Programma beschrijving

De rigoureuze programma leidt tot de graad van Master of Business Administration (MBA) is bedoeld om studenten met relevante kennis en praktische vaardigheden die hen in staat stellen om een ​​nieuwe standaard van uitmuntendheid als ondernemers, managers en leidinggevenden te creëren bieden.

De AUA MBA is een uitgebreide, goed afgeronde programma dat een balans tussen theorie en praktijk, de kwantitatieve en kwalitatieve perspectieven voor het bedrijfsleven, en de economische en sociale verantwoordelijkheden van zakelijk leiderschap stakingen.

Het programma biedt studenten met een geïntegreerd perspectief van de functionele gebieden van het bedrijfsleven en de economische, politieke, juridische en sociale omgevingen die de onderneming beïnvloeden. De opleiding bereidt studenten ook om up-to-date technologieën te gebruiken, en om de strategische rol van de informatie- en communicatietechnologie in de hedendaagse zakelijke praktijk te begrijpen.

Het curriculum is ontworpen om studenten te helpen vaardigheden te ontwikkelen zoals:

 • Managers met praktische kennis van de boekhouding, financiën, marketing en andere functionele gebieden die essentieel zijn voor succes in een dynamische en geglobaliseerde zakelijke omgeving.
 • Innovatieve en toekomstgerichte denkers, met de mogelijkheid om te analyseren en problemen effectief op te lossen en om beslissingen strategisch te maken.
 • Creatieve en effectieve leiders, met de mogelijkheid om initiatieven te nemen om verandering te bewerkstelligen.
 • Waardevolle teamleden, in staat om samen te werken en te motiveren, begeleiden en mentor anderen.
 • Ethisch ondernemen individuen, die waarde hechten aan de integriteit, verantwoording en dienstverlening aan de gemeenschap.

De AUA MBA is bedoeld voor alle personen met een sterk leiderschap potentieel, ongeacht hun academische en professionele achtergrond. Economie majors met werkervaring in de financiële sector kan profiteren van het programma zo veel als menswetenschappen en kunst afgestudeerden of ingenieurs en medische professional op zoek naar een dubbele bekwaamheid of een carrière te veranderen door middel van aanvullende kennis en vaardigheden.

De MBA-programma wordt aangeboden in twee formaten:

Voltijd MBA. Een intensief format ontworpen om fulltime te worden ingevuld in zes termen (20 maanden). De meeste klassen ontmoeten elkaar in de middag begint om 14.00 uur; meestal vier keer per week. Degenen die zich inschrijven in de full-time programma zijn studenten die part-time banen, internationale studenten en studenten die complementair graduate studies in andere instellingen na te streven.

Professionele MBA. Een uitgebreid format van 30 opeenvolgende maanden voor werkende professionals die hun studie willen volgen en blijven werken. Alle lessen worden gepland in de avonduren vanaf 18.30 uur. Studenten komen meestal naar de campus 3-4 avonden per week.

Zowel full-time en professionele studenten moeten minstens twee keer toe te wijzen hun klasse tijd voor individuele opdrachten en groepswerk.

Programma Structuur

De AUA MBA bestaat uit 64 studiepunten. Het curriculum is ontworpen om afgestudeerden voor een concurrerende uitdagingen van de mondiale markt, technologische en communicatie-paradigma verschuivingen, en de flexibiliteit voor te bereiden aan te passen aan snelle en abrupte veranderingen in de zakelijke omgeving. Het programma wordt ook rekening gehouden met de unieke economische omstandigheden, de sociale mores en de culturele behoeften van Armenië en de regio.

Het curriculum bestaat uit vier hoofdonderdelen: de kern cursussen, ontwikkeling van leiderschap cursussen, keuzevakken, en ervaringsgerichte cursussen leren.

1. De MBA-kern: De MBA-kern bestaat uit vereiste basiscursussen in de belangrijkste functionele gebieden van het bedrijfsleven en een uitgebreide studie van de economische, politieke, juridische en sociale contexten waarbinnen de onderneming opereert. De MBA-kern geeft studenten een goed begrip van de instrumenten van algemeen management en voorziet hen van innovatieve technieken voor het oplossen van bestuurlijke problemen.

Studenten zijn verplicht om de volgende cursussen:

 • BA305 Managing Mensen en organisaties
 • BA312 juridische omgeving van bedrijf
 • BA313 ondernemen Ethiek en Verantwoordelijkheid
 • BA320 Data-analyse voor zakelijke beslissingen
 • BA322 Bedrijfseconomie
 • BA328 economisch beleid voor ontwikkeling en het concurrentievermogen
 • BA330 Financial Management
 • BA345 Financial Accounting
 • BA346 Managerial Accounting and Control
 • BA350 Belastingen en zakelijke beslissingen
 • BA360 Marketing Management
 • BA380 Operations and Process Management
 • BA381 Beheer van Information Resources
2. Leadership Skills Development: In het besef dat zakelijke leiders moeten in toenemende mate een beroep doen op een scala aan vaardigheden die niet helemaal passen in elk functioneel gebied, de MBA-curriculum biedt verschillende stand-alone ontwikkeling van vaardigheden cursussen. Deze cursussen meestal ontmoeten in kleine groepsgrootte formaat waardoor een dynamische en gepersonaliseerde leerervaring. Leiderschapsontwikkeling cursussen omvatten:
 • BA300 Introduction to International Competitive Strategy
 • BA301 effectieve communicatie
 • BA306 Managerial Onderhandelingen
 • BA308 Career Development Strategies
3. Keuzeopleidingsonderdelen: De MBA-curriculum is flexibel genoeg om studenten in staat stellen speciale gebieden van belang na te streven door het selecteren van een aantal keuzevakken. De keuzevakken studenten in staat om de kennis en vaardigheden geleerd in de kern cursussen te integreren en om hun leerervaring te passen. Met een verscheidenheid van keuzevakken om uit te kiezen, hebben de studenten de gelegenheid om hun programma op maat van de studie op een manier die hun carrière doelen en ambities past.

Hoewel studenten niet verplicht om een ​​concentratie te verklaren, de AUA MBA biedt studenten de mogelijkheid zich te specialiseren in één van de drie functionele gebieden van Accounting, Finance of Marketing. MBA-studenten hebben ook de mogelijkheid om cursussen te volgen in andere academische programma's binnen de Amerikaanse Universiteit van Armenië en hebben deze eenheden tellen mee voor hun MBA-diploma-eisen. Echter, voorafgaand aan registratie, studenten moeten de goedkeuring van het College of Business and Economics en de hosting-afdeling te verkrijgen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de eisen van beide afdelingen.

4. Ervaringsleren: naast een degelijke academische opleiding, biedt het MBA-programma studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan ervaringsgerichte activiteiten zoals de stage (BA393) en adviesprojecten (BA390 en BA392) die in-class en in-the-field leren combineren . Het doel van deze activiteiten is om studenten in real-world dynamische zakelijke situaties onderdompelen, zodat ze hun klas kennis en vaardigheden toe te passen aan de behoeften van een organisatie en om hun vaardigheden te verbeteren.

PMBA en FTMBA vergelijken

Veelvoorkomende eigenschappen:

 • Zowel PMBA en FTMBA zijn ontworpen om studenten met een uitgebreide MBA leerervaring te bieden. Daarom werden zowel MBA opties nu drie essentiële elementen:
  • Een uitgebreide en uitdagende basisvorming die studenten voorziet van een solide basis van het bedrijfsleven. Vakgebieden aangeboden zijn onder andere: Accounting, Marketing, Strategie, Financiën, Information Technology, Management, International Business en Economics.
  • Een nadruk op het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, waaronder zakelijke communicatie, bestuurlijke onderhandelingen, toegepaste kwantitatieve methoden, loopbaanontwikkeling, ondernemend en creatief oplossen van problemen in de hele curriculum als binnen specifieke cursussen.
  • Een selectie van gespecialiseerde keuzevakken die het mogelijk maakt studenten om hun professionele kennis uit te breiden buiten de reguliere algemeen management curriculum.
 • Om af te studeren moeten zowel FTMBA- als PMBA-studenten 98 eenheden voltooien. >
 • Beide MBA-opties bieden studenten de mogelijkheid om een ​​MBA-concentratie te kiezen. Drie MBA-concentraties worden aangeboden: financiën, boekhouding en marketing. De geselecteerde concentratie staat genoteerd in het studentenverslag. >
 • De stage is vereist voor studenten met minder dan twee jaar fulltime (of vier jaar parttime) relevante werkervaring op de datum van hun toelating tot het programma. De stage vereist 360 uur (of bijna 9 weken fulltime werk) die de student een zinvolle leerervaring biedt. >

  Verschillende functies:

  De belangrijkste verschillen tussen PMBA en FTMBA zijn:

  De professionele MBA

  • Is voornamelijk op maat gemaakt voor de werkende mensen met meerdere jaren relevante werkervaring. Deze studenten willen hun kennis van de kernactiviteiten en de kern management vaardigheden die nodig zijn uit te breiden naar hoog niveau bestuurlijke verantwoordelijkheid uit te oefenen.
  • Onderstreept de strategische besluitvorming en leiderschapsvaardigheden door het opnemen van een aantal projectmatige cursussen voor echte wereld ervaring.
  • Is voor studenten die graag volledig werknemers te blijven, terwijl het nastreven van hun MBA-studie. Het handhaven van een fulltime dienstverband is zeer gewenst.
  • Wordt aangeboden op een part-time basis en duurt 30 maanden.
  • Klassen doorgaans voldoen 18: 30-21: 45, drie keer per week.
  • Sommige cursussen worden aangeboden in de zomer.
  De Fulltime MBA
  • Biedt een uitgebreide en goed afgeronde bedrijfskundige opleidingen voor personen die een management carrière te zoeken, evenals de wens om zich te specialiseren in een van de volgende belangrijke functionele gebieden: boekhouding, marketing en financiën.
  • Hiermee kan een hogere mate van specialisatie door het opnemen van een groter aantal geavanceerde keuzevakken in het tweede jaar curriculum.
  • Is een veeleisende en intensief programma. Concurrent full-time dienstverband wordt sterk afgeraden.
  • Wordt aangeboden op een full-time basis en duurt 20 maanden.
  • Klassen doorgaans voldoen 14: 00-18: 00, vier keer per week. Sommige tweede jaar keuzevakken die gemeenschappelijk zijn met PMBA worden aangeboden in de avond.
  • Geen cursussen worden aangeboden in de zomer. Studenten voeren een stage in de zomer tussen de eerste en tweede jaar van de studie.

  Toelatingsvoorwaarden

  Om in aanmerking voor toelating, moet de aanvrager voldoen aan de AUA algemene toelatingsvoorwaarden plus het MBA-programma specifieke eisen.

  De AUA algemene toelatingsvoorwaarden zijn:

  • Voltooid aanvraagformulier
  • Twee ingevulde en ondertekende officiële AUA aanbevelingsbrieven.
  • Gecertificeerde exemplaren en vertalingen van alle universitaire documenten. Kandidaten moeten houder zijn van een bachelordiploma (op elk gebied).
  • Een Internet-based TOEFL (iBT) score van ten minste 79, of een Academische IELTS score van ten minste 6,5. De test moet zijn genomen binnen de twee jaar voorafgaand aan de datum van aanvraag.
  • Kopieën van paspoort en vertaling
  De MBA-programma specifieke toelatingseisen zijn:

  Alle MBA aanvragers (FTMBA en PMBA):

  • Een officieel score in ten minste 60 percentiel op de GRE kwantitatieve deel; de score is alleen geldig als de datum test was minder dan twee jaar vóór de datum van aanvraag indienen.
  • Verstuur een informatieve toelichting van het doel en twee aanvullende essays die nodig onderwerpen.
  • Verzend een bijgewerkte CV dat uw werk geschiedenis en takenpakket omvat.
  FTMBA
  • Relevante werkervaring heeft de voorkeur maar is niet vereist maar de kandidaten moeten een bereidheid en inzet voor de rigoureuze studie van business en management aan te tonen.
  PMBA
  • Ten minste drie jaar full-time relevante werkervaring wordt sterk aanbevolen.
  • Verzend een kopie van het werk boek (kandidaten die woonachtig zijn in Armenië).
 • Opleiding te volgen in:
  Engels
  Deze cursus is Campus gesitueerd
  Begindatum
  sep 2019
  Duration
  4 semesters
  Deeltijd
  Voltijd
  Op locaties
  Op datum
  Begindatum
  sep 2019
  Aanmeldingslimiet

  sep 2019