MBA in International Hotel Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dicht bij de vakgebieden waar ze binnenkort aan zullen werken, Vatel MBA in International Hotel Management studenten:

 • mensen ontmoeten die in het veld werken en die hun werk op school presenteren
 • echte problemen oplossen, ingediend door partnerhotels
 • deelnemen aan de Vatel International Business Game, een serieus management simulatiespel
 • kan kiezen voor een van de 10 MBA-specialisaties in Vatel-scholen
 • hun studies afronden met een zeer strategische stage, die vaak hun eerste baan wordt

Ons onderwijsconcept heeft zijn wortels in de realiteit van het beroep

Het opleiden van operationele managers en senior executives in de internationale horeca, die in een competitieve en kosmopolitische omgeving kunnen werken, is uiteraard gebaseerd op bedrijfsstudies: marketing, human resources, administratie en financiën. Maar dat is niet alles!

Bij Vatel geloven we dat een volledige opleiding een controle van de realiteit op het professionele veld vereist. Dit onderwijsprincipe van een van de redenen waarom een Vatel-diploma zo hoog wordt gewaardeerd op de arbeidsmarkt. In de praktijk betekent dit dat er:

 • Hands-on training in de applicatie-infrastructuur, volledig geïntegreerd in de Vatel-scholen. Deze toepassingshotels of restaurants, gericht op echte klanten, zijn concrete en operationele trainingslocaties.
 • Uit de eerste hand bestuurlijke ervaring dwz senior studenten beheren de junior studenten.
 • Professionals die erkend zijn in hun vakgebied nemen deel aan het lesgeven.
 • Progressieve opbouw van een carrièrepad voor elke student.

Initiatie tot management omvat altijd theorie en professionele ervaring122107_rsz_screen_shot_2019-10-01_at_32016_pm.png

2-jarig programma

 • Academisch MBA jaar 1: Wanneer ze de basis hebben verworven in hotelmanagement en professionele cultuur, kunnen studenten zich richten op analytische methoden en besluitvorming als managers.
 • Academisch MBA jaar 2: het bestuderen van belangrijke strategische regels en het toepassen ervan in internationale bedrijven uit alle vakgebieden leidt studenten ertoe concrete voorbeelden van management op het gebied van toerisme en gastvrijheid te definiëren. In hun 5e jaar van school, kunnen leerlingen kiezen uit een van de 10 Vatel MBA Specialisaties.
 • Stage MBA jaar 2: Om aan het wervingsproces te wennen, zoeken studenten die binnenkort afstuderen hun eigen stage, in lijn met hun professionele projecten. Deze laatste stage, die moet worden gevalideerd door de school en die zes maanden duurt, heeft als doel studenten zeer strategische managementfuncties te laten uitoefenen.

Toelatingseisen

MBA Jaar 1

Je bent klaar met je bachelordiploma en wilt graag afstuderen in International Hotel Management, waarbij je optimaal gebruik maakt van je eerdere studies. U moet echter de basis van de horeca hebben verworven.

Vatel's Passerelle-programma is ontworpen om studenten met een bachelorgraad in management in staat te stellen de vaardigheden en kennis op het gebied van gastvrijheid en restaurantbeheer te verwerven om hun opleiding voort te zetten met MBA Vatel graduate studies, terwijl ze hun eerdere kennis optimaliseren.

Dit is een tien weken durend programma, waarbij studenten zowel theoretische cursussen als professionele toepassingen hebben, zowel in restaurantdiensten als in de kamersafdeling van een hotel.

jaar van oprichting

 • In Frankrijk: 2-jarige beroepsopleiding
 • In België: certificaat voor einde van de secundaire studies 2 jaar
 • In Zwitserland: Maturité 2 jaar
 • In andere landen: het High School Diploma of A-niveau equivalenten 2 jaar

Voor degenen met een 2-jarig diploma, is het Foundation Year-programma ontworpen met u in gedachten, zodat u uw managementkennis kunt verbeteren en dieper kunt ingaan op de professionele cultuur die verband houdt met gastvrijheid om door te gaan met een MBA.

Voor studenten die hun cursussen in het Engels willen volgen: vereist niveau in het Engels TOEFL 550 (80 IBT) of IELTS 5.5 (academische) begeleidende brief in het Engels.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Vatel Nimes is the Vatel Group’s Main Campus and is the largest Vatel School, with its own 4* Hotel, spa, and student residence, all on campus. Complete and comprehensive courses, which appeal to youn ... Lees meer

Vatel Nimes is the Vatel Group’s Main Campus and is the largest Vatel School, with its own 4* Hotel, spa, and student residence, all on campus. Complete and comprehensive courses, which appeal to young adults from the entire world: 45 different nationalities of students on-site, who take Vatel courses either in French or in English. Lees Minder