De Master in Business Administration (MBA) is het vlaggenschipprogramma van het Asian Institute of Management . Het is een 16-maands, voltijds programma dat de volgende golf van bedrijfsmanagers en leiders ontwikkelt.

Het is een businessprogramma dat speciaal is gepositioneerd voor Azië en dat in de loop van de decennia veel titanen van industrie heeft geproduceerd in de regio en daarbuiten.

Ontgrendel een opkomend Azië

Het AIM MBA-programma , met zijn regiospecifieke aanpak, is speciaal ontworpen om studenten een scherp voordeel te bieden te midden van de altijd veranderende stroom van Aziatische bedrijven. Hier leren ze over Aziatische bedrijfspraktijken, regelgeving en cultuurspecifieke perspectieven. Dergelijke kennis is de sleutel tot het ontsluiten en maximaliseren van kansen in de regio.

Transformeer en transcendeer

Na bijna een halve eeuw blijft het MBA-programma scherpe, vooruitstrevende afgestudeerden voortbrengen die vooraanstaande en invloedrijke bedrijfsleiders zijn geworden in Azië en in andere delen van de wereld.

AIM MBA-studenten worden constant uitgedaagd om kritisch, analytisch, innovatief en collaboratief te zijn terwijl ze door meer dan 800 praktijkgevallen heen lopen in een rigoureus curriculum over economie, financiën en boekhouding, marketing, operaties, leiderschap en strategie.

De professoren, meestal bedrijfsmensen, faciliteren casusbesprekingen om studenten op te leiden om weloverwogen beslissingen te nemen en oordeelkundige strategieën en actieplannen te formuleren.

Deze dynamiek verandert studenten in stoere en actiegerichte managers die klaar zijn om hun organisatie naar nieuwe hoogten te leiden.

Selectiecriteria

Aan het Asian Institute of Management , wordt elke toekomstige master in Business Administration student geëvalueerd op basis van de volgende parameters:

Academische kwalificaties

Eerdere academische prestaties en uw GMAT / GRE / AIMAT (CAT / XAT voor Indiase aanvragers) scoren het Instituut bij het evalueren van uw vermogen om te gaan met de striktheid van het MBA-programma. Academische onderscheidingen en certificatiescores, waar van toepassing, worden ook overwogen.

Leiderschapspotentieel

Aanvragers worden geëvalueerd op basis van de impact die ze hebben op hun professionele en persoonlijke leven. De statistieken die voor deze beoordeling worden gebruikt, zijn -

 • Initiatieven die de aanvrager wellicht als speerpunt heeft genomen
 • Eerdere verantwoordelijkheden behandeld
 • Carrièreprogressie bereikt tot nu toe.

Professionele aanbevelingen helpen ook om het leiderschapspotentieel van een aanvrager in een reële omgeving te meten.

Het individu

Een veelzijdige, goed afgeronde persoon brengt een ander perspectief naar de klas en kan een uniek gezichtspunt delen.

Een schat aan ervaring is ook belangrijk. AIM moedigt aanvragers met verschillende achtergronden aan om deel te gaan uitmaken van het MBA-programma. Diversiteit op meerdere gebieden (bijv. Werkervaring, onderwijs, cultuur) wordt ook meegewogen in het aanvraagproces.

Geschiktheidscriteria

Ben ik gekwalificeerd om een Master in Business Administration te volgen?

Om in aanmerking te komen voor toelating tot de Master in Business Administration-programma, moeten aanvragers:

 • Heb een bachelor's degree (of een gelijkwaardige kwalificatie in een discipline, te worden beoordeeld door de toelatingscommissie van het programma)
 • Heb meer dan twee jaar werkervaring. Er kan worden nagedacht over kandidaten met een lage werkervaring maar die leiderschapskwaliteiten hebben getoond op andere gebieden, zoals vrijwilligerswerk of gemeenschapswerk

Plaatsing

Op AIM geven we studenten de kans om in de praktijk in de praktijk te brengen wat ze in de klas leren. Het Career Services Office (CSO) faciliteert loopbaanplaatsingen door middel van continue koppelingen met industriepartners. De CSO biedt AIM-studenten informatie over sectoren, functies en beschikbare kansen via loopbaan- of wervingsgesprekken en online activiteiten. Loopbaanbegeleiding en -raadpleging zijn ook beschikbaar, evenals workshops over onderwerpen zoals cv en sollicitatiebrieven, interviewvaardigheden en strategieën voor het zoeken naar werk.

Admissions

Een van onze doelen is het bevorderen van een studentenpopulatie die de diversiteit en het karakter van Aziatische culturen en economieën weerspiegelt. Bij het samenstellen van een dergelijke eclectische gemeenschap moeten we verder kijken dan de individuele kwaliteiten van een kandidaat en ook rekening houden met werkervaring, industriële sector, nationaliteit en geslacht.

Naast deze overwegingen zoekt het Instituut in zijn aanvragers naar het volgende:

Duidelijke persoonlijke doelen

We stellen kandidaten op prijs die een duidelijk verband kunnen leggen tussen hun educatieve voorbereiding, wat ze op dit moment doen en wat ze in de toekomst willen doen.

Iets unieks

We zoeken kandidaten met unieke en unieke ervaringen en prestaties. Als je de vlag van je land hebt geplant op K2, een app hebt ontworpen, of een disruptieve startup hebt opgezet met studievrienden, of als vrijwilliger hebt gewerkt aan noodhulpprogramma's, dan horen we je verhalen graag en geven andere studenten de kans om te leren van je ervaringen.

Scherpe denk- en communicatievaardigheden

We zoeken kandidaten die helder kunnen denken en hun mening kunnen uiten op een manier die hun professoren en klasgenoten zullen begrijpen. Duidelijkheid van denken omvat ook het vermogen om ideeën te organiseren, zodat deze op een logische manier kunnen worden gepresenteerd.

Deze vaardigheden worden onschatbare activa in de klas waar de tijd beperkt is en de zendtijd een kostbare hulpbron.

Academische veerkracht en een hoge capaciteit voor leren

We zoeken kandidaten die over de veerkracht en capaciteit beschikken om af te studeren aan de programma's van de instelling. Toelatingsonderzoeksscores zijn een manier om de kwantitatieve, verbale en redeneervaardigheden te meten die nodig zijn voor het succesvol afronden van studies op graduaatsniveau.

Maar de test meet alleen potentieel - hoewel het niet erg zou zijn om er veel van te hebben. We kijken ook naar hoe sollicitanten het deden tijdens eerdere cursussen. Academische verschillen zijn gunstig, omdat deze de waarschijnlijkheid van de student aangeven om uit te blinken bij AIM.

Bewezen leiderschapsvaardigheden

Ten slotte zoeken we naar kandidaten die leidinggevende posities hebben bekleed op school en op het werk, in verschillende sectoren.

Als je een leiderschapsverhaal hebt dat interessant en redelijk uniek is, willen we graag de eerste zijn die het hoort.

MBA-beurzen

Het Asian Institute of Management doet er alles aan om zijn MBA-cursus beschikbaar te stellen aan de levendige pool van aspirant-afgestudeerden in Azië. Om dit te doen, biedt het Instituut zowel volledige als gedeeltelijke beurzen aan uitzonderlijk gekwalificeerde studenten.

Deze studenten zijn gekozen vanwege hun potentieel om de discussies in onze case rooms te verrijken, een breder wereldbeeld aan te moedigen en een bijdrage te leveren aan hun eigen bedrijfsgemeenschappen en samenlevingen.

AIM-beurzen zijn zeer concurrerend. Het Instituut behoudt zich het recht voor deze beurzen niet toe te kennen als er geen geschikte, uitstekende kandidaat wordt geïdentificeerd.

Geschikt voor beurzen

 • Uitstekende academische records
 • Uitzonderlijke vaardigheden voor mensen
 • Groot leiderschapspotentieel
 • Sterke professionele prestaties en loopbaantraject
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge Engelse communicatievaardigheden
Opleiding te volgen in:
 • Engels
Asian Institute of Management
Laatst bijgewerkt op Maart 1, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
sep 2, 2019
Duration
16 maanden
Voltijd
Prijs
35,200 USD
Deadline
Vraag informatie aan
Foreign deadline. 31 May 2019 Local Deadline.
Op locaties
Op datum
Begindatum
sep 2, 2019
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Foreign deadline. 31 May 2019 Local Deadline.

sep 2, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Foreign deadline. 31 May 2019 Local Deadline.
Einddatum