Mate

Master of Business Administration (MBA)

Cursus taal (talen)

Ons programma wordt volledig in het Engels gehouden; voor internationale studenten zijn Duitse taallessen op alle niveaus geïntegreerd in ons schema.

Toelatingssemester

Zomer (alleen afgestudeerde bedrijven) en wintersemester (alle andere graden)

Begin van het programma

Wintersemester: eind september
Zomersemester: begin maart ( fast track voor afgestudeerden in het bedrijfsleven)

Programmaduur

4 semesters (21 maanden) voor niet-zakelijke afgestudeerden
3 semesters (15 maanden) voor afgestudeerde bedrijven [= fast track]

Programmakosten *

€ 3.650 per semester

* onder voorbehoud van wijzigingen voor de komende academische jaren

Applicatievereisten

• Undergraduate-diploma

• 2 jaar professionele werkervaring na een eerste universitair diploma

• GMAT-score: 550

• TOEFL-score: 100 (IBT)

• Persoonlijk interview; telefonisch interview is mogelijk voor buitenlandse aanvragers

Houd er rekening mee dat aanvragers uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk een GPA van de eerste graad van 2,5 of hoger moeten hebben. GMAT is geen verplichte vereiste voor aanvragers uit deze drie landen.

Deadline van de aanvraag

15 juni voor het wintersemester (of 31 juli voor Duitse Visa-houders)
15 december voor zomersemester (of 31 januari voor Duitse Visa-houders) ( fast track voor afgestudeerde bedrijven)
De MBA Admissions Committee beoordeelt de aanvragen op voortschrijdende basis gedurende het hele jaar.

Waarom Pforzheim MBA in International Management?

Geniet van hoogwaardig onderwijs.
Gerangschikt onder de »TOP 10 International Master's Degree Courses - Made in Germany«, bereidt de Pforzheim MBA je voor op leidinggevende verantwoordelijkheid. Onze toewijding aan kwaliteit en continue verbetering wordt bevestigd door de accreditatie van AACSB International. Pforzheim University Business School behoort dus tot de elite-groep van minder dan 5% van de bedrijfsscholen wereldwijd en tot minder dan tien van de ongeveer 200 Duitse bedrijfsprogramma's die AACSB-geaccrediteerd zijn.

Verbeter uw carrièrekansen.
De Pforzheim MBA opent brede nieuwe kansen voor loopbaanontwikkeling. Of je nu nieuwe uitdagingen wilt aangaan, een vertraging in je leercurve hebt ervaren of niet verder kunt komen in je huidige bedrijf, de Pforzheim MBA stelt je in staat je carrière nieuw leven in te blazen met nieuwe kennis en vaardigheden, een nieuw professioneel netwerk en een nieuwe merkassociatie. Als je een niet-zakelijke achtergrond hebt, bereidt de Pforzheim MBA je voor op een heroriëntering van je carrière in de richting van business en management.

Concentreer u op wat u echt nodig hebt.
We leveren zakelijke competenties, niet alleen theorie. Onze professoren hebben niet alleen Doctoraat, Ph.D. of Master-diploma's - ze hebben minstens 5 jaar in hogere managementfuncties gewerkt. Ons onderwijs is gebaseerd op zowel onderzoek als professionele ervaring. Bovendien kunt u met het Pforzheim MBA-modulesysteem uw studie individualiseren om uw sterke punten te versterken.

Geniet van individuele loopbaanontwikkeling en coaching.
Onze professoren zijn je coaches, niet je instructeurs. Tijdens je studie zul je profiteren van individuele mentorschap van professoren. Onze kleine cursusgrootte stimuleert een intensieve interactie tussen student en docent die cruciaal is voor het behalen van de beste resultaten uit je MBA-studies.

Krijg inzicht in uw bedrijf.
Omdat u wordt omringd door enkele van 's werelds krachtigste bedrijven, kunt u profiteren van het potentieel van de regio Pforzheim-Stuttgart. We werken samen met verschillende bedrijven in verschillende sectoren via bedrijfsprojecten, bedrijfsbezoeken en gastsprekers in de klas. Deze nauwe connecties om te oefenen zijn een essentieel onderdeel van onze managementopleiding in Pforzheim.

Ontdek de business van morgen.
We bereiden u voor om de grote uitdagingen van de 21e eeuw te beheren in het voordeel van uw bedrijf. Onze cursussen in bedrijfsdisciplines zoals Marketing, Consulting, Accounting en Finance beantwoorden aan de behoeften van de bedrijfsvoering van morgen. Daarnaast zijn onze specialisaties gericht op de uitdagingen van morgen Innovatiebeheer, Duurzaamheid en Globalisering. Bovendien bieden wij trainingen voor soft skills gedurende uw studie.

Globaliseer uw netwerk.
80% van de Pforzheim MBA-studenten zijn internationaal, afkomstig uit alle continenten. Wereldwijd, intercultureel netwerken begint meteen in de klas. Interculturele competentie wordt niet alleen theoretisch onderwezen, het wordt praktisch bereikt door dagelijkse interactie. Dit zal belangrijk zijn in uw professionele toekomst in onderhandelingsprocessen en teamwerk. Gerenommeerde gastprofessoren van partneruniversiteiten dragen bij aan ons programma.

Geniet van de internationale cultuur.
De Pforzheim MBA biedt de mogelijkheid om te studeren in twee landen of zelfs twee continenten in een programma, aan onze partneruniversiteiten in de VS, Latijns-Amerika, Azië of Europa. Voor studenten met een eerste graad van een Duitse instelling is het verplicht om het derde semester in het buitenland te studeren. Voor alle andere studenten is dit optioneel.

Krijg een state-of-the-art opleiding tegen redelijke kosten.
Het is niet onze bedoeling om de winst te maximaliseren, maar om duurzame managementeducatie te bieden aan toekomstige generaties leidinggevenden. U krijgt »meer voor minder« - een internationaal zeer erkende graad en vaardigheden voor het omgaan met de zakelijke uitdagingen van de 21ste eeuw.

Opleiding te volgen in:
  • Engels
Laatst bijgewerkt op Maart 31, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
3 - 4 semesters
Voltijd
Prijs
3,650 EUR
per semester