Geïnitieerd in 2005, het MBA Strategisch Management en Economische Intelligentie (MSIE) is vandaag uniek in Frankrijk, omdat het echt op het kruispunt staat van economische intelligentie en strategisch management .

Door verder te gaan dan de traditionele benaderingen van organisatiebeheer en concurrentieanalyse, biedt de voortdurende training van MSIE methodologieën die zijn aangepast aan de nieuwe behoeften van besluitvormers die worden geconfronteerd met de opkomst van economische botsingen.

De schema's zijn compatibel met een full-time professionele activiteit. De persoonlijke begeleiding van de auditors in de richting van het bereiken van hun professionele doelstellingen is het pedagogische kenmerk van de EMT.

Bovendien is de L'Ecole de Guerre Economique de certificerende instantie voor de titel " Deskundige (e) in economische intelligentie ", niveau I, geregistreerd in de nationale lijst van professionele certificeringen (RNCP).

Standen

Sinds 2002 is de Ecole de Guerre Economique gerangschikt als de beste Franse formatie in "Economische Intelligentie" door de Eduniversal-SMBG-gids van de Beste Masters en de 7e beste meester in 2017 in "Masters in Business Intelligence, Knowledge and Security Management" (Best masters.com).

Christian Harbulot, de directeur van het programma, ontving de beste pedagogue-prijs voor alle cursussen in 2005 tijdens de Pedagogy Awards.

doelstellingen

  • Geef auditors de sleutels tot projectmanagement van economische inlichtingen.
  • Leer, reproduceer en pas de methodieken toe van de beste beoefenaars van economische intelligentie.

Voor wie is de training bedoeld?

De MBA Strategic Management en Economic Intelligence training is van een hoog niveau en is gericht op leidinggevenden en managers van alle functies (bedrijfsontwikkeling, marketing, commercieel, financiën, juridisch, strategie, R

Parteneriats

In 20 jaar van bestaan heeft de School of Economic War sterke relaties opgebouwd met haar institutionele partners, academisch of technisch, zowel in Frankrijk als internationaal. Bijvoorbeeld: EI Institute, CCI France, Prometheus Foundation, ANAJ-IHEDN, Big Data Alliance, Lexis Nexis, KB Crawl, Gephi Consortium, etc.

Cursusprogramma

De MBA Strategisch Management en Economische Intelligentie cursus heeft een gemiddelde duur van 320 lesuren plus 80 andere uren van gerichte oefeningen.

Het is onderverdeeld in 3 onderwijsmodules en 2 kalenders aangepast voor elke professionele activiteit.

  • Lessen: Dit omvat het begrijpen van de interactie tussen geo-economische, competitieve en maatschappelijke kwesties, het ontcijferen van de nieuwe bronnen van economische concurrentie, scheuren, allianties en coalities, het identificeren van economische expansiemethoden en nieuwe benaderingen van economische ontwikkeling. verovering van de markt.
  • Gerichte oefeningen: de EGE-pedagogie is voornamelijk gebaseerd op acteren, dat wil zeggen oefeningen die worden uitgevoerd vanuit door bedrijven, administraties of economische actoren van het maatschappelijk middenveld voorgestelde zaken.
  • Persoonlijk werk: het gaat erom een toekomstige besluitvormer voor te bereiden om te weten hoe alle bronnen van de informatiemaatschappij moeten worden gebruikt. Het besturen van een bedrijf vereist een nieuwe benadering van het management door middel van leer- en beheersinstrumenten voor onderzoek, informatieanalyse en ondersteuning bij beslissingen.

mogelijkheden

Geconfronteerd met een stijging van het risico en zijn blootstelling aan de internationale markt als gevolg van de globalisering, moet het bedrijf nu een voorsprong hebben.

De groeiende onderlinge afhankelijkheid tussen de economische, politieke en maatschappelijke sectoren, in combinatie met een wereld van communicatie verstoord door nieuwe technologieën, heeft de behoefte aan bedrijven aanzienlijk vergroot om strategische, betrouwbare en waardevolle informatie te bieden.

Het beheer van deze informatiestroom vereist specifieke knowhow die de EI-professional beheerst.

De kerntaak van economische intelligentie is gericht op de informatiecyclus die de essentie van de discipline vormt. Deze cyclus vat de informatieverwerking door het bedrijf samen en definieert de expertise die nodig is voor de beheersing ervan.

opnames

De school biedt je de mogelijkheid om, voor al zijn cursussen, het hele jaar door online te solliciteren: van januari tot december.

De selectie van kandidaten gebeurt in een bestand (vragenlijst CV-aanvraag) gevolgd door een motivatiegesprek.

Toelatingsvoorwaarden voor de MBA Strategic Management en Economic Intelligence training:

Bac 4 gevalideerd en 3 jaar ervaring met framework-functies.

Opleiding te volgen in:
  • Frans

Zie 4 andere vakken van L'Ecole de Guerre Economique »

Laatst bijgewerkt op Maart 1, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
12,700 EUR