MBA Gespecialiseerde Strategie en Economische Intelligentie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Training referentie in Frankrijk, gerangschikt als 1e in het Eduniversal palmares sinds 2002, de MBA Specialized Economic Intelligence Strategie SIE geeft ook toegang tot de titel "Expert (e) in economische intelligentie" , niveau I, geregistreerd in de National Directory of Professional Certifications (RNCP) .

Georganiseerd rond een lescentrum (referentieprogramma in Strategie en Economische Intelligentie) en een toegepast onderzoekscentrum in IE, is deze baanbrekende structuur in Europa stevig verankerd in een transdisciplinaire benadering van het lezen van de machtsverhoudingen. International.

Hoewel het concept van de economische oorlog veel onduidelijkheden heeft opgeleverd, niet epistemologisch maar ideologisch, heeft het theoretisch onderzoek dat de afgelopen jaren is uitgevoerd, de neiging om onze benadering van concurrerende confrontaties te verduidelijken en te valideren.

Standen

Sinds 2002 is ze gerangschikt als de beste Franse formatie in 'Economic Intelligence' door de Eduniversal-SMBG-gids voor de beste meesters en de 8e beste meester ter wereld in 2017 in ' Masters in Business Intelligence, Knowledge and Security Management ' (best-masters.com).

Christian Harbulot, de directeur van het programma, ontving de prijs voor de beste pedagogische trainer in 2011 voor de Pedagogy Awards.

doelstellingen

Train de beste experts in strategie en business intelligence.

Voor wie is de training bedoeld?

De MBA-strategie en economische intelligentie is gericht op studenten van universiteiten, business schools, ingenieurs, IEP's en professionals.

Cursusprogramma

De hervorming van onze pedagogiek werd van kracht aan het begin van het studiejaar 2015/2016. Het is opgebouwd rond drie hoofdprincipes:

 • Een herstructurering van de zeven cursusmodules
 • Meer aandacht voor individueel werk
 • Een dynamisch leren van de EI verspreid over het jaar in veertien oefeningen.

De oprichting van een module voor bedrijfsontwikkeling weerspiegelt onze wens om enkele van de lessen van de EMT te verankeren in de kwestie van de ontwikkeling van het concurrentievermogen van bedrijven. Het lijkt ons essentieel om onze studenten te trainen in methoden voor informatiebeheer die zijn aangepast aan de context van wereldwijde concurrentie. De module gewijd aan analyse en methodologie heeft een transdisciplinaire roeping die het mogelijk maakt om de bijdragen van het management, de sociologie van organisaties en het actuele IE te doorkruisen.

Individueel werk is nu goed voor 30% van de totaalscore. Deze verandering in evaluatie doet niet af aan het belang van groepsoefeningen, maar is bedoeld om de evolutie van kennisverwerving beter te begrijpen.

De kracht van de EMT vandaag is het vermogen om studenten echte gevallen te geven die behandeld moeten worden in verschillende vormen van lichaamsbeweging. Hun aantal en diversiteit positioneren ons vandaag als de enige training om EI te onderwijzen door de productie van kennis, controle van economische machtsverhoudingen en het gebruik van informatietechnologie te combineren.

 • Module 1: Economische intelligentie begrijpen
 • Module 2: Geo-economie en globalisering
 • Module 3: Informatiebeheer en kennisproductie
 • Module 4: Analyse en methodologie
 • Module 5: Risicobeheer
 • Module 6: Bedrijfsontwikkeling en economische intelligentie
 • Module 7: Invloedoperaties
 • Operationele oefeningen

MercurIE professionaliseringsprogramma

Professionaliseringsprogramma in economische intelligentie

MercurIE is een van de onderwijsantwoorden van de EGE, waarmee de student in de initiële opleiding "Economic Intelligence Strategy EIS" de strategische assen van een bedrijf begrijpt.

Door team werken studenten ten behoeve van een management van een grote groep, een kmo of een actor in de publieke of parapublicsector om een onderzoek uit te voeren dat een perfecte manipulatie van de onderwezen methode vereist.

Meer dan 8 maanden, één dag per week, begeleid door een leraar van de school en leidinggevenden van het partnerbedrijf, herdefiniëren de studenten het thema van de studie, zetten ze een systeem op voor monitoring en verzameling van informatie, het onderzoek uitvoeren met de vergadering van deskundigen en veldoperaties (beurzen, bezoek?) en het document finaliseren met een reeks aanbevelingen die moeten worden gevolgd.

Ze moeten hun werk dan ondersteunen met een presentatie binnen de betreffende afdeling.

Dit MercurIE-programma is veel meer dan een stage, omdat het de studenten de mogelijkheid biedt om het geleerde programma geheel of gedeeltelijk uit te voeren en een samenwerkingswerk ontwikkelt binnen prestigieuze structuren zoals Innovation Works van de EADS Group, de R

mogelijkheden

Sinds de oprichting in 1997 heeft de L'Ecole de Guerre Economique zich gevestigd als de Europese referentie van onderwijs in economische intelligentie .

Een belangrijke speler in het Franse landschap van EI, de L'Ecole de Guerre Economique onderscheidt zich door zijn permanente wens om EI te promoten .

Het alumni-netwerk is het grootste en een van de krachtigste in IE in Frankrijk. De alumnivereniging (AEGE), die alle afgestudeerden van de school verenigt (initiële opleiding en permanente educatie) vertegenwoordigt meer dan 1700 actieve leden .

De professionele integratie, in de handel van de EI, ligt in de orde van 85%.

Dit cijfer alleen illustreert de uitstekende reputatie van de EGE bij bedrijven en overheden.

opnames

De school biedt je de mogelijkheid om, voor al zijn cursussen, het hele jaar door online te solliciteren: van januari tot december.

De selectie van kandidaten gebeurt in een bestand (vragenlijst CV-aanvraag) gevolgd door een motivatiegesprek.

Toelatingsvoorwaarden:

Bac 4-gevalideerd of Bac 3 en 3 jaar ervaring met framefuncties.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion.

Companies move with a crisis world where the development issue is completely linked to confrontation’s notion. Lees Minder