Dual Master Degree van het IBSA-netwerk

De International MBA is de Duitse geaccrediteerde opleiding van het IBSA Dual Degree Master-programma dat wordt aangeboden door de International Business School Alliance (IBSA).

Deelnemen aan het programma betekent dat je je afstudeeronderzoek in slechts één jaar met twee diploma's afrondt: een MBA uit Bremen, plus nog een diploma, afhankelijk van je keuze van de partneruniversiteit.

Het betekent ook dat je in twee verschillende landen woont en studeert met een zeer diverse studentenorganisatie. Het eerste semester bestaat altijd uit kernmodules. U kunt de kernmodules in Bremen, Duitsland bestuderen en 1 van de 5 specialisaties van partners kiezen. Of zet je dual degree andersom: specialiseer je in logistiek en supply chain management en begin je aan een van onze vijf partneruniversiteiten. In de derde termijn schrijf je je masterscriptie over je specialisatieonderwerp.

De levensstandaard in Bremen is hoog, maar de kosten zijn dat niet. De stad heeft een zeer lange traditie als een centrum van internationale handel. Omdat het verbonden is met de zee, hebben veel logistieke bedrijven zich hier gevestigd.

Studenten genieten van de vele voordelen van studeren in Duitsland. Een interessant feit, in het bijzonder, is dat je tot 18 maanden na het afstuderen kunt blijven om werk te zoeken.

IBSA Dual Degree Master Program - Partner Universities

Als IBSA-student kun je je eigen pad ontwerpen. Er zijn 20 mogelijke combinaties van universiteiten en specialisaties die u kunt kiezen. Dat klinkt als veel, maar het is geen ingewikkelde beslissing:

Er zijn 6 erkende opleidingen die het IBSA Dual Degree Master Program vormen. De IMBA is de Duitse.

Studenten beginnen met de eerste termijn aan een van de 6 partneruniversiteiten die behoren tot de International Business School Alliance (IBSA) en moeten in de tweede termijn overschakelen naar een tweede IBSA-partner. Het laatste onderzoeksproject in de derde termijn wordt voltooid bij deze tweede IBSA-partner.

De kernmodules zijn overal hetzelfde. Elke universiteit heeft zijn eigen specialisatie.

MBA-vereisten

Je hebt een bedrijfsgerelateerde undergraduate-graad en ten minste een jaar professionele ervaring. Afgezien daarvan ben je ook ambitieus en heb je een echt kosmopolitische ingesteldheid.

De studenten waarop dit van toepassing is, komen uit een grote verscheidenheid aan culturele en professionele achtergronden, waardoor de IBSA-ervaring voor iedere deelnemer geestverruimend is.

De belangrijkste toelatingseisen zijn:

 • Een academische, bedrijfsgerelateerde graad (bachelor)
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid * met TOEFL (Test van Engels als vreemde taal) 80 IBT-punten of IELTS (International Language Testing System) 6,5 punten
 • Een jaar professionele ervaring

Documenten * vereist voor het aanvragen van:

 • Kopieën van beide geboorteaktes of paspoorten
 • Curriculum vitae
 • Een scan van officiële universitaire transcripten
 • Bewijs van uw werkervaring
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
 • Een essay waarin de interesse van studenten voor het programma wordt geschetst
 • Een aanbevelingsbrief (van werkgever of universiteit)
 • APS-certificaat voor ALLEEN Chinese of Vietnamese aanvragers

* Als er normale kopieën worden ingediend, moeten ofwel gewaarmerkte kopieën van originele documenten worden getoond bij inschrijving. Originele documenten anders dan in het Engels of Duits moeten voor de toepassing worden vertaald door een erkende vertaler.

Application Process MBA

Als u zich wilt specialiseren in een van de specialisaties van een van onze partners, kunt u hier solliciteren en beginnen met de kernmodules in Duitsland op de IGC. Maar als je de specialisatie Logistiek en Supply Chain wilt studeren, moet je beginnen bij een van onze partneruniversiteiten. Elke partner heeft zijn eigen geaccrediteerde opleiding (zie onderstaande lijst) als onderdeel van het IBSA Dual Degree masterprogramma. U moet zich aanmelden voor de geaccrediteerde opleiding van de door u gekozen partneruniversiteit, waar u met de kernmodules wilt beginnen. In het sollicitatieproces kun je vervolgens Bremen kiezen als je tweede universiteit en logistiek en supply chain management als je specialisatie. Als u problemen ondervindt met het sollicitatieproces of andere vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze programmacoördinator Angela Dunkhorst.

 • International Graduate Center (Duitsland) - Internationaal MBA
 • Universitat de Valencia (Spanje) - Internationale Master of Business Administration (iMBA)
 • RANEPA Institute of Business Studies Moskou (Rusland) - Internationale Master in Management
 • University of North Carolina Wilmington (VS) - Internationaal MBA
 • University of Hertfordshire (UK) - Wereldwijde business
Opleiding te volgen in:
 • Engels
International Graduate Center - Hochschule Bremen

Zie 10 andere vakken van International Graduate Center - Hochschule Bremen »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
2 - 3 semesters
Voltijd
Prijs
16,000 EUR
Ong. 16.000, - € voor het hele programma afhankelijk van de gekozen partneruniversiteit (Duits 1ste deel: 7.200, - € en 2de deel: 8.800, - €) 325, - € per looptijd
Deadline
Contact school
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Einddatum
Contact school
Aanmeldingslimiet
Contact school

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Contact school
Einddatum
Contact school