gezamenlijke MBA - recht (LL.B. )

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Twee krachtige Degrees

Geen twee professionele graden zijn meer dan welkom de LL.B. en de MBA. De Universiteit van gezamenlijke LL.B. Ottawa's - MBA programma combineert creatief deze twee krachtige disciplines in een vier-jarig curriculum.


De LL.B. - MBA programma biedt studenten de blootstelling aan een unieke gemeenschap van zakelijke en juridische leiders in zowel de publieke als de private sector. Door tal van externships beschikbaar in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de raadpleging van projecten aangeboden door de School of Management, kunnen studenten waardevolle werkervaring voor academisch krediet in elk van hun vier jaar studie. In aanvulling op de particuliere sector plaatsingen, externships bestaan ​​met de rechtbanken, de federale rechtbanken, overheidsinstellingen en diensten, en niet-gouvernementele organisaties. In de erkenning van de complementaire vaardigheden die nodig zijn voor succes in zowel de zakelijke als de wet, kunnen studenten verdienen zowel hun MBA en LL.B. graden in minder dan vier jaar.


Dit innovatieve programma is ontworpen om een ​​nieuwe generatie van leiders-business managers die zelfstandig kunnen beheren van de juridische uitdagingen van het hedendaagse bedrijfsleven te voeden; advocaten die kunnen voldoen aan de zakelijke behoeften van hun zakelijke klanten en ondernemers die naadloos bewegen tussen het bedrijfsleven en de wet.

Curriculum

 • Jaar 1 - Complete LL.B. Eerste jaar
 • Jaar 2 - Complete volledige MBA-programma (bestaande uit 48 studiepunten
  in plaats van 54 studiepunten) over een academisch jaar, vermeerderd met de zomer.
  Alle 48 studiepunten bestaan ​​uit verplichte vakken.
 • Jaar 3 - Complete LL.B. Tweede jaar met de extra
  eis van succesvol voltooien van een minimum van 34 studiepunten
 • Jaar 4 - Complete resterende 17 studiepunten in de LL.B. programma door
  December

Toelating informatie


Toelating tot de LLB - MBA-programma is beperkt en zeer concurrerend. Het gezamenlijke programma is bedoeld voor personen die wensen om de vaardigheden en kennis van de twee belangrijkste disciplines, administratie en rechten, die steeds waardevol in het moderne bedrijfsleven, bij de overheid te verwerven, en in de moderne praktijk van het recht. Kandidaten worden toegelaten tot het gezamenlijke programma volgens de toelatingseisen van elke faculteit.

Studenten kunnen van toepassing op zowel de LLB / MBA-programma door middel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid of het MBA-programma via de Telfer School of Management voor hun eerste jaar. Kenmerkend is dat de LLB / MBA programma studenten zal de joint degree beginnen met het invullen van het reguliere eerstejaars curriculum aan de Law School. Bij het voldoen aan de academische eisen van het eerste jaar, studenten die in aanmerking komen zal van 48 van de 54 studiepunten van het ene jaar full-time MBA programma. Tijdens de derde en vierde jaar van de LLB / MBA programma, moeten de studenten nemen alle overige vakken die nodig zijn om de LL.B. voldoen diploma-eisen. Afgestudeerden krijgen zowel de LL.B. graad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de MBA-graad van de Telfer School of Management zodra aan de vereisten van beide programma's zijn voltooid.

Laatst bijgewerkt op May 2011