Master in Global MBA (blended Rome-editie)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Global MBA, ontworpen door Uninettuno (master op het eerste niveau), is een nieuw programma dat is afgestemd op het analyseren van de impact van nieuwe ICT en digitale technologieën op het management van een bedrijf. De belangrijkste onderwerpen van de master zijn bedrijfsinnovatie, ICT en digitale technologieën voor bedrijven, big data, e-commerce, ICT, private en publieke bedrijven, blockchain en innovatieve financieringssystemen.

Het academische programma levert in totaal 90 ECTS op, bestaande uit 56 ECTS aan online activiteiten op het Uninettuno-platform en 22 ECTS op de campus. Het programma wordt afgesloten met een proefschrift van masterstudenten; het proefschrift heeft een totale omvang van 12 ECTS.

De cursus is bedoeld om studenten uit te rusten met de huidige en opkomende theorieën, technieken en praktijken van innovatie en digitalisering in management en bedrijfskunde. Het streeft naar een stimulerende en intellectueel veeleisende omgeving, waarin studenten worden aangemoedigd om zich met de academische literatuur, casestudy's en elkaar bezig te houden, terwijl ze reflecteren op hun eigen management- en zakelijke ervaringen.

De cursus is bedoeld om studenten voor te bereiden op senior managementfuncties in organisaties in zowel de publieke als de private sector en om te gaan met de eisen van een complexe en snel veranderende wereldwijde zakelijke omgeving.

142856_pexels-photo-2977565.jpeg

Scenario analyse

In een historische en economische fase zoals de huidige, heeft de bedrijfscommunicatie een belangrijke evolutie doorgemaakt van traditionele media naar de nieuwe digitale media.

Er zijn enkele elementen, buiten het bedrijf, die een sterke impact hebben op het digitale niveau: de groeiende relevantie van sociale media in het gedrag van mensen, evenals de voortdurende variabiliteit van het technologische scenario, hebben grote invloed op digitale marketing in vergelijking met de eenvoud. en statische aard van de traditionele media.

Digitale transformatie verandert snel het economische en sociale scenario en herdefinieert grondig de concurrerende omgeving waarin bedrijven opereren, evenals hun bedrijfsmodellen.De uitdagingen voor bedrijven die door digitalisering worden gecreëerd, vereisen nieuwe onderwijsprogramma's op basis van nieuwe technologieën, ICT en digitale transformaties.

In deze context moeten bedrijven nieuwe strategieën ontwikkelen om een nieuw bedrijfsmodel te definiëren in overeenstemming met de nieuwe digitale uitdagingen.

Hoofdplan

Online activiteiten

Eerste term

 • Internationale financiële boekhouding
 • Digitale technologieën voor bedrijven
 • Big data en databasebeheer

Tweede semester

 • Economie van innovatie
 • ICT voor de netwerkorganisatie
 • Geavanceerde webtechnologieën

Derde termijn

 • Openbaar beheer en e-overheid
 • Marketing, e-business, e-commerce
 • Risicomanagement

Activiteiten op de campus

Het residentieel verblijf in Rome voor activiteiten op de campus is 1 maand en is verplicht.

Geplande periodes van activiteiten op de campus: maart 2021, maart 2022, maart 2023.

Activiteiten op de campus zullen plaatsvinden in Uninettuno Multimedia Classroom op Piazza Grazioli, 17 - Rome.

De modules op de campus zijn de volgende:

 • Blockchain
 • Innovatieve financieringsinstrumenten
 • Zakelijke casestudy's

Proefschrift

intakes

 • oktober
 • februari
 • mei

142857_pexels-photo-3727464.jpeg

Vacatures

De belangrijkste vacatures voor masterstudenten zijn:

 • Expert in digitaal beheer in verschillende bedrijfsgebieden
 • Administratie en controle, financiën, marketing, organisatie, management
 • Chief digital officer
 • Bedrijfsanalist

Toelatingseisen

Om toegang te krijgen tot de cursus is een bachelordiploma in "Economie" of in "Management" vereist. Andere bachelordiploma's worden vóór de inschrijving ingediend bij de evaluatie van de wetenschappelijke raad.

Eindexamens en afstuderen

Het trainingsproces is opgebouwd uit verschillende evaluaties. Elke cursus vereist een eindtest op basis van een mondeling interview, schriftelijk examen of projectwerk.

Het eindexamen bestaat uit ondernemingsprojectwerk en vormt de synthese van het leerproces in de klas.

Inschrijfkosten

Het inschrijfgeld voor deze masteropleiding bedraagt € 4.000,00.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

The International Telematic University UNINETTUNO, is the only Italian distance teaching University successfully assessed by ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), the Italian Ministerial Agency for Quality i ... Lees meer

The International Telematic University UNINETTUNO, is the only Italian distance teaching University successfully assessed by ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), the Italian Ministerial Agency for Quality in Higher Education. Established by the decree of the 15th April 2005 of the Italian Ministry of Education, University and Research, UNINETTUNIO delivers academic titles having a legal value everywhere in the world for undergraduate and postgraduate university studies. Lees Minder