Lees de Officiële Beschrijving

Master of Business Administration in de auto-industrie (Professional MBA)

De TU Wien en de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava (STU Bratislava) bieden samen met de medewerking van de Mobiliteit Cluster van het Vienna Business Agency een Professional MBA-programma van internationaal formaat.
Belangrijkste doelstellingen van de Professional MBA Automotive Industry zijn kennis te verschaffen en vaardigheden te verbeteren voor huidige en toekomstige managers in de automobielindustrie of haar leveranciers. Eindgraad 'Master of Business Administration' (MBA) toegekend door de TU Wien in samenwerking met de Slowaakse Universiteit van Technologie in Bratislava Accreditatie FIBAA Onderwijstaal Engels Duur 4 semesters, deeltijdprogramma, gepresenteerd in modules Programma Start 22 maart 2018 Toepassingstermijn 31 januari 2018 Afgestudeerden van dit programma hebben een diepgaande kennis van het management in deze branche en moeten in staat zijn om zowel korte als lange termijn uitdagingen te identificeren, complexe, dynamische projecten te structureren, projectmatig te kunnen beheren met project management tools, juiste beslissingen nemen in complexe en moeilijke situaties, op de hoogte blijven van zowel nationale als internationale veranderingen.

Inhoud

 • Accounting & Controlling
 • Bedrijfskunde
 • Organizational Behavior & Human Resource Management
 • Marketing & Competitie Strategie
 • Corporate finance
 • Europees en Internationaal Ondernemingsrecht
 • Bedrijfseconomie
 • Communicatievaardigheden en sociale competentie
 • Process & Quality Management in de automotive industrie
 • Automotive Productie & Logistiek
 • Master's Thesis

Naast de lezingen worden diverse excursies en avondgesprekken met bekende gastsprekers van de automotive en de leveranciersector gepland.

Doelgroep

De Professional MBA-programma is bedoeld voor de huidige als toekomstige managers in de automobiel-en de leverancier van componenten (bv. | MKB) industrie. De doelgroep bestaat voornamelijk uit ingenieurs, natuurwetenschappers, economen en managers uit deze industrie die hun eerste carrière stappen naar beheer hebben genomen en nu willen zich voorbereiden op een verdere loopbaanontwikkeling.

Toelatingsvoorwaarden

Toegelaten personen moeten een academische graad (een baccalaureaat, Magister graad, of gelijkwaardig) houden samen met enkele jaren relevante werkervaring (minimaal 2 jaar) en voldoende kennis van het Engels. In uitzonderlijke gevallen kunnen personen met een gelijkwaardige kwalificatie - dwz werkzaamheden vergelijkbaar met die van een afgestudeerde of relevante beroepservaring - worden toegelaten.

Collegegeld

EUR 20.000 (exclusief kosten voor reis-en verblijfskosten).

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 1 andere vakken van TU Wien - Continuing Education Center »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
4 semesters
Deeltijd
Prijs
20,000 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum