Financieel Beheer Mba

Coburg University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Financieel Beheer Mba

Coburg University of Applied Sciences

1

Profiel

De MBA-programma Financial Management is een algemeen management programma met een specificatie op de fundamentele beginselen van finance, accounting en financiële controle. De volgende gebieden worden onderzocht: de rol van geld en de financiële markten, financiële analyse, de functie van de investeringen markten en besluitvorming technieken (met inbegrip van gedrags- en informatie management tools) die nodig zijn voor een effectief beheer van een Vennootschap middelen. Het doel van het programma is om studenten te voorzien van de set van vaardigheden die nodig zijn voor een CFO positie.

Het groeiende aantal Duitse "verborgen kampioenen '- kleine en middelgrote ondernemingen, vaak familiebedrijven - met steeds het internationale bedrijfsleven en de bijbehorende kansen en problemen is een ander element van het programma. In aanvulling op de theoretische en praktische inhoud van het programma met betrekking tot de financiële taken van ondernemingen, wordt sterk de nadruk gelegd op de ontwikkeling van sociale competenties en interculturele vaardigheden student.

Aangezien het programma internationaal is georiënteerd, is het vooral geopend voor buitenlandse studenten; in de huidige klasse hebben we 27 verschillende nationaliteiten. Duits vaardigheden niet bij de aanvang van het programma. In het eerste studiejaar, worden alle klassen gehouden in het Engels; in het tweede jaar een aantal keuzevakken ook zou kunnen zijn in het Duits. Duitse taal lessen worden aangeboden op verschillende niveaus van bekwaamheid of mensen met geen of minder belangrijke Duitse taal vaardigheden. Om ten volle te benutten alle potentiële kansen voor de stage in het derde semester, is het sterk aan te raden om het verbeteren van de Duitse taal vaardigheden tijdens het eerste jaar.

De programma-inhoud

Kernvakken van het MBA-programma zijn:

Algemeen Management

 • Human Resource Management en Leiderschap
 • International Accounting en Controlling
 • International Tax and Legal Systems
 • Intercultureel Management and Ethics
 • Zakelijke Beleid en Strategie en internationale Marketing
 • Information and Communication Systems

Specialisatie in financieel management

 • Fundamentals of Financial Management and Economics
 • Corporate Finance en Financiële Analyse
 • Financiële markten en instellingen
 • Treasury management
 • Risk Management

Naast deze kernvakken, wordt sterk de nadruk gelegd op de ontwikkeling van sociale competenties van leerlingen. Business simulatie en project management een belangrijke rol spelen in het MBA-programma. Na de stage in het derde semester, studenten volledig de MBA-programma van Coburg University met hun masterproef.

Stage

Een stage is een belangrijk onderdeel van dit programma. In hun stage, oefenen de leerlingen de theoretische kennis en vaardigheden die in het programma, evenals Bome vertrouwd met Duitse bedrijfsleven - vooral met grote afmetingen 'Mittelstand' bedrijven en internationale bedrijven. De stage vindt plaats tijdens het derde semester van het programma en duurt ongeveer 20 weken. Duitse studenten (die nog nooit hebben gestudeerd of in het buitenland gewerkt) zijn nodig om de stage in het buitenland te doen.

Toelatingsvoorwaarden

De aanvragers zijn verplicht om een ​​bachelor's degree (of hoger) op het gebied van Business Administration met goede resultaten (2,5 op de Duitse indelingsschema of een 2,5 GPA op een vier-puntsschaal) of een gelijkwaardige toegang kwalificatie (zoals de GMAT te hebben; Graduate management Admission Test); werkervaring van twee jaar in totaal vereist.

Kandidaten met een diploma in een ander veld moet ten minste één jaar (van twee) ervaring hebben op het gebied van handel.

Aanvragers moeten ook met succes deel te nemen aan de selectieprocedure, waarbij een onderwerp gerelateerde interview omvat. Vaardigheid in het Engels is ook vereist (dwz UNIcert® II, TOEFL 570, CBTOEFL 230, IELTS 6,5).

Belangrijke data voor de DAAD beursaanvragers

De bevestigingsbrief moet worden ontvangen vijftien dagen vóór de uiterste datum voor de DAAD toepassing laatste.

Toepassing

 • Vul het aanvraagformulier online
 • print het uit en een ondertekende hard copy te sturen met alle benodigde documenten per post.

Vereiste documenten:

 • Ingevulde aanvraag uitgeprint en ondertekend
 • twee pasfoto's
 • officiële gewaarmerkte kopieën van alle diploma's
 • originele cijferlijsten of officiële kopieën
 • GMAT Scores (aanbevolen) (instelling code voor GMAT is 7450)
 • TOEFL / IELTS of UniCERT (voor het Engels) scores (instelling codenummer voor TOEFL is 7450)
 • kopie van het paspoort

Aanvraag voor DAAD bevestigingsbrief

Voor een DAAD bevestigingsbrief kandidaten moeten deze documenten scannen via e-mail sturen naar:

 • Motivatiebrief en Curriculum Vitae met foto's
 • Gescande Diploma of gescande officiële gewaarmerkte afschriften
 • Gescande cijferlijsten of gescande officiële kopieën
 • Gescande GMAT Scores (aanbevolen) (instelling code voor GMAT is 7450)
 • Gescande TOEFL / IELTS of UniCERT (voor het Engels) Scores (instelling codenummer voor TOEFL is 7450)
 • Kopie van het paspoort

Aanvraag voor de winter semester is mogelijk tot 15 augustus.

Collegegeld & Scholarship

Collegegeld voor de vier semester programma zijn 7800 euro (of 1.950 euro per semester). Daarnaast zijn studenten verplicht om een ​​inschrijvingsgeld van ongeveer 95 EUR per semester te betalen. Als een vijfde semester is nodig om het programma te voltooien, het collegegeld voor dit semester bedraagt ​​50% van de hierboven geciteerde vergoeding.

Coburg University niet beurzen bieden voor MBA-studenten, maar er zijn veel organisaties in Duitsland, dat beurzen voor studenten uit het buitenland. Meer informatie over de Duitse beurs is te vinden op www.daad.de.

job Perspectives

2

Het merendeel van de afgestudeerden (80% vanaf de zomer 2015) vinden hun eerste positie in Duitsland. Over het algemeen zijn onze afgestudeerden werkzaam in internationaal opererende bedrijven in Duitsland of in het buitenland.

Typisch afgestudeerden vinden een positie in hun verwachte discipline (Financiën, Management Accounting, General Management, of soortgelijke velden) in internationale bedrijven. Typische rollen zijn: Finance Director, Financial Controller, Corporate Treasurer, Financial Analysis Manager, SAP Consultant, FX Manager, Risk Analyst of functionaris van de toezichthoudende autoriteit.

Recentelijk (2015), hebben de afgestudeerden gevonden functies bij Deutsche Bank, Commerzbank, Deutsche Bundesbank, Société Générale, Raiffeisen Bank, SAP, Siemens, Henkel, Bosch, Brose, Linde Group, Opel, Volkswagen, Volvo, MAN, Nokia, E-on en Metro.

Ondersteuning voor internationale studenten

1

In tegenstelling tot bij grotere universiteiten over de hele wereld, zult u niet een verrekijker nodig hebt om uw hoogleraar aan Coburg Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten te zien. Hier bieden wij u een eerste klas onderwijs met persoonlijke service. Als u zich verplaatst om te studeren in een ander land, zijn er veel dingen te overwegen. Geen zorgen te maken, hoor! Wij begeleiden u door de belangrijkste stappen in uw tijd de organisatie van ten Coburg University.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
4 semesters
Voltijd
Price
Prijs
7,800 EUR
Locations
Duitsland - Coburg, Beieren
Startdatum: Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Duitsland - Coburg, Beieren
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Price
Collegegeld voor de vier semester programma
Videos

Financial Management at Coburg University