EFMD Equis Accredited

Het MBA-programma van de KU Leuven is ontworpen om studenten uit te dagen om na te denken, te presteren en te groeien naar een succesvolle start van hun loopbaan en hen voor te bereiden op leiderschapsfuncties - van toezicht tot hogere rollen - bij beginnende ondernemers, multinationale bedrijven of niet-ondernemers. -profit organisaties. Dankzij het ontwerp van de MBA kunnen studenten hun individuele programma's afstemmen op hun eigen voorkeuren en ambities.

Het één-jarige MBA-programma wordt volledig in het Engels gegeven. Onze studenten kunnen deelnemen aan uitwisselingsprogramma's met tal van partners, zowel binnen als buiten Europa. Geselecteerde MBA-studenten kunnen ook een dubbele opleiding volgen bij Montpellier Business School. Deze double degree bestaat uit twee jaar studie, met twee semesters in Antwerpen of Brussel en twee semesters in Montpellier.

 • Opleidingsniveau: Academisch Master-programma
 • Taal van de instructie: Engels
 • Graad: Master of Science (MSc) in Bedrijfskunde
 • Duur: 1 jaar (voltijd), 60 ECTS-credits
 • Type: Dagonderwijs
 • Locatie: Het programma wordt aangeboden op de campus Antwerpen (A) en Brussel (B) van de KU Leuven.
 • Start van het programma:
  • 1ste semester: 3de week van september - eind januari (examens in januari)
  • 2de semester: 2de week van februari - juli (examens in juni)

Bestuurlijke en interdisciplinaire focus

De Master of Science in Business Administration (MBA) is een eenjarige masteropleiding in het Engels. De MBA is ontworpen om je uit te dagen om na te denken, te presteren en te groeien naar een succesvolle start van je carrière en je voor te bereiden om door te gaan naar leidinggevende posities - van toezicht tot

meer senior rollen - bij beginnende ondernemers, multinationale bedrijven of non-profitorganisaties.

Met het specifieke ontwerp van de MBA kunt u uw individuele programma afstemmen op uw eigen voorkeuren en ambities door de keuze van track en keuzevakken. De interdisciplinaire aanpak van onze MBA bereidt je ook voor op het oplossen en oplossen van bedrijfsproblemen door gebruik te maken van inzichten en ervaringen uit verschillende disciplines, perspectieven en culturele achtergronden. De diversiteit van ons programma is inderdaad indrukwekkend: ongeveer 60 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd.

De MBA richt zich sterk op de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden en het belang van ethiek, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het heeft een bestuurlijke focus en is ontworpen om u zowel academische kennis als hands-on expertise te bieden, zodat u succesvol kunt zijn in verschillende (internationale) managementfuncties. Het MBA-programma kan worden gevolgd in Antwerpen of Brussel.

Business-georiënteerde

We nodigen internationale managers en overheidsfunctionarissen uit om hun ervaringen tijdens gastcolleges te delen. Je verkrijgt waardevolle managementvaardigheden door bedrijfscases en de masterproef. De nadruk ligt op besluitvorming, teamwork, omgaan met andere culturen, time management

en communicatieve vaardigheden.

Het hart van Europa

Antwerpen, een metropool met een dorpssfeer, staat bekend om zijn creatieve uitstraling. Het herbergt een breed scala aan modeontwerpers, boetieks en pop-ups en is al minstens vijfhonderd jaar de onbetwistbare leider in de diamanthandel. Bovendien, op het kruispunt van belangrijke verkeers- en handelsroutes, beschikt Antwerpen over een strategische locatie in Europa. De haven trekt wereldberoemde logistieke en rederijen en grote maritieme dienstverleners aan. Als student zul je veel uitgaansmogelijkheden vinden in deze bruisende stad. Brussel, gastheer van de Europese Unie en de NAVO, is een kosmopolitische stad die tienduizenden internationale ambtenaren, diplomaten, journalisten en expats 'thuis' noemen. Toch hebben de vele districten grotendeels hun eigen, vaak dorpachtige sfeer behouden: Dansaert met zijn designerboetieks, Schuman en Jourdan in het hart van de Europese wijk, of de oude populaire wijk Marollen, met zijn dagelijkse brocante-markt.

Brussel heeft directe treinverbindingen naar Amsterdam, Londen en Parijs. Gelegen op loopafstand van de Grote Markt, onze campus in Brussel biedt u de mogelijkheid om te studeren in een van de belangrijkste economische en politieke besluitvormingscentra ter wereld en te genieten van de voordelen die Brussel te bieden heeft. KU Leuven. Inspirerend voor het uitstaande.

Internationale focus

U kunt ervoor kiezen om het European Program in Management te volgen, dat een dubbelegraadsprogramma Master of Science in Business Administration (KU Leuven) en Master of Science in Management (Grande Ecole-programma Montpellier Business School, Frankrijk) omvat.

Het double degree-programma bestaat uit twee jaar studie, met twee semesters in Antwerpen of Brussel en twee semesters in Montpellier. Hiermee kun je een diploma halen bij twee hoog aangeschreven universiteiten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheid om een ​​extra-curriculair traineeship af te ronden of om via een uitgebreid masterprogramma op uitwisseling te gaan.

PROGRAMMA STRUCTUUR

Kernmodule (12 studiepunten)

Trackmodule (18 studiepunten)

Je kunt één track kiezen uit 14 tracks (dwz 7 algemene managementtracks en 7 specialisatiesporen). Elke track bestaat uit 3 vakken en heeft een totaal van 18 ECTS. Trajecten worden aangeboden in Antwerpen (A) of Brussel (B)

Keuzevakken (12 studiepunten)

Masterproef (18 studiepunten)

 • Bedrijfsonderzoeksmethoden (3 studiepunten)
 • Masterproef (15 studiepunten)

Houd er rekening mee dat gedetailleerde programma-informatie pas drie maanden voor aanvang van uw programma beschikbaar zal zijn. De programmagidsen Antwerpen / Brussel die vóór die datum werden gepubliceerd, hebben betrekking op het lopende academische jaar.

COLLEGEGELD

 • EER-burgers: € 906.1
 • Niet-EER burgers: € 1.750

CARRIÈREPERSPECTIEVEN

De MBA - International Business Management bereidt u voor op managementposities in organisaties en bedrijven. Het is een uitgebreid programma en de kansen op werk zijn talrijk en divers. In de eerste fase van hun loopbaan zijn afgestudeerden voornamelijk werkzaam in financiële, administratieve en commerciële afdelingen van organisaties en bedrijven (bijv. Bedrijven in de financiële sector en managementconsultancybedrijven). In de verdere fase van hun loopbaan gaan ze werken op het niveau van het midden- en hoger management.

Afgestudeerden van MBA - Business Information Management zijn nodig op de arbeidsmarkt vanwege de voortdurende groei van ICT-diensten in bedrijven en non-profitorganisaties. Ze worden bedrijfsanalisten, functionele analisten, informatieanalisten, systeemontwerpers / beheerders, netwerk- en gegevensbeheerders. Ze zijn ook betrokken bij de verkoop en marketing van software.

Afgestudeerden van MBA - Internationale Betrekkingen beginnen vaak te werken voor internationale organisaties en bedrijven of voor lokale instituten en ondernemingen die wereldwijd willen gaan werken. Het uitgebreide onderwijs dat zij ontvingen, helpt hen een baan te vinden in een breed scala van sectoren (banken, commerciële en industriële ondernemingen ...). Om goed te presteren in leidinggevende posities in verschillende sectoren, is een goed inzicht in de internationale economische en politieke gebeurtenissen vereist.

De MBA - Strategic Business Management bereidt u voor op banen die de bekwaamheid vereisen om de belangrijkste strategische kwesties waarmee het management te maken heeft bij het omgaan met financiën, marketing, accounting en human resources voor verschillende soorten organisaties, te identificeren, analyseren en op te lossen.

Meer informatie op:

Opleiding te volgen in:
Engels
KU Leuven: Faculty of Economics and Business
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
1 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
- EER-burgers: € 906,1 / Niet-EER-burgers: € 1.750
Deadline
Vraag informatie aan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
EEA citizens: 1 June / Non-EEA citizens: 1 March / Non-EEA citizens living in Belgium with a valid residence permit: 1 June
Einddatum