MBA in Creative Enterprise

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wijsheid op het werk

De MBA in Creative Enterprise is ontworpen om afgestudeerden in staat te stellen die goed opgeleid zijn in kernbedrijfsfuncties zoals management, marketing, financiën, operations en strategie. Meridian MBA-curriculum weeft drie dimensies door alle cursussen heen: 1) transformatieve innovatie, 2) zaken doen als een middel om de commons te regenereren, en 3) ondernemerschap dat generatief is, niet extractief.

"Het bedrijfsleven is in deze laatste halve eeuw de machtigste instelling op aarde geworden. De dominante instelling in elke samenleving moet verantwoordelijkheid nemen voor het geheel ... Elke beslissing die wordt genomen, elke actie die wordt ondernomen, moet worden bekeken. in het licht van die verantwoordelijkheid. Dit vereist meer dan stapsgewijze aanpassing; het vraagt om een fundamentele herdefinitie van het bedrijfsleven als sociale partner. "

—Willis Hartman

Concentraties beschikbaar

 • Complexiteitsbeheer
 • Ontwikkelingscoaching
 • Generatief ondernemerschap
 • Organisatieontwikkeling
 • Transformatief leiderschap

idea, teamwork, thinking

Educatieve doelstellingen

 • Leiderschapscapaciteiten cultiveren: de leiderschapscapaciteiten cultiveren die het transformatieve en ethische engagement binnen zakelijke en culturele contexten bevorderen.
 • Oefenen met creatieve actie: om creatieve onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen die samenwerking mogelijk maken in reactie op hoge complexiteit en ambiguïteit.
 • Kernactiviteiten: het identificeren en implementeren van bedrijfsmethoden en -praktijken op het gebied van human resources, operaties, economie, financiën, boekhouding, marketing, management en strategie, om een creatieve onderneming op te bouwen en in stand te houden.
 • Generatief ondernemerschap en transformatieve innovatie: de praktijken en perspectieven ontwikkelen die ondernemerscompetenties koppelen aan het beïnvloeden van de commons op generatieve en emancipatoire manieren, en individuele en collectieve creativiteit aanwakkeren om emancipatoire, ontwrichtende en transformatieve innovaties te genereren.
 • Transforming Business as a Profession and Regenerating the Commons: Competenties ontwikkelen die nodig zijn om creatieve en emancipatoire ondernemingen te bedenken, op te bouwen en te leiden; de competenties in verband met generatief ondernemerschap toepassen op het genereren van generatieve globalisering ten dienste van bloeiende lokale gemeenschappen, herstel van de hulpbronnen van de aarde en het herstel van de commons.

Graduatievereisten

 • Studenten moeten 64 studiepunten (640 uur) behalen.
 • Studenten moeten 3 residenties bijwonen.
 • Van studenten wordt verwacht dat ze een Creative Action Project (sluitstuk) voltooien.
 • Studenten hebben een maximum van vijf jaar vanaf hun initiële inschrijvingsdatum om hun Master in Business Administration te voltooien.

Toelatingseisen

 • Voor toelating tot de masteropleidingen van Meridian is een bachelordiploma vereist.
 • Studenten dienen een online aanvraagformulier in samen met documenten zoals officiële transcripties, een persoonlijke verklaring en aanbevelingsbrieven. De toelatingscommissie beoordeelt alle aanvragen en nodigt geselecteerde kandidaten uit om door te gaan naar een interview. Meer informatie is beschikbaar op de pagina Aanvraagprocedure.
 • Van alle studenten wordt verwacht dat ze de Engelse taal beheersen, aangezien alle instructies bij Meridian in het Engels worden aangeboden.

Academische structuur

De academische structuur van Meridian geeft studenten de flexibiliteit om door de curriculaire architectuur van de universiteit te navigeren op manieren die aansluiten bij hun passies, professionele doelen en andere levensverplichtingen.

De structuur is ontworpen om een diverse studentenorganisatie te dienen, die over de hele wereld woont, verschillende culturele en klinische visies heeft voor hun carrière en zich in verschillende stadia van hun professionele reis bevindt.

Studenten schrijven zich in voor een opleiding, kunnen een concentratie kiezen en zich per kwartaal inschrijven voor één of meerdere cursussen. Naast kerncursussen voor de specifieke opleiding en ankercursussen die de Transformative Learning-intentie van Meridian's curriculum vertegenwoordigen, selecteren studenten keuzevakken die aansluiten bij hun Meridian-concentratie, achtergrond en loopbaan.

Leerformaat

Het hybride leerformaat van Meridian is ontworpen om studenten in staat te stellen hun afgestudeerde onderwijs in een flexibel tempo voort te zetten, waarbij asynchrone cursussen worden gecombineerd via het aangepaste sociale leerplatform van de universiteit, Pivot, live cursusvideogesprekken met docenten, synchrone betrokkenheid van studentengemeenschappen en on-site residenties van een week . Door innovatieve online onderwijsmethodologieën te combineren met rijke videogesprekken en diepe verblijfsverbindingen ter plaatse, stelt het leerformaat van Meridian studenten in staat om lokaal bij te dragen en wereldwijd waar te nemen.

Elk kwartaal volgen studenten een of meer online cursussen van zeven weken. Dit schema biedt studenten de tijd tussen kwartalen om uit te rusten, betrokken te zijn en zich voor te bereiden. Bovendien wonen studenten per academiejaar ten minste twee wekenlange residentie bij, totdat ze aan hun residentie-eisen voldoen. Residenties lopen het hele jaar door van maandag tot en met vrijdag in Meridian's Bay Area Centre en andere wereldwijd verspreide locaties. Studenten kunnen verblijfsdata en -locaties selecteren op basis van hun persoonlijke omstandigheden en professionele ambities.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Meridian University is dedicated to enabling human development through wise transformative impact across multiple domains of the public and private sectors with global reach and local value. Meridian’ ... Lees meer

Meridian University is dedicated to enabling human development through wise transformative impact across multiple domains of the public and private sectors with global reach and local value. Meridian’s graduate degree programs in Business, Psychology, Education, and Transformative Leadership enable students to combine passion with a profession in service to larger social, cultural, ecological, and developmental goals. Meridian is accredited by the WASC Senior College and University Commission and approved by the US Department of Education for participation in the Federal Student Aid program. WASC is the Department of Education recognized regional accreditor for such schools as the University of California at Berkeley, UCLA, and Stanford University. Meridian’s licensable degrees have been recognized by the California Board of Behavioral Sciences and Board of Psychology for over 25 years. Lees Minder