MBA in ondernemerschap

cursus details

 • Cursusnaam: MBA in ondernemerschap
 • Type cursus: MBA - Master of Business Administration (voltijd)
 • Cursus Sector: Bedrijf
 • Cursusduur: 18 maanden
 • Credits: 180 UK CATS / 90 EU EC
 • Ingangspunten per jaar: 6 x toegang per jaar mogelijk
 • Volgende begindatum (en): 21 mei 2018, 27 augustus 2018, 15 oktober 2018
 • Diploma of Kwalificatie: Master of Business Administration Geaccrediteerd door FIBAA
 • Locatie: Amsterdam
 • Collegegeld: € 18.300, - (volledig programma, € 9.150, - per jaar)

Scholarship Award

Wittenborg Afgestudeerden: € 3.000- Partnerinstellingen: € 2.000- Gold Award: € 1.500-

Invoering

Opmerking: de MBA in ondernemerschap

Als u op zoek bent om je carrière in het management of start een nieuwe ondernemersinitiatieven Pathway , of kennisnemen van een carrière in de sector innovatie en strategische change management of afdeling van een bedrijf, dan is de MBA in Ondernemerschap

De MBA in ondernemerschap is een van de specialisaties in ons internationale MBA-programma aangeboden aan Wittenborg voor full-time en part-time studenten uit Nederland en over de hele wereld.

Een internationaal team van docenten en bedrijfsleiders is ontworpen deze MBA voor diegenen die klaar zijn om de klim te maken in managementrollen, hetzij van een bestaande baan of afgestudeerden met een aantal werkervaring die ernaar streven om manager te worden. Samen met de traditionele MBA-bouwstenen, deze MBA in ondernemerschap

Gedurende de Wittenborg MBA nemen we een strategisch perspectief op zaken en management, altijd vanuit een internationaal oogpunt, en helpen u bij het ontwikkelen van de vaardigheden om bij te dragen aan belangrijke beslissingen van uw huidige of toekomstige organisaties die zullen helpen hun toekomst vorm te geven.

We verwelkomen studenten van elke academische of werkdisciplinaire achtergrond om zich aan te melden voor dit programma. Veel deelnemers aan ons Wittenborg MBA-programma doen dit met een wetenschappelijke of technische achtergrond - het is niet nodig dat je eerder zaken of management hebt gestudeerd - het eerste semester rust je uit met alle tools die je nodig hebt om je verder te specialiseren in de MBA in ondernemerschap

 • Verdere ontwikkeling van uw huidige vaardigheden en ervaring naar een managementniveau;
 • Breid uw interesse in financiële besluitvorming uit;
 • Ontwikkel een strategisch perspectief op zaken;

Cursusinhoud

Cursus structuur

De Wittenborg MBA wordt geleverd in blokformaat, waarbij elke 6 weken 2 modules worden behandeld. De lessen zijn interdisciplinair - je studeert gedeelde modules in semester 1 met MBA-studenten uit verschillende bedrijfsspecialisaties. Door de rollende instap (6 keer per jaar) zijn groepen dynamisch, extreem internationaal en divers.

De modules worden gedurende opeenvolgende dagen intensief afgeleverd in het zogenaamde 'blokformaat', wat betekent dat elke module 6 lesdagen heeft verdeeld in twee blokken van 3 dagen. Lesmethoden omvatten groepswerk, case studies, presentaties en live projecten. De cursus wordt aangeboden via verschillende benaderingen, waaronder lezingen, presentaties, zelfstudies en case-studies, met de nadruk op interactief leren. Elke module wordt gegeven door twee docenten, vaak een fulltime Wittenborg-docent en een gastdocent van een partneruniversiteit. Modules omvatten reguliere gastsprekers uit de industrie.

Plekken om te studeren

Managementonderwerpen behandelen sleutelvraagstukken van strategie, marketing, operations, human resources, accounting en financiële planning, parallel bestudeerd met diepere internationale corporate finance en investeringsmodules. Opties omvatten consultancy en multi-unit management. Studenten verwerven onderzoeksvaardigheden, die ze kunnen toepassen op academische of industriële projecten.

Syllabus

Semester 1

• Personeelszaken

• Marketing Management

• Management accounting

• Operations Management

• Internationaal management

• Informatiemanagement

Semester 2

• Ondernemerschap

• Ondernemerschap, innovatie

• Consultancy

• Globalisering, samenleving

• Bedrijfsstatistieken

• Strategisch management

Gedurende het hele programma: onderzoeksmethoden, 3 projectweken, leidend tot het eindproject

De industrie

Professioneel profiel

Een ondernemer in het bedrijfsleven kan twee hoofdfuncties vervullen; de aanjager van nieuwe ondernemingen zelf (ondernemer), of de aanjager van innovatie en verandering binnen het bestaande bedrijf (intrapreneur). Het profiel verschilt alleen wezenlijk tussen deze twee rollen in de vereisten van het niveau van vaardigheid om risico te nemen en geschiktheid om de kans te grijpen. Zowel het vermogen om risico's te beoordelen als zich bewust te zijn van kansen zijn competenties die aan beide uiteinden van het spectrum van dit profiel vereist zijn.

Een ondernemer vereist het vermogen om mensen te leiden en te motiveren. Dit gebeurt tijdens startende bedrijven en projectintroducties, maar ook in tijden van verandering en implementatie van innovatie. De ondernemer begrijpt de behoefte aan goede communicatievaardigheden en heeft inzicht in de maatschappij, economie en duurzaamheid. De ondernemer beschikt over vaardigheden om ideeën en producten te verkopen, betrokkenheid te winnen en bedrijfsplannen te presenteren en uit te voeren. Inzicht in de behoefte aan stabiel en solide management binnen een bedrijf, groot of klein, is belangrijk. Een ondernemer in het moderne Europa moet in staat zijn om te communiceren met mensen over het hele continent en over de hele wereld, en vereist de vaardigheid om de effecten van nationale en internationale overheden op de zakelijke ondernemingen te begrijpen waartoe zij zijn betrokken. Ondernemers en Intrapreneurs behoefte hebben aan het vermogen om vanuit een holistisch oogpunt naar problemen en risico's te kijken en oplossingen te vinden en risico's te beheersen door middel van innovatie. Ze moeten een goed inzicht hebben in financiële en fiscale aangelegenheden en in staat zijn kennis te delen met mensen die hen ondersteunen door middel van accountancy of human resource of informatiediensten, en in staat zijn om deze mensen te leiden.

Ondernemers en intrapreneurs zijn succesvol omdat ze snel complexe situaties begrijpen waarin ze strategische beslissingen moeten nemen en plannen, en tegelijkertijd aan een veelheid van zakelijke ideeën en projecten werken. Ze hebben een goed begrip van marketingontwerp en -implementatie. Het tegelijkertijd kunnen ontwikkelen van zakelijke ideeën vereist een vaardigheid om belangrijke details te bepalen en te begrijpen, alternatieven vast te stellen en continu bedrijfsprocessen te evalueren en evalueren. Kenmerkend voor ondernemers is dat zij het vermogen hebben om zich volledig te wijden aan en zich te committeren aan het behalen van hun zakelijke langetermijndoelstellingen en -doelen, en dat deze energie ook rechtstreeks wordt vertaald in de kortetermijndoelstellingen.

De MBA Graduate in Entrepreneurship

"Een professional uit de internationale bedrijfsadministratie zal zich ontwikkelen tot een carrièrepersoon die in staat is om producten, diensten en beleid te organiseren, uit te voeren en uit te voeren, onder stress te presteren, processen te controleren, organisatie-eigenschappen te analyseren, menselijke resoluties te gebruiken en hun management te plannen. , motiveer personeel en personeel, beheer financiële informatie, gebruik informatie effectief, plan en organiseer campagnes, begrijp interne en externe markten, interactie met de omgeving, netwerk, beheer ketens, communiceer effectief, toon leiderschapskwaliteiten, beheer vergaderingen, presenteer ideeën, verkoop ideeën en producten, spreek en schrijf op zijn minst de Engelse taal, neem deel aan de besluitvorming van bedrijven en organisaties en begrijp lokale en internationale culturen en de effecten hiervan op de organisatie en het individu. "

"Bedrijfsbeheerders kunnen werken in financiële of technische omgevingen, maar ook in management- en leiderschapsinstellingen en een combinatie hiervan. Ze moeten de behoefte aan leiderschap begrijpen en mensen motiveren. Ze moeten de impact van verandering en de behoefte aan innovatie begrijpen. De bedrijfsbeheerder begrijpt de behoefte aan goede communicatievaardigheden en heeft een goed inzicht in de maatschappij, economie en duurzaamheid. Inzicht in de behoefte aan stabiel en solide management binnen een bedrijf, groot of klein, is belangrijk. Een zakelijke persoon in het moderne Europa moet kunnen communiceren met mensen over het hele continent en over de hele wereld, en vereist de vaardigheid om de effecten van nationale en internationale overheden op de zakelijke ondernemingen waar zij bij betrokken zijn te begrijpen. "

"Een MBA-gekwalificeerde bedrijfsbeheerder is specifiek in staat om een ​​aantal complexe en geïntegreerde bedrijfsactiviteiten te beheren binnen een internationale of lokale omgeving, zowel op tactisch als op strategisch niveau, met behulp van vaardigheden en competenties waarvoor interdisciplinair denkvermogen vereist is. Ze zullen het vermogen tonen om solide onderzoek en kritische analysevaardigheden te combineren om de bedrijfsstrategie van een organisatie te ontwikkelen binnen haar zakelijke en culturele domein. "

Carriere vooruitzichten

MBA Verbeter je carrière!

MBA-afgestudeerden zijn vaak snel opgevolgd in hogere managementfuncties en dit MBA-programma is ontworpen voor diegenen die senior managementfuncties willen uitoefenen of als voorbereiding op verdere studie in het bedrijfsleven, zoals een DBA of een Ph.D.

De MBA zal de loopbanen van

 • Nederlandse of andere EU-afgestudeerden die in een organisatie werken, mensen of processen beheren en hun carrièremogelijkheden binnen hun huidige functie willen verbeteren. Deze studenten worden ondersteund door hun werkgever en kunnen het programma in deeltijd studeren;
 • Nederlandse of andere EU-afgestudeerden die in een organisatie hebben gewerkt, mensen of processen hebben geleid en op zoek zijn naar een voltijds MBA-programma dat hun kansen op inzetbaarheid in een internationale markt vergroot;
 • Internationale afgestudeerden in Nederland, die een bachelordiploma hebben behaald en hebben gewerkt in een organisatie met verantwoordelijkheid voor het managen van mensen of processen, die hun carrièremogelijkheden willen verbeteren, hetzij bij hun huidige werkgever, hetzij bij het zoeken naar een nieuwe kans;
 • Internationale studenten wereldwijd, van zakelijke of niet-zakelijke gebieden, met een bewezen aantal jaren management van mensen of processen binnen een organisatie. Deze studenten zijn op zoek naar een Engelstalig, internationaal georiënteerd MBA-programma waarmee ze hun carrièreperspectief op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren, hetzij thuis of in Nederland, bij hun huidige werkgever of bij een nieuwe organisatie, en mogelijk doorgaan met hun studies op een hoger niveau.

Het beroep - een MBA gekwalificeerde ondernemer / intrapreneur

Wittenborg ziet de mogelijke beroepen van een afgestudeerde van de Master of Business Administration in Entrepreneurship

De (seriële) ondernemer

Dit wordt gezien als iemand die er alles aan doet om bedrijven en bedrijven helemaal opnieuw op te starten en tot een succes te maken.

De zelfstandige zelfstandige ondernemer

Dit wordt gezien als een persoon die een bedrijf, een kmo, leidt en bestuurt. Dit kan de eigenaar zijn van een familiebedrijf of een bedrijfspersoon die een bestaand bedrijf koopt en overneemt. Dit kan ook een ondernemer zijn die een bedrijf is gestart door middel van innovatie en dat bedrijf blijft leiden en beheren, zonder te verkopen of te vertrekken om een ​​nieuwe onderneming te starten.

De tweede die het commando voert in een KMO

Deze, uiterst belangrijke ondernemer is de meest voorkomende niet-uitvoerende ondernemer in het kleinbedrijf. Een ondernemer, als de nummer 2 in een kmo, is een essentiële positie omdat het bedrijf zich kan ontwikkelen op een innovatieve en doelgerichte manier, met een zorgvuldige afweging van risico's en kansen. Dit soort Intrapreneur is iemand die ervaring heeft met zakelijke of projectstart-ups en projectmanagement en nu het moment bereikt waarop de opgedane ervaring en kennis kan worden gebruikt om een ​​andere ondernemer te ondersteunen.

The Corporate Intrapreneur

Deze ondernemersrol wordt steeds belangrijker in bedrijven en organisaties, maar ook in non-profit- en overheidsorganisaties, omdat zij worden gedwongen te veranderen, te ontwikkelen en te innoveren in de moderne economie en zakelijke omgeving. Bedrijven hebben ondernemende bedrijfsleiders nodig die naast hun leiderschapskwaliteiten beschikken over een breed scala aan zakelijke vaardigheden en competenties en kennis van zakelijke administratie.

Toelatingseisen

 • een bachelordiploma of gelijkwaardige erkende kwalificatie;
  • Aanvragers worden verzocht een academische referentie te verstrekken van hun vooropleidingseffect;
  • Het is niet nodig om een ​​bachelordiploma te hebben gehaald uit het domein van de bedrijfskunde, maar in hun graad moeten studenten een academisch werkstuk (afstudeerproject of proefschrift) hebben voltooid dat een mate van academische schrijf- en onderzoekservaring vertoont.
 • 3 jaar professionele ervaring;

Aanvragers worden verzocht een referentie te verstrekken van een bedrijf of organisatie waar zij hebben gewerkt;

Engelse Taalvereisten

 • IELTS 6.5 of TOEFL-equivalent. Klik hier voor een overzicht van de equivalente scores.
 • De TOEFL-code van Wittenborg is 4889.

Met zijn vereiste van werkervaring weerspiegelen de toelatingseisen de nationale vereisten in Nederland voor toegang tot een professionele master zoals de Wittenborg MBA. Het vereiste niveau van de Engelse taalvaardigheid is ½ punt hoger dan de nationale minimumvereisten in Nederland.

Selectie procedure

Er is geen specifieke selectieprocedure voor studenten die willen toetreden tot de MBA, maar niet-EU (visum) studenten worden "gescreend" volgens hun achtergrond, zodat het instituut hun immigratiestatus kan garanderen.

De screening bestaat uit een interview, verzameling en correlatie van alle door de IND vereiste documenten, inclusief bewijs van voldoende fondsen, rekening houdend met eventuele beurzen van Wittenborg (bijvoorbeeld Orange Tulip Scholarship) of door derden (NUFFIC, EU, enz.).

De aanvragers moeten een motivatiebrief sturen waarin zij de redenen beschrijven waarom zij het programma van Wittenborg kiezen, evenals de reden waarom zij in Nederland willen studeren (internationale studenten). De motivatie van studenten is belangrijk omdat de programma's veeleisend zijn en vooral voor internationale studenten. Er is een criterium dat ze minimaal 50% van al hun credits in een jaar voltooien.

aanmeldingsdeadlines

Internationale studenten die niet in de Europese Unie (EU) wonen, moeten 6-8 weken voor de ingangsdatum naar keuze solliciteren.

Studenten die in de EU wonen, moeten 2-4 weken vóór de ingangsdatum naar keuze solliciteren.

In het geval dat u niet van toepassing bent voor de deadline, zal uw aanvraag automatisch worden gewijzigd in een aanvraag tot inschrijving voor het volgende blok, tenzij u anders wenst.

Opleiding te volgen in:
Engels
Wittenborg University of Applied Sciences

Zie 5 andere vakken van Wittenborg University of Applied Sciences »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
18,300 EUR
Deadline
Vraag informatie aan
Vraag informatie aan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum