MBA - Master of Business Administration

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In een uitdagend en complex economisch klimaat is er een steeds toenemende vraag naar reflecterende, ondernemende en verantwoordelijke bedrijfsleiders met de nodige vaardigheden, inzicht en scherpzinnigheid om de moeilijke uitdagingen aan te gaan waarmee organisaties van elke omvang worden geconfronteerd. Onze MBA is ontworpen om uw strategische leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren om deze vraag te beheren.

Cursus details

Je onderzoekt onderwerpen die je kennis van kernbegrippen verbeteren, maar ook de mogelijkheid om vaardigheden direct toe te passen om waarde toe te voegen aan je werkplek of, voor wie voltijds met ons studeert, waarde toevoegt door samen met onze partners aan real-time projecten te werken, bijdragen aan de organisatie en je eigen ontwikkeling verbeteren. Door onze MBA te bestuderen, verkrijg je niet alleen een internationaal erkende kwalificatie, maar ontwikkel je ook ondernemers- en leiderschapsvaardigheden om een directe impact op de werkplek te hebben. Als u meer in het algemeen een significante bijdrage wilt leveren aan uw organisatie en aan de samenleving door te leiden op een strategisch niveau, dan is dit de cursus voor u. Na afloop van het MBA-programma zul je:

 • denk en handel ondernemend om te leiden door onzekere en snel veranderende omstandigheden in de wereldwijde zakelijke omgeving.
 • een verantwoordelijke leider zijn die in staat is om met een breed scala aan teams te werken, in verschillende culturele contexten.
 • wees internationaal in uw visie en begrijp de uitdagingen en kansen die de wereldwijde zakelijke omgeving bedrijven biedt.
 • hebben een diep begrip van de functies van het bedrijfsleven en waarderen het belang van functionele samenwerking om organisatorische doelen te bereiken.
 • wees een zelfreflecterende beoefenaar met een scherp besef van je zelfidentiteit en waarden.
 • begrijp het belang van de rol van het bedrijfsleven in de samenleving.

Merk op dat de deeltijd-modus van de studie is gekoppeld aan de MBA Master of Business Administration (Senior Leader Master's Degree Apprenticeship) leerervaring. Je kunt de MBA in deeltijd studeren via een niet-leerwerktraject, waar je naast studenten wordt opgeleid volgens het Pathway .

Cursus structuur

Kernmodules

 • Huidige kwesties in het bedrijfsleven en de maatschappij
 • Ondernemend leiderschap
 • Wereldwijde strategie: uitdagingen en keuzes
 • Jezelf en anderen leiden
 • MBA-dissertatie
 • De duurzame organisatie

Aangeboden modules kunnen variëren.

Hoe je leert

Een reeks leermethoden wordt gebruikt om uw kennis en inzicht te ontwikkelen, waaronder workshops, excursies, live casestudy's en projecten, simulaties, actielessen voor het leren en een verscheidenheid aan gemengde methoden, met behulp van de nieuwste leertechnologieën.

Het programma legt de nadruk op de wereldwijde context van het bedrijfsleven. Je leert authentiek met en door je collega's om oplossingen voor strategische uitdagingen in organisaties te ontwikkelen. Je maakt een internationale leerervaring waarbij je een project voltooit waarbij je je kennis moet toepassen op een live strategische zakelijke uitdaging als onderdeel van de module Wereldwijde strategie: Uitdagingen en Keuzes.

Onze MBA gaat verder dan kennis van zaken. De primaire focus ligt op de toepassing van kennis door te handelen in strategische uitdagingen. Je zult je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen door de module Leading Yourself and Others waarin je leert over jezelf, je waarden en overtuigingen en hoe je door anderen wordt waargenomen. Door middel van coaching en het leren van actiesets, verbetert u uw vaardigheden als een strategische leider om de mensen om u heen positief te beïnvloeden.

Een op onderzoek geïnformeerde benadering van het onderwijs doordringt het programma, waardoor je wordt blootgesteld aan de nieuwste ideeën over leiderschap in aspecten van ondernemerschap, leiderschap en management en andere disciplines via de multidisciplinaire module 'Actiepunten in het bedrijfsleven en de maatschappij'. Deze op onderzoek gebaseerde benadering gaat verder dan academisch onderzoek en omvat professioneel en toegepast onderzoek, geïnformeerd en afgeleverd door een uitgebreid netwerk van zakelijke professionals die zich bezighouden met het programma via gastcolleges en projecten.

Hoe u beoordeeld wordt

Het programma gebruikt een reeks formatieve en summatieve beoordelingsmethoden om aan de eisen en vereisten van het toegepaste karakter van het programma te voldoen. Deze omvatten bedrijfsrapporten, case study-analyse, presentaties, zelf-diagnostische beoordelingen, reflectieve rapporten en een onderzoeksvoorstel en bijbehorende dissertatie.

Carrièremogelijkheden

Gewoonlijk gaan afgestudeerden over naar algemeen of senior management en strategische leiderschapsrollen, interne consultant / projectleiderschapsrollen of naar externe consultancyfuncties. U bouwt voort op uw bestaande werkervaring en vaardigheden en het programma verbetert uw vermogen om veranderingen te leiden en te beheren.

Toelatingseisen

Je moet een cum laude afgestudeerde zijn van eender welke discipline, met een minimum van 2.2 behaald aan een erkende universiteit, of een gelijkwaardige beroepskwalificatie hebben die aanvaardbaar is voor Teesside University Business School. Je moet ook een minimum van twee jaar, graduate niveau, full-time werkervaring hebben in een relevante rol (bijvoorbeeld management / bestuurlijke / professionele / toezichthoudende capaciteit).

U kunt nog steeds in aanmerking komen voor deelname als u niet aan deze criteria voldoet als u over aanzienlijke managementervaring en / of een staat van dienstprestaties in het bedrijfsleven en leiderschap beschikt.

Gezien de op het werk gebaseerde beoordelingsbenadering die ten grondslag ligt aan dit programma, is de verwachting dat aanvragers momenteel tewerkgesteld zijn (bij voorkeur in managementrollen) en in staat zullen zijn om naar hun rollen en hun organisaties te verwijzen bij de afronding van hun beoordelingen.

Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten blijk geven van vaardigheid in het Engels, equivalent aan IELTS 6.5.

Geavanceerde status

Kandidaten die een recente professionele kwalificatie op bedrijfsniveau 7 hebben afgerond, kunnen geavanceerde status op het programma krijgen. Gezien het brede scala van beroepskwalificaties en het brede scala aan kredietwaardigheid van deze kwalificaties, zullen aanvragen op individuele basis worden beoordeeld volgens het proces van erkenning van eerdere leeractiviteiten van de universiteit.

Zie voor meer informatie de toelatingseisen in onze opnamesectie.

Internationale aanvragers kunnen achterhalen welke kwalificaties ze nodig hebben door naar Uw land te gaan.

Merk op dat de deeltijd-modus van de studie is gekoppeld aan de MBA Master of Business Administration (Senior Leader Master's Degree Apprenticeship) leerervaring. Je kunt de MBA in deeltijd studeren via een niet-leerwerktraject, waar je naast studenten wordt opgeleid volgens het Pathway .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place.

At Teesside University, we offer a broad range of flexible, online and open learning courses designed to fit around you and your other commitments, putting you in control of pace and place. Lees Minder