MBA International Business Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

MBA International Business Management

De HFU MBA combineert een toonaangevend curriculum dat volledig in het Engels wordt gegeven door een dynamische en internationaal ervaren faculteit. De HFU Business School is een faculteit van de Hochschule Furtwangen University, een door de staat gerunde universiteit in het pittoreske Zuid-Duitsland.

Ons MBA-programma is gericht op het beheren van zaken op wereldwijde markten. Het daagt studenten uit om wereldwijd te denken en te leven door zijn ligging op het kruispunt van Europa. Organisatorisch leiderschap, strategisch management en het beheren van culturele diversiteit zijn sterke punten van het programma en bereiden de student voor op succes als toekomstige professionals in zakelijke ondernemingen die over internationale grenzen opereren.

Internationale locatie

Gelegen in het hart van Europa, trekt het programma consequent studenten van over de hele wereld aan. De lessen bestaan doorgaans voor 80% uit internationale studenten, wat een unieke multiculturele ervaring creëert aan de rand van het Zwarte Woud en binnen een uur rijden naar Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en drie uur naar Italië.

Wereldwijde partners

De regio is de thuisbasis van vele internationale topbedrijven, waaronder Porsche, Daimler, SAP, Bosch, Aesculap en Hugo Boss. Onze studenten kunnen verwachten dat ze worden blootgesteld aan dergelijke bedrijven door middel van excursies, samenwerkingen met bedrijfsscripties en post-afstudeerstages. Veel van onze buitenlandse afgestudeerden zijn gaan werken voor deze en andere dergelijke bedrijven zoals Hewlett-Packard Europe, Adidas, Puma en Marquardt als onderdeel van hun uitgebreide internationale zakelijke ervaring hier.

138251_20131016_HFU_Schwenningen_Studenten_00000000949.jpg

Geavanceerde lesmethoden

HFU is een vooraanstaande hogeschool, zoals blijkt uit recente enquêtes onder scholen. Ons MBA-programma biedt veel voordelen.

De belangrijkste daarvan is onze kleine klasgrootte beperkt tot 15 studenten, wat zorgt voor een intensieve leeromgeving, nauwe interactie met leeftijdsgenoten en professoren, en persoonlijke aandacht van de faculteit en het ondersteunend personeel.

Onze onderwijsaanpak omvat innovatieve methoden zoals praktische bedrijfssimulaties en samenwerkingsprojecten met partneruniversiteiten over de hele wereld. Deze dagen onze studenten uit om effectief om te gaan met culturele verschillen, geografische dislocaties en zelfs te strijden voor belangen in realistische situaties terwijl ze werken aan het bereiken van zakelijke doelstellingen.

Het programma omvat een voltijdse dagstudie, waardoor de student kan genieten van het normale leven op de campus en in het weekend het vele recreatieve en culturele aanbod van de regio kan verkennen.

Wereldwijde voorbereiding

Uiteindelijk zal een MBA van HFU Business School je een uitzonderlijke 'Made in Germany'-basis bieden voor een carrière in het internationale bedrijfsleven bij wereldwijde bedrijven over de hele wereld. Ons MBA-programma is volledig geaccrediteerd door ACQUIN, het Accreditation, Certification and Quality Assurance Institute , een officieel bestuursorgaan dat ervoor zorgt dat bedrijfsdiploma's die aan Duitse universiteiten worden uitgegeven, voldoen aan hoge internationale academische normen. Onze MBA-graad is onafhankelijk bevestigd voor gelijkwaardigheid in landen als de Verenigde Staten en Canada en wordt volledig erkend in alle landen van de Europese Unie.

138250_20131016_HFU_Schwenningen_Studenten_00000001093.jpg

Toelatingseisen

De toelatingscriteria zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat studenten de juiste kwalificaties, academische achtergrond en werkervaring hebben om ten volle te profiteren van en actief bij te dragen aan het programma. De vereisten zijn:

Een bachelordiploma met een bovengemiddeld Grade Point Average (GPA)

Werkervaring van ten minste 24 maanden relevante beroepservaring in een zakelijke omgeving na het afstuderen (studentenstages of zomerbanen komen niet in aanmerking voor vergoeding).

Vaardigheid in het Engels in geschreven en gesproken vorm, zoals aangegeven door

- TOEFL (ons ETS-codenummer is 8221)

- IELTS

Een test is niet vereist voor kandidaten die zijn afgestudeerd in het VK, Ierland, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Graduate Management Admission Test (GMAT)

Kandidaten hoeven geen GMAT-examen af te leggen. Ze worden echter aangemoedigd om dit te doen. Kandidaten die een hoge score hebben behaald in de GMAT kunnen bij de selectie voorrang krijgen. De huidige gemiddelde score voor GMAT is ongeveer 600. Goede MBA-kandidaten zullen deze score meestal overtreffen.

Ons GMAT-codenummer is 7032

138252_20131016_HFU_Schwenningen_Studenten_00000000614.jpg

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Furtwangen University (HFU) is one of Germany's leading universities and recognised for its excellence in the following areas: High quality and innovation in teaching Strong practical focus through c ... Lees meer

Furtwangen University (HFU) is one of Germany's leading universities and recognised for its excellence in the following areas: High quality and innovation in teaching Strong practical focus through collaboration with industry International focus Applied research Continuing education and lifelong learning Qualifications and motivation Social responsibility and safeguarding of the future Lees Minder
Villingen-Schwenningen , Baden-Baden , Furtwangen + 2 Meer Minder