Read the Official Description

MBA in Clean Technology Management

cursus details

 • Cursusnaam: MBA - Master of Business Administration (voltijd)
 • Type cursus: MBA - Master of Business Administration (voltijd)
 • Cursus Sector: Bedrijf
 • Cursusduur: 18 maanden
 • Credits: 180 UK CATS / 90 EU EC
 • Ingangspunten per jaar: 6 x toegang per jaar mogelijk
 • Volgende begindatum (en): OKTOBER, DECEMBER, FEBRUARI
 • Diploma of Kwalificatie: Master of Business Administration (MBA) Geaccrediteerd door FIBAA
 • Locatie: Apeldoorn
 • Collegegeld: € 14.300- (volledig programma, € 7.150, - per jaar)

Invoering

De MBA in Clean Technology Management (energie

Het project, genaamd GREAT (een acroniem voor: Growing Renewable Energy Applications and Technologies), tracht het MKB en KMO's te stimuleren om duurzame technologische oplossingen te ontwikkelen en toe te passen met betrekking tot hernieuwbare energie, Smart Grid en Distributive Generation. Het project onderzocht en ontwikkelde ook beleidskwesties voor regelgevende autoriteiten en bood gestructureerde samenwerkingsmogelijkheden tussen MKB-bedrijven en onderzoeksinstituten / technologie-ontwikkelaars. Het onderzoeksproject was een samenwerking tussen Wittenborg University (NL) en Basildon Borough Council (VK), de Schotse regionale autoriteit Údarás na Gaeltachta (VK), Design for Sustainability (VK), WestBIC - EC Business Innovation Center (Ierland), EnergyVille ( België), Universiteit Hasselt (België), SmartGrids Vlaanderen (België) en OostNV, de Oost-Nederlandse Ontwikkelingsmaatschappij (NL).

Cursusinhoud

Cursus structuur

De Wittenborg MBA wordt geleverd in blokformaat, waarbij elke 6 weken 2 modules worden behandeld. De lessen zijn interdisciplinair - je studeert gedeelde modules in semester 1 met MBA-studenten uit verschillende bedrijfsspecialisaties. Door de rollende instap (6 keer per jaar) zijn groepen dynamisch, extreem internationaal en divers.

De modules worden intensief over opeenvolgende dagen geleverd in het zogenaamde 'blokformaat', wat betekent dat elke module 6 lesdagen heeft verdeeld in twee blokken van 3 dagen. Lesmethoden omvatten groepswerk, case studies, presentaties en live projecten. De cursus wordt aangeboden via verschillende benaderingen, waaronder lezingen, presentaties, zelfstudies en case-studies, met de nadruk op interactief leren. Elke module wordt gegeven door twee docenten, vaak een fulltime Wittenborg-docent en een gastdocent van een partneruniversiteit. Modules omvatten reguliere gastsprekers uit de industrie.

Plekken om te studeren

Semester 1

Semester 1 biedt studenten 6 van de belangrijkste MBA-vakken, gelijkmatig verdeeld over het semester. Elke module, gegeven over een blok van zes weken, wordt gewogen aan 5 European Credits. Deze modules bevatten een aantal klassieke functionele bedrijfsadministratiegebieden, die, naast door vormen van klassieke overdracht van kennis, zullen worden begrepen door reflectief leren, dat wil zeggen leren waarin studenten nadenken over hun eerdere werkervaring of, in gevallen van deeltijdstudenten , op hun huidige werk- en arbeidsorganisatie in het licht van de materialen die in de verschillende modules worden aangeboden. Studenten moeten alle modules van semester 1 hebben gedaan om modules van semester 2 in te gaan.

Reflecterend leren helpt bij het ontwikkelen van kritisch denken, zelfbewustzijn en analytische vaardigheden. Het gaat om een ​​persoon in een reflectief proces. Tijdens Semester 1 krijgen de studenten 9 uur les van (een inleiding tot) Kwantitatieve en Kwalitatieve Technieken voor Onderzoek, die deel uitmaken van het Eindproject. Tijdens Semester 1 worden gastsprekers uitgenodigd om seminars te geven in de derde week van elk blok (werkweek en literatuuroverzichtweken).

Semester 1

 • Personeelszaken
 • Marketing Management
 • Kwantitatieve en kwalitatieve technieken voor onderzoek
 • Management Accounting
 • Operations Management
 • Internationaal management
 • Informatiemanagement

Semester 2

Semester 2 biedt studenten één verplichte module strategisch management dat voortbouwt op de kernmodules uit Semester 1. Daarnaast volgen studenten 4 modules van de gekozen specialist " Pathway " Energy

Semester 2 gespecialiseerde modules

 • Duurzaamheid van bedrijven en energie-efficiëntie
 • Smart Grids
 • Hernieuwbare energie: zonne-energie, wind, hydro
 • Gebouwen zonder energie en energietransitie

Tijdens Semester 2 krijgen de studenten ook 9 sessies van Kwantitatieve en Kwalitatieve Technieken voor Onderzoek ter voorbereiding van het Eindproject. Zij zullen dit voltooien met de productie en indiening van een definitief projectvoorstel.

De industrie

Het belangrijkste doel van het onderzoeksproject was het verzamelen en leveren van informatie over economische en institutionele aspecten van gedecentraliseerde energienetwerken en slimme netwerken, en het gaf ook een beoordeling van het institutionele en regelgevende landschap. Bedrijfsmodellen werden ontwikkeld voor verschillende smart-grid-collectieven. Een belangrijke rol in dit proces was de ontwikkeling van een hulpmiddel om het midden- en kleinbedrijf te helpen beslissen over deelname aan gedecentraliseerde energienetwerken (vooral in bedrijventerreinen). Ten slotte presenteerde het project een inventaris van collectieven in het VK, Ierland, België en Nederland.

Universiteit van Wittenborg heeft het project een stap verder gebracht door een aantal trainingsprogramma's te ontwikkelen voor managers van lokale en regionale bedrijven (kmo's) en ondernemers, voortbouwend op het thema van technologie en innovatie, met name op gebieden zoals smart grids, hernieuwbare energie, groene energie, energiebesparing, gedistribueerde opwekking en energiebeheer. Lokale en regionale netwerken en kenniscentra (waaronder gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland, hogescholen en universiteiten, en technische bedrijven) werden geraadpleegd, wat uiteindelijk resulteerde in de ontwikkeling van vier gespecialiseerde modules die zouden passen in het standaard MBA-programma van Wittenborg.

De onmiddellijke consequentie is dit programma: een combinatie van op technologie gebaseerde modules die state-of-the-art kwesties in duurzaamheid en hernieuwbare energie omvatten, ingebed in een kern van traditionele, management-gerelateerde MBA-modules. Deze unieke combinatie van kennisgebieden biedt managers en ondernemers die beseffen dat de toekomst van een organisatie of commercieel bedrijf, zij het in een technologiesector of op een ander gebied of activiteit, tegenwoordig afhankelijk is van duurzaam, maatschappelijk verantwoord en energie-efficiënt zijn. Leren over zowel bedrijfs- als managementtoepassingen en over de praktische toepassing van groene technologie, zal de toekomstige manager een duidelijk voordeel en concurrentievoordeel geven, omdat veel van wat in de MBA wordt geleerd, meteen van toepassing is op de huidige bedrijfspraktijken.

Carriere vooruitzichten

MBA Verbeter je carrière!

MBA-afgestudeerden zijn vaak snel opgevolgd in hogere managementfuncties en dit MBA-programma is ontworpen voor diegenen die senior managementfuncties willen uitoefenen of als voorbereiding op verdere studie in het bedrijfsleven, zoals een DBA of een Ph.D.

De MBA zal de loopbanen van

 • Nederlandse of andere EU-afgestudeerden die in een organisatie werken, mensen of processen beheren en hun carrièremogelijkheden binnen hun huidige functie willen verbeteren. Deze studenten worden ondersteund door hun werkgever en kunnen het programma in deeltijd studeren;
 • Nederlandse of andere EU-afgestudeerden die in een organisatie hebben gewerkt, mensen of processen hebben geleid en op zoek zijn naar een voltijds MBA-programma dat hun kansen op inzetbaarheid in een internationale markt vergroot;
 • Internationale afgestudeerden in Nederland, die een bachelordiploma hebben behaald en hebben gewerkt in een organisatie met verantwoordelijkheid voor het managen van mensen of processen, die hun carrièremogelijkheden willen verbeteren, hetzij bij hun huidige werkgever, hetzij bij het zoeken naar een nieuwe kans;
 • Internationale studenten wereldwijd, van zakelijke of niet-zakelijke gebieden, met een bewezen aantal jaren management van mensen of processen binnen een organisatie. Deze studenten zijn op zoek naar een Engelstalig, internationaal georiënteerd MBA-programma waarmee ze hun carrièreperspectief op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren, hetzij thuis of in Nederland, bij hun huidige werkgever of bij een nieuwe organisatie, en mogelijk doorgaan met hun studies op een hoger niveau.

Toelatingseisen

 • een bachelordiploma of gelijkwaardige erkende kwalificatie;
  • Aanvragers worden verzocht een academische referentie te verstrekken van hun vooropleidingseffect;
  • Het is niet nodig om een ​​bachelordiploma te hebben gehaald uit het domein van de bedrijfskunde, maar in hun graad moeten studenten een academisch werkstuk (afstudeerproject of proefschrift) hebben voltooid dat een mate van academische schrijf- en onderzoekservaring vertoont.
 • 3 jaar professionele ervaring;
 • Aanvragers worden verzocht een referentie te verstrekken van een bedrijf of organisatie waar zij hebben gewerkt;

Engelse Taalvereisten

 • IELTS 6.5 of TOEFL-equivalent. Klik hier voor een overzicht van de equivalente scores.
 • De TOEFL-code van Wittenborg is 4889.

Met zijn vereiste van werkervaring weerspiegelen de toelatingseisen de nationale vereisten in Nederland voor toegang tot een professionele master zoals de Wittenborg MBA. Het vereiste niveau van de Engelse taalvaardigheid is ½ punt hoger dan de nationale minimumvereisten in Nederland.

Selectie procedure

Er is geen specifieke selectieprocedure voor studenten die willen toetreden tot de MBA, maar niet-EU (visum) studenten worden "gescreend" volgens hun achtergrond, zodat het instituut hun immigratiestatus kan garanderen.

De screening bestaat uit een interview, verzameling en correlatie van alle door de IND vereiste documenten, inclusief bewijs van voldoende fondsen, rekening houdend met eventuele beurzen van Wittenborg (bijvoorbeeld Orange Tulip Scholarship) of door derden (NUFFIC, EU, enz.).

De aanvragers moeten een motivatiebrief sturen waarin zij de redenen beschrijven waarom zij het programma van Wittenborg kiezen, evenals de reden waarom zij in Nederland willen studeren (internationale studenten). De motivatie van studenten is belangrijk omdat de programma's veeleisend zijn en vooral voor internationale studenten. Er is een criterium dat ze minimaal 50% van al hun credits in een jaar voltooien.

aanmeldingsdeadlines

Internationale studenten die niet in de Europese Unie (EU) wonen, moeten 6-8 weken voor de ingangsdatum naar keuze solliciteren.

Studenten die in de EU wonen, moeten 2-4 weken vóór de ingangsdatum naar keuze solliciteren.

In het geval dat u niet van toepassing bent voor de deadline, zal uw aanvraag automatisch worden gewijzigd in een aanvraag tot inschrijving voor het volgende blok, tenzij u anders wenst.

Program taught in:
Engels

See 5 more programs offered by Wittenborg University of Applied Sciences »

Last updated May 17, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Dec. 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
14,300 EUR
Deadline
Vraag informatie aan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Vraag informatie aan
By locations
By date
Begindatum
Oct. 2019
Application deadline
Vraag informatie aan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Begindatum
Dec. 2019
Application deadline
Begindatum
Feb. 2020
Application deadline
Begindatum
Oct. 2019
Application deadline
Begindatum
Dec. 2019
Application deadline
Begindatum
Feb. 2020
Application deadline

Oct. 2019

Location
Application deadline
Vraag informatie aan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Einddatum
Location
Application deadline
Einddatum

Dec. 2019

Location
Application deadline
Einddatum
Location
Application deadline
Einddatum

Feb. 2020

Location
Application deadline
Einddatum
Location
Application deadline
Einddatum