MBA

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ons MBA-programma stelt studenten in staat om management- en leiderschapsrollen op zich te nemen op de wereldmarkt. Het programma richt zich op hoe constructief innovatieve bedrijfsplannen kunnen worden ontwikkeld, projecten kunnen worden voltooid en kritische denkvaardigheden kunnen worden verbeterd binnen een samenwerkingsomgeving. Ons curriculum faciliteert praktische toepassing door middel van een diverse mix van workshops, lezingen, seminars en ervaringsgerichte leerprojecten. Interdisciplinaire en interculturele partnerschappen stellen studenten in staat om het leiderschap en de interpersoonlijke vaardigheden te verwerven die nodig zijn om te slagen in competitieve zakelijke omgevingen. Studenten verwerven de kennis en professionele competenties die hen in staat stellen hun eigen bedrijf te starten en op te bouwen en zakelijke conflicten constructief te beheren. Na het voltooien van het Master's of Business Administration Program (MBA) aan Berlin International, zullen studenten strategieën kunnen ontwikkelen voor gemeenschappelijke uitdagingen waarmee bedrijven in de geglobaliseerde wereld van vandaag worden geconfronteerd.

Bij Berlin International worden alle lezingen volledig in het Engels gegeven. Het geven van MBA-cursussen in het Engels helpt onze studenten voor te bereiden op de wereldmarkt en ondersteunt hun rol in een internationale zakelijke omgeving.

Onderstaand studieprogramma omvat beide opties, het 1-jarige en het 2-jarige programma. Studenten die tijdens hun bacheloropleiding 180 (ECTS) hebben voltooid, kiezen voor de optie 2 jaar, waarbij ze 120 studiepunten (ECTS) ontvangen als resultaat van hun studie. Studenten, die 240 (CP) hebben voltooid tijdens hun bachelorstudies, zullen de optie van 1 jaar kiezen, waarbij ze 60 studiepunten (ECTS) ontvangen als resultaat van hun studie.

Studieprogramma

Deze opleiding bestaat uit modules waarin verschillende vormen van onderwijs en leren contextueel en chronologisch aan elkaar gerelateerd zijn en die, behalve de masterproef, worden aangevuld met bijbehorende examenkredieten in overeenstemming met de Kaderstudie en examenregeling.

Programma feiten

 • Duur en collegegeld:
  • Programma van 2 jaar: 800 € maandelijks
  • Niet-EU-studenten worden gevraagd om het collegegeld (4.800 €) te betalen aan het begin van het semester
  • 1-jarig programma: 1.000 € maandelijks
  • Niet-EU-studenten worden gevraagd om het collegegeld (6.000 €) te betalen aan het begin van het semester
 • Taal Engels
 • Diploma: Masters of Business Administration (MBA)
 • Locatie: Berlijn-Charlottenburg
 • Start: oktober

Carrièremogelijkheden

MBA-afgestudeerden hebben veel vacatures in de markt. Na het voltooien van hun studie bij Berlin International, moeten studenten in staat zijn om competent te handelen, ze moeten in staat zijn om constructief conflicten te beheren, bedrijfsideeën en nieuwe bedrijfsgebieden te ontwikkelen, beschikken over kennis en vaardigheden om hun eigen bedrijven op te zetten en zich bewust zijn van de uitdagingen van digitalisering en op de juiste manier kunnen verwerken. Er zijn verschillende loopbaanperspectieven en werkgelegenheid, zoals:

 • Management consultant
 • Ondernemer
 • Project management
 • Verkoop / bedrijfsontwikkeling
 • Strategie consulting
 • Operations Management
 • Bedrijfsfinanciën
 • HR Consulting
 • Productmarketing

Hoe vraag ik een MBA aan?

Het aanvraagproces voor het studeren van MBA bij Berlin International is eenvoudig. Via ons online registratieplatform kunt u eenvoudig en veilig uw persoonlijke gegevens invoeren en een bevestigingsmail met een link ontvangen. Vervolgens kunt u de link gebruiken om de kopieën van uw documenten te uploaden:

 • Bachelors of een gelijkwaardig universitair diploma,
 • 1 jaar professionele werkervaring
 • Paspoort of EU-identiteitskaart
 • Engelse taaltest (niveau C1 of hoger)
 • CV
 • (Aanzienlijk en overtuigend) Motivatiebrief

AANVRAAG VOOR STUDIEPROGRAMMA'S (COVID -19 UPDATE)

We hebben onze aanmeldingsdeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er voldoende tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q1. Is het aanvraagproces hetzelfde?

A1. Ja, we accepteren aanvragen voor de Fall Intake 2020. We blijven aanvragen ontvangen en aanbiedingen doen aan studenten, inclusief internationale aanvragers.

Als u zich nog niet heeft aangemeld, maar van plan bent dit te doen, dient u zich aan te melden zoals gepland. Ons team kan je adviseren over alle aspecten van studeren aan Berlin International.

U kunt uw aanvraag 24/7 indienen via ons toepassingsportaal op: https://application.berlin-international.de/

Q2. Zal de deadline voor aanmelding veranderen?

A2. Ja, we hebben onze aanmelddeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan om de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er genoeg tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q3. Hoe kan ik een visum aanvragen als de ambassades gesloten zijn?

A3. Neem contact op met de Duitse ambassade of het consulaat in uw eigen land voor meer informatie over het visumproces in de huidige situatie.

Q4. Als mijn visum vertraagd is, hoe laat kan ik dan beginnen en hoe kan ik mijn cursussen bijhouden?

A4 / BI kan de start van het najaarssemester 2020 garanderen, met virtuele onderwijsopties voor studenten, die vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen. Die studenten kunnen hun studie online beginnen vanuit hun thuisland en vervolgens hun studie voortzetten op de campus, zodra ze naar Duitsland kunnen reizen.

We kunnen garanderen dat we gedurende het hele eerste semester een parallel zullen aanbieden met de online cursussen op de campus. De studenten die problemen hebben om op tijd te komen vanwege COVID-19-beperkingen, moeten uiterlijk aan het begin van het tweede semester, dat wil zeggen 1 april 2021, in Duitsland aankomen.

V5. Als een nieuwe student geen online lessen wil volgen, wat is dan het proces?

A5. Studenten die in het najaar van semester 2020 niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen, kunnen hun cursussen online vanuit hun thuisland beginnen en hun studie op de campus voortzetten onmiddellijk nadat ze naar Duitsland kunnen reizen .

Als ze hun cursussen niet online willen starten, kunnen ze de start van hun studie ook kosteloos uitstellen tot de volgende herfstinname 2021. Nieuwe studenten moeten in de herfst beginnen; een veerstart is niet mogelijk.

V6. Zal het najaarssemester 2020 op tijd beginnen?

A6. Het najaarssemester 2020 begint later dan oorspronkelijk gepland:

 • Welkomstdagen: Nieuw: 28.10.2020 - 30.10. 2020
 • Begin van de onderwijsperiode: Nieuw: 2.11.2020
Laatst bijgewerkt op May 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging ... Lees meer

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging, innovative and practice-oriented education that advances the academic, cultural and linguistic potential of our students and prepares them for international careers in a globalized world. Lees Minder