MBA Manager

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De beste professionals zijn degenen die weten dat je altijd kunt verbeteren

De FBS MBA Manager is ontworpen voor die professionals en managers die de constante behoefte begrijpen om hun managementkennis uit te breiden om zich aan te passen aan de voortdurende professionele uitdagingen die de markt met zich meebrengt .

De FBS-master is een vormingservaring die is ontworpen om de lessen te combineren met het professionele leven van de studenten.

Bij FBS hebben we de MBA MANAGER van de editie van oktober 2019 aangepast met nieuwe onderwerpen om deze aan te passen aan de realiteit van het bedrijf . We hebben dus onderwerpen opgenomen die verband houden met digitale transformatie en we hebben andere onderwerpen aangepast.

We hebben ook een pre- en postmaster trainingsperiode opgenomen . Op deze manier hebben studenten toegang tot een nivelleringsperiode voordat ze met het programma beginnen. En als ze eenmaal zijn afgestudeerd, kunnen ze hun kennis uitbreiden in sommige specialismen.

Daarnaast zijn ervaringen binnen en buiten het klaslokaal in deze cursus versterkt. Aangevuld met workshops over managementvaardigheden.

methodologie

De FBS Business School-methode is bij uitstek praktisch: het richt zich volledig op het maximum van "Leren door te doen", dat wil zeggen, leren door te doen. De methode die in alle FBS MBA-programma's wordt gevolgd, is de Case-methode, via de welke studenten moeten voorbereiden en oplossingen moeten bieden voor praktische aannames, waardoor de student wordt geconfronteerd met besluitvorming. Deze methode vereist een zeer goed getraind klooster in deze techniek, omdat de klassen authentieke fora van gedeelde kennis moeten worden.

programma Structuur

Het MBA-programma aan de FBS Business School is verdeeld in drie perioden.129656_pic-ia01.png

De nivelleringsperiode begint een paar weken voor de officiële datum van de MBA. In deze periode van vrijwillige hulp krijgen studenten lessen in boekhoudkundige fundamenten, gebruik van Office-hulpprogramma's en andere onderwerpen die kunnen helpen bij de realisatie van het programma.

De MBA-periode is verdeeld in de volgende delen of fasen:

Fundamentals: een essentiële herziening van het huidige panorama van essentiële aspecten voor managementontwikkeling, met een 360º bedrijfsvisie.

Geavanceerd: verdieping in managementvaardigheden en -competenties door middel van inhoud variërend van big data tot internationale handel.

Specialisatie: De laatste periode bestaat uit een specialisatie naar bedrijfsonderdelen, zoals General Management, Financial Management, Human Resources Management of andere.

Project: Uitwerking van een project van oprichting van een bedrijf waarin het geleerde wordt toegepast met de ondersteuning en de geïndividualiseerde monitoring van een tutor.

Persoonlijk carrièreplan: Begeleiding bij de planning van het Strategisch Loopbaanontwikkelingsplan van de student. Inzetbaarheid is een van de belangrijkste kenmerken van de FBS MBA.

Wanneer studenten afstuderen, kunnen ze naar Complementos gaan. In deze periode van vrijwillige assistentie breiden studenten hun kennis van Digital Business uit met onderwerpen die te maken hebben met Digital Ecosystem, Vision and Digital Strategy, Business Models in Digital Environments, Technological Disruption en Design Thinking, Digital Marketing en e-commerce en HR Management in omgevingen digitaal, evenals Digital Finance.

Onder de aanvullende vakken is een taalverbeteringsmodule toegevoegd.

ervaringen

De FBS MBA heeft niet alleen als doel om kennis- en besluitvormingsinstrumenten te verwerven, maar ook om persoonlijke vaardigheden of soft skills te ontwikkelen.

Outdoor. Gedurende een paar dagen worden de cases en opmerkingen voor andere dynamieken veranderd in een leeromgeving buiten de school en totaal anders dan de gebruikelijke waarin het belang van leiderschap en teamwork wordt benadrukt.

Strategieën voor effectieve communicatie. Het doel van deze workshop is om te leren communiceren om de doelen te bereiken die we willen. Door een goede communicatiestrategie te ontwikkelen, kunt u effectief communiceren.

Bezoeken aan bedrijven. Ze willen de zakelijke realiteit naar studenten brengen. De bezoeken geven studenten de mogelijkheid om contact te leggen met mensen, processen en zakelijke realiteiten die hen voorzien van actuele kennis en hen in staat stellen om de toepassing van hun carrière in de beroepspraktijk te kennen.

Dagen professionele toepassing. Tijdens de training in Fundesem kan de student conferenties, seminars en workshops bijwonen, geleid door professionele sprekers uit het bedrijfsleven. Het doel van deze dagen is om het leren van de student te verrijken, up-to-date te zijn met het laatste zakelijke nieuws en te leren over de nieuwste trends op het gebied van zoeken naar werk. Het kennen van de profielen die het meest gewaardeerd worden door bedrijven kan studenten helpen hun professionele carrière te focussen.

Ontwikkeling van managementtalent. De FBS-methodologie stelt studenten in staat om managementvaardigheden en -vaardigheden te ontwikkelen en echte bedrijfsproblemen aan te pakken. Deze methodologie geeft de voorkeur aan teamwerk voor het oplossen van zaken, integratie en verrijking met de bijdragen en ervaringen van collega's.

Networking. Relaties met leerkrachten en klasgenoten zijn van essentieel belang om een loopbaan binnen een sector te beginnen.

Aanvullende workshops

Tijdens de ontwikkeling van de master neemt de student deel aan verschillende workshops en workshops om zijn opleiding te voltooien.

Innovatie Een workshop gebouwd om de processen, tools en visie te vergemakkelijken die nodig zijn om te innoveren. Het biedt de student de mogelijkheid om op een praktische manier een methode voor co-creatie, onderzoek en innovatie te leren.

Maak professionele competenties zichtbaar. Gedurende de cursus zijn workshops en trainingssessies gepland om studenten te helpen hun toegankelijkheid of groei op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Gemotiveerde teams, productieve teams. In de juiste richting van deze teams ligt de productiviteit van het bedrijf en hiervoor is het noodzakelijk dat de nieuwe leiders verschillende vaardigheden verwerven en ontwikkelen zoals positieve communicatie, emotionele intelligentie, herkenning, etc.

Professionele sollicitatiedagen. Tijdens de MBA kan de student conferenties, seminars en workshops bijwonen, geleid door professionele sprekers uit het bedrijfsleven.

klooster

De faculteit van FBS bestaat uit topprofessionals uit de bedrijfswereld, met uitgebreide ervaring op professioneel gebied, maar ook in onderwijs, onderzoek, consulting en consulting.

Het onderwijsteam heeft ervaring in managementposities van nationale en multinationale bedrijven, evenals een geweldige pedagogische voorbereiding, waardoor ze de onderwerpen kunnen leren over bedrijven waarin ze experts zijn. Deze professionals geven hun kennis, afgeleid van de praktijk professioneel, in onze MBA-programma's die studenten een globale visie geven, nauwkeurig en getrouw aangepast aan de realiteit van het bedrijf.

Loopbaanontwikkeling

Bij FBS helpen we de student zodat hij zijn professionele carrière kan plannen door de meest geschikte beslissingen te nemen, en zodat hij zijn belangrijkste doelstellingen kan ontwerpen en uitvoeren.

Via verschillende diensten (loopbaanadviseur, coaching & mentoring, seminars en workshops en arbeidsoriëntatie) wordt de student begeleid bij het ontwerpen en uitvoeren van een strategisch plan voor loopbaanontwikkeling. Evenzo is er toegang tot een arbeidsuitwisseling die Neem contact op met studenten die werk zoeken of die hun huidige werk willen verbeteren, met recruiters, talentscouts of de juiste bedrijven

Sommige Career Development-gegevens zijn de volgende:

  • 4 van de 5 studenten die stage lopen met uiteindelijk ingehuurd door dezelfde bedrijven
  • 95% van de studenten van de MBA van FBS verbeteren of veranderen van baan binnen twee jaar na de voltooiing van de master
  • Meer dan 600 bedrijven hebben posities aangevraagd bij Fundesem-studenten
  • 130 studenten werden ingehuurd door bedrijven in het laatste academische jaar 2017/18

financiering

FBS is een stichting zonder winstoogmerk met als doel de ontwikkeling van professionals en bedrijven. Daarom biedt de stichting een reeks beurzen aan kandidaten voor MBA-programma's, zodat elke student die zich echt aan zijn opleiding heeft gecommitteerd het MBA zonder economische problemen kan voltooien. Bovendien heeft FBS zeer voordelige financieringsovereenkomsten met verschillende financiële entiteiten.

Wat de studenten zeggen

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The origins of Fundesem go back to 1965, when the School was created to meet the demand for a new generation of professionals. Since then and until now, we have defended the value of effort and the de ... Lees meer

The origins of Fundesem go back to 1965, when the School was created to meet the demand for a new generation of professionals. Since then and until now, we have defended the value of effort and the demand for excellence as key points to the achievement of tangible results. Lees Minder