Master of Business Administration (MBA)

Met de steun van de Koning Faisal Foundation (KFF), werd het MBA-programma goedgekeurd door het Ministerie van Hoger Onderwijs op juli 2010. De primaire doelstelling van het MBA-programma is om afgestudeerde studenten in het Koninkrijk van Saoedi-Arabië te voorzien van een world-class MBA-opleiding.

De MBA-programma wordt uitgevoerd in de avonden en accepteert zowel mannen als vrouwen. De typische kandidaten voor dit programma zijn:

  • Werkende professionals die willen hun algemene kennis van zaken te verbeteren en collaboratieve zakelijke netwerken te ontwikkelen.
  • Personen die willen hun carrière te verbeteren en hun leiderschap potentieel en vaardigheden te ontwikkelen.
  • Mannen en vrouwen die willen om de overgang van hun huidige posities in algemeen management rollen.
  • Ondernemers die graag nieuwe bedrijven te starten of te koesteren en te groeien bestaande bedrijven.
  • Mannen en vrouwen in de vroege stadia van hun carrière die willen hun kennis van business en management disciplines verbeteren en hun toekomstige loopbaan.

De MBA-programma bestaat uit 42 krediet uur en is gewijd aan het verstrekken van professionals met een maximale flexibiliteit tijdens hun drukke werkroosters. Het programma wordt meestal afgerond binnen 24 tot 36 maanden en wordt geleverd doordeweekse avonden 18:00-09:00 en op geselecteerde donderdag.

Waarom Voortzetting van een Alfaisal University MBA?

Globalisering brengt talloze economische kansen en maatschappelijke uitdagingen. De Alfaisal University College of Business MBA-graad biedt studenten de theoretische kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om te profiteren van de carrièremogelijkheden en effectief en verantwoord omgaan met complexe zakelijke uitdagingen. Globale en regionale organisaties eisen dat hun managers en leiders om een ​​verscheidenheid van technische en interpersoonlijke vaardigheden hebben. Dergelijke organisaties kijken naar vooraanstaande universiteiten om hen te voorzien van MBA-afgestudeerden die beschikken over uitzonderlijke kennis van zaken. Of uw doel is om vooruitgang te boeken binnen uw organisatie, om carrière te verplaatsen, of om een ​​nieuwe business te creëren. De Alfaisal University MBA zal u uitrusten met de vaardigheden en kwalificaties die nodig zijn om deze doelstellingen te realiseren en beter te kunnen bedienen van uw organisatie, uw gemeenschap, en uw natie.

Excellentie in het onderwijs

De Alfaisal University College of Business (AUCB) is toegewijd aan het aanbieden van de beste standaarden in graduate management onderwijs in het KSA. We zijn toegewijd aan het werven van ervaren en goed gekwalificeerde onderwijs en onderzoek faculteit die excellentie in MBA-opleiding en academische onderzoek hebben aangetoond. De AUCB voert onderwijsevaluaties van MBA faculteit elk semester en regelmatig distribueert Course Tevredenheidenquêtes onze MBA's. We hebben ook een gekozen groep van MBA-studenten die een MBA Raadgevend Comité, dat elk semester met de MBA directeur en het Comité Graduate Studies voldoet dienen. In het begin van 2013, implementeerden we een strenge kwaliteit van het leren Assurance beleid voor de MBA-programma. De AUCB is toegewijd aan dergelijke normen, initiatieven en beleidslijnen, die ons onderscheiden van andere lokale MBA providers en stellen ons in staat om de hoogste kwaliteit MBA-opleiding te leveren in de KSA.

Klaslokaal Experience

Als iets nieuws leren, een ondersteunende mentor of een inspirerende leraar is van onschatbare waarde. Ze kunnen echter wel moeilijk te vinden om hulp of advies. In elke organisatie, of educatieve instelling, een uitzonderlijke leraar is slechts een deel van het leerproces vergelijking. Het grootste deel van de vergelijking is wat je mee te nemen, met inbegrip van uw persoonlijke vaardigheden, capaciteiten en ervaring, leiderschap en people management vaardigheden die je al bezitten, een bewustzijn van uw huidige sterktes en beperkingen als manager, en weten wat je wilt bereiken en hoe je het zal bereiken. Het doel van het Alfaisal MBA-programma is om jouw kant van het leerproces vergelijking ondersteunen theoretisch, praktisch en persoonlijk. Om dit doel te bereiken, alle MBA-opleidingen te betrekken individueel en gezamenlijk werk, interactieve klassikale discussies over hedendaagse zakelijke kwesties, en een verscheidenheid aan opdrachten, projecten, tests en onderzoek om u te helpen uw leren te consolideren. Onze primaire focus is om u te voorzien van de optimale mogelijkheden om te leren hoe om te groeien als manager en leider in uw organisatie en de gemeenschap.

International Study Trips

In een tijdperk van globalisering, de blootstelling aan business en management praktijken in andere landen en culturen is een belangrijk onderdeel van de MBA leerervaring. Het College of Business biedt internationale studiereizen voor MBA-studenten elk jaar in juni tijdens de zomervakantie.

Leerplan

De Alfaisal University MBA-programma curriculum is ontworpen om aan de behoeften van de sectoren en zakelijke individuele behoeften te voldoen. Het programma werd gemodelleerd naar de hoogste gerangschikt wereldwijde business schools en wordt voortdurend bijgewerkt om de relevantie ervan te handhaven op de huidige internationale zakelijke omgevingen.

Collegegeld

  • Application Fee (niet terugbetaald) SR 500
  • Totale programma collegegeld (Betaling Schema: SR 50.000 aan het begin van elk academisch semester) SR 200.000
  • Geschatte boeken en materialen voor elk jaar SR 6000
Opleiding te volgen in:
  • Engels
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2019
Duration
22 maanden
Voltijd
Prijs
- Totale vergoeding programma collegegeld: SR 200.000
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2019
Aanmeldingslimiet

sep 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum