)

Beste business school in Afrika en gerangschikt als een van 's werelds beste universiteiten. USB is ook de eerste Afrikaanse drievoudige kroonuniversiteit, omdat alle drie de internationale accreditaties werden behaald.

 • QS Top Universiteiten in Afrika Ranking: # 2
 • DE BESTE Universiteiten in Afrika Ranking: # 3
 • QS World University Ranking: # 351

Uw bezoek aan Zuid-Afrika brengt uw aandacht naar internationale economische kwesties. Verdere onderwerpen omvatten multiculturele organisaties, strategie en economische groei in Afrika.

Verenigde Staten

De universiteit van Californië, Berkeley (UCB)

Berkeley is een van de tien universiteiten en wordt gerangschikt als een van 's werelds meest prestigieuze universiteiten en de beste openbare universiteit in de Verenigde Staten.

 • QS Best Business Schools in de VS Ranking: # 5
 • QS World University Ranking: # 27
 • CWUR World University Ranking: # 7
 • THE World University Ranking: # 18

In deze module maakt u kennis met de filosofie achter Design Thinking. Andere belangrijke onderwerpen zijn corporate venturing en uitbreiding van het wereldwijde bedrijfsleven, evenals digitale transformatie en opstartverstoring.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Nyenrode Business Universiteit works on a sustainable future by stimulating our students and participants to grow into responsible leaders. We do so by offering them a combination of academic theory, ... Lees meer

Nyenrode Business Universiteit works on a sustainable future by stimulating our students and participants to grow into responsible leaders. We do so by offering them a combination of academic theory, practical relevance, and personal development. At Nyenrode, you learn to debate, convince and translate theory into practice. Nyenrode is the only private university in the Netherlands, founded in 1946 by business and for business. We have always been internationally oriented. Nyenrode is located in two iconic locations: Amsterdam and Breukelen. Lees Minder