MBA Programma's

Master of Business Administration (MBA) is een postgraduate diploma dat wordt toegekend aan studenten die hun business studie hebben afgerond. MBA Programma's worden beschouwd als één van de meest prestigieuze in de wereld. Studenten die een MBA programma volgen, bestuderen de theorie en de toepassingen van business en management principes. MBA programma voorzien studenten van kennis die kan worden toegepast binnen verschillende reële bedrijfssituaties.

Een MBA kan een extra concurrentievoordeel toevoegen aan een professioneel cv - of je nu rechtstreeks van een bachelor studie komt of een werkende professional bent. MBA Programma's in International Business, MBA Programma's in HR, MBA Programma's in Financiën, MBA Programma's in Management, MBA Programma's in IT, MBA Programma's in MArketing en nog veel meer zijn toepasbaar binnen verschillende zakelijke terreinen. MBA programma's zijn gunstig voor professionals die werk zoeken binnen de publieke, non-profit en private sectoren of zelfs een eigen zaak willen beginnen.

Het aanbod van verschillende MBA programma's kan overweldigend zijn - laat je hier niet door afschrikken! Begin jouw zoektocht door naar de meest populaire MBA programma's te kijken in de lijst hieronder.

Nieuw toegevoegde MBA's

The Ostelea - School of Tourism and Hospitality International

MBA in Hospitality and Tourism (Official) - Madrid

November 15, 2018
De MBA Ostelea-EAE in Hospitality and Tourism van de Madrid Campus van Ostelea werd geboren met het doel toekomstige leiders in de toerismesector te trainen: managers, professionals en ondernemers die op het hoogste niveau zakelijke projecten op toeristisch gebied kunnen beheren en hotelier, want wat beïnvloedt op een heel speciale manier de ontwikkeling … [+]van leidinggevende capaciteiten en vaardigheden van strategische aard. [-]

YKBS LTD

Master of Business Administration (MBA)

November 15, 2018
Het programma Master of Business Administration (General) concentreert zich op management in een snel veranderende, informatierijke wereldwijde markt. Het programma is gericht op het ontwikkelen van conceptueel begrip, synthese en kritische toepassing van managementtheorie voor mensen met passende ervaring die vooruitgang willen boeken in hun… [+] managementcarrière. [-]

ITAE Business School

Internationale MBA Hispano-Luso

November 14, 2018
De Master Business Administration International HispanoLuso (MBA IHL) is opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van bedrijven om jonge professionals op te nemen met een moderne, nuttige en aangepaste zakelijke realiteit in haar meest internationale profiel.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een MBA?

Een MBA brengt je vooral de kwantitatieve vaardigheden bij die nodig zijn voor leidinggevende functies, zoals boekhouden, financiën, marketing, statistiek, projectmanagement, operations research technieken, analytische besluitvorming en human resources. Sommige MBA programma's specialiseren zich in een specifiek gebied, zoals bijvoorbeeld Financiën, IT of International Business, terwijl andere algemener van aard zijn. Veel studenten van buiten de business willen een MBA volgen omdat het hen de vaardigheden geeft om door te schuiven naar een management positie binnen hun eigen vakgebied. Veel ingenieurs kiezen bijvoorbeeld voor een MBA in plaats van een technische master omdat zij geinteresseerd zijn in management na het inzetten van hun technische vaardigheden gedurende een aantal jaar.

Voordelen van een MBA

De mogelijkheid om een ​​hoger salaris te eisen is de meest voor de hand liggende reden om een ​​MBA te volgen. Een studie van Forbes uit 2012 laat zien dat voltijd studenten na hun afstuderen meestal banen vonden die 50 procent meer betaalden dan het salaris dat zij ontvingen voor ze gingen studeren. Een ander onderzoek van scholen in Virginia heeft ontdekt dat 18 maanden na het afstuderen het gemiddelde salaris voor iemand met een MBA ongeveer twee keer zo hoog was als bij afgestudeerden met een Bachelor diploma in business.

Naast een beter salaris biedt een MBA ook andere voordelen, zoals:

 • Het opdoen van kennis over de beste zaken en andere aspecten van het ondernemingsklimaat om je zo een breder perspectief te geven. Dit perspectief kan je helpen bij het maken van betere beslissingen en vergroot je kans op interpersoonlijke relaties op te bouwen aangezien je zowel met klanten als medewerkers omgaat.
 • Met de mogelijkheid om te netwerken en mensen te ontmoeten uit andere
  industrieën. Naast het vergroten van je persoonlijke netwerk, krijg je ook meer inzicht in hoe andere industrieën werken en de problemen waarmee zij worden geconfronteerd.
 • De kans om je management en teamwork vaardigheden te oefenen in een omgeving waar je weinig, of helemaal geen, consequenties ondervindt bij het maken van fouten.
 • De kans om te laten zien dat je toegewijd bent aan je beroep. Er is niets beter dan een MBA om anderen te laten zien dat je serieus bent over je carrière. Een bijkomend voordeel van student zijn is dat je ook in aanmerking komt voor kortingen in professionele organisaties, terwijl je naar school gaat.
 • Vaardigheden die je ook kunt toepassen binnen andere facetten van je leven. De management en kwantitatieve vaardigheden die je leert tijdens een MBA kunnen je helpen om betere beslissingen te nemen en georganiseerder te worden in alle aspecten van je leven. Je MBA vaardigheden kunnen ook waardevol zijn wanneer je een passie hebt die ertoe leidt dat je een leidende rol verkrijgt in een organisatie buiten je dagelijks werk.

Het kiezen van het MBA programma dat het beste bij je past

Er zijn honderden MBA programma's, dus voor je er eentje kiest is het goed om na te denken over jouw doelen, interesses en levensstijl. Als jouw doelen en interesses binnen één gebied liggen, zoals financiën, ondernemen of international business, is het goed om een gespecialiseerd programma te volgen. Jouw levensstijl is ook belangrijk bij het kiezen voor een voltijd of deeltijd studie of een online studie of afstandsonderwijs.

 • Voltijd. Naar school gaan vereist meestal een investering van twee jaar. Gedurende deze tijd is is het vaak niet mogelijk om full-time te werken, dus zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt in de planning van je uitgaven. Anderzijds geeft voltijd onderwijs je de kans om je volledig op je studie te focussen en het geeft je meer tijd voor familie en andere verplichtingen.
 • Deeltijd. Veel scholen bieden deeltijd opleidingen aan in de avonduren of in het weekend. Weekend programma's zijn vooral populair onder studenten die moeten reizen voor werk of die onregelmatige uren werken. Het grote voordeel van deeltijd onderwijs is dat je niet hoeft te stoppen met werken en dat sommige werkgevers zelfs een deel van je uitgaven betalen. Het combineren van een full-time baan met een deeltijd studie is echter niet voor iedereen geschikt. Deeltijd programma's variëren sterk in tijdsduur. Sommige programma's zijn heel gestructureerd en bieden versnelde studiemogelijkheden aan die binnen één jaar afgerond kunnen worden, terwijl anderen je de kans geven om op je eigen tempo te studeren en je de tijd geven die je nodig hebt om af te studeren.
 • OnlineenAfstandsonderwijs. Online MBA's en afstandsonderwijs programma's worden steeds populairder. Veel scholen bieden een grote flexibiliteit qua schema's en duur en geven je de kans om deel te nemen aan een prestigieus programma zonder te verhuizen. Je mist wel de kans om te netwerken en de mogelijkheid om te leren van medestudenten wanneer je online studeert. Veel afstandsonderwijs programma's bieden echter "cohorten" aan in een bepaald gebied, zodat je toch enkele voordelen van het studeren aan een campus mee kunt krijgen.


Hier zijn enkele andere zaken die je moet overwegen bij het kiezen van een MBA programma:

 • De kosten variëren sterk, van ongeveer $20.000 tot $60.000 of meer bij een top instelling. Uit de studie van Forbes bleek echter dat het slechts 3,5 tot 4 jaar duurt om quitte te spelen op je investering in je MBA.
 • Zorg ervoor dat je een geaccrediteerd MBA programma kiest. Er zijn tientallen accreditatie-instellingen zoals de Association to Advance Collegiate Schools of Business in de USA en de Association of MBAs in de UK.


Carrièremogelijkheden

De carrièremogelijkheden met een MBA zijn bijna eindeloos. Sommige afgestudeerden kiezen ervoor om in de traditionele bedrijven te blijven werken binnen een bepaalde branche, terwijl anderen wellicht van industrie veranderen of hun skills gebruiken om een eigen bedrijf op te zetten. Veel medewerkers van lokale, provinciale of overheidsorganisaties merken ook dat een MBA hen de skills geeft die nodig zijn om hogere posities te bereiken en zelfs om van de ene naar de andere overheidsinstelling over te stappen. Non-profit organisaties hebben altijd mensen nodig die niet alleen gepassioneerd zijn maar ook weten hoe ze dingen aan moeten pakken. Waar je ook voor kiest, jouw MBA vaardigheden zullen altijd goed gebruikt kunnen worden!