Master of Business Administration (MBA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Business Administration (MBA)

Welkom bij SBS MBA

Bedrijf is veranderd - radicaal zo! We bestaan ​​in een zakelijke omgeving met onbegrensde grenzen, halsbrekende technologische innovatie, ongelooflijk slimme en sociaal samenwerkende klanten, verhoogde veiligheidsproblemen, steeds complexere overheidsregels en economische onzekerheid. Daarnaast wilt u als huidige of toekomstige leider in een complexe wereld uw werknemers betrekken, uw klanten positief verrassen, de omgeving herstellen en ondersteunen en met integriteit leiden. Het zal geen twee generaties duren; we kunnen en zullen de wereld opnieuw uitvinden in deze generatie!

Het is nu een goed moment om je voor te bereiden, opnieuw te gebruiken en agressief op te starten. De SBS MBA zal u uitrusten voor de zakelijke kansen van morgen terwijl u geaard bent in de zakelijke realiteit van vandaag. Ons programma is IACBE geaccrediteerd, toonaangevend en gerespecteerd in de regio Zürich en de rest van de wereld.

Ons curriculum is ontworpen om leiders te ontwikkelen voor de huidige en opkomende bedrijfsomgeving. De faculteit voert dynamische lessen uit die inspelen op de huidige bedrijfssituaties. De studenten in het programma weten dat ze na hun afstuderen een nieuwe kennisbasis en een reeks vaardigheden hebben die hen aantrekkelijk maken voor werkgevers. Onze studenten weten dat het nu tijd is om hun loopbaan te beheersen.

Onder ogen zien. Je bent druk. Je hebt werkverplichtingen, gezinsverplichtingen en een leven om te leven. Dat begrijpen we. Daarom biedt ons programma de ultieme flexibiliteit en gemak. Onze MBA past bij jouw leven; niet andersom.

Ik wens je veel succes in een geweldige toekomst!

Bert Wolfs, Ph.D.

Academisch decaan

Sterke punten van de SBS MBA-programma's

studenten

Vanaf het allereerste begin van SBS in de late jaren 1990, zijn de MBA-programma's gestaag gegroeid. De meeste deelnemers bevinden zich in de leeftijdscategorieën tussen 24 en 46 jaar oud. Ze komen uit een grote verscheidenheid aan organisaties en hebben een zeer diverse educatieve achtergrond. Vrouwen vormen ongeveer 40% van het totale studentenbestand. Buitenlandse studenteninschrijving bedraagt ​​meer dan 60%. Er wordt veel moeite gedaan om voortdurend hooggekwalificeerde studenten aan te trekken.

Faculteit

SBS staat bekend om gepassioneerd onderwijs en academische excellentie, en we hebben een faculteit samengesteld die buitengewoon bekwaam is in het lesgeven en de professionele praktijk. Ze zijn experts in hun vakgebied die op de hoogte zijn van de nieuwste trends op het gebied van management, ondernemerschap, internationale zaken , financiële markten, marketing en technologie.

Onze docenten geven een curriculum dat praktische leermogelijkheden mogelijk maakt: ondernemende projecten, verbeteringen in het totale kwaliteitsbeheer, cursussen voor internationale studies en stages. Het onderwijs wordt zeer gewaardeerd. Het curriculum omvat casusmethode en instructeursgerichte cursussen en benadrukt de interactie tussen de lesgroepen. Klassen worden relatief klein gehouden om een ​​geoptimaliseerde student-docentratio te behouden. Studentenevaluaties gemiddeld boven de 4 op een schaal van 1-5. Onze docenten zijn uitdagend, maar slagen erin moeilijke onderwerpen tot leven te brengen door middel van discussies en concrete voorbeelden.

Internationale diversiteit

We zijn echt gericht op de wereld. Het SBS studentenlichaam en de faculteit zijn zeer internationaal afkomstig van over de hele wereld. We bieden onze deelnemers een ervaring die hen voorbereidt om met gemak over grenzen en culturen heen te werken - in een omgeving die diversiteit en het vermogen om een ​​wereldwijd perspectief te bieden aan de bedrijfsstudie te waarderen.

Plaats

Zürich ligt in het hart van Europa. Hoewel het geen grote metropool is (380'000 in de stad zelf en ca. 2 miljoen in het grootstedelijk gebied), is Zürich een Global Alpha City en een van de meest internationale plaatsen ter wereld. De goed bewaarde oude stad is te vinden aan beide oevers van de rivier de Limmat en trekt toeristen van over de hele wereld. Internationale bank- en verzekeringsmaatschappijen zijn gevestigd in de regio. Zürich is een economisch en industrieel centrum met vele internationale shows en beurzen gedurende het hele jaar en is ook de thuisbasis van de Zwitserse effectenbeurs, de derde grootste van Europa.

De kosmopolitische, culturele en economische flair van de stad, de thuisbasis van bijna 200 landen, maakt het een ideale locatie voor internationale managementstudies. Zürich heeft een rijk cultureel leven met talloze festivals, theaters, bioscopen en modeshows. De stad is ook een centrum voor internationale sportevenementen en biedt een groot aantal sportfaciliteiten buiten en binnen. De Bahnhofstrasse is een van de meest beroemde en exclusieve winkelbestemmingen ter wereld, de locatie van vele prestigieuze modehuizen, sieradenmakers en internationale restaurants.

employability

De reputatie van SBS in de branche is in de loop van de jaren toegenomen. We hebben bedrijven werknemers laten sponsoren voor hun studie. SBS had de reputatie dat nationale en internationale bedrijven hun studenten in dienst nemen na hun afstuderen of tijdens hun studie. De studenten en afgestudeerden van SBS zijn gereputeerde leden van de samenleving en de industrie geworden door hun vermogen om onmiddellijk toe te passen wat ze hebben geleerd.

SBS MBA-programma's

Een MBA wordt gezocht door ambitieuze personen en in veel organisaties wordt het beloond met een verhoging van salaris en promotie. Een van de meest voorkomende redenen die studenten noemen voor het nastreven van een MBA is een carrièrewijziging. De programma's zijn gebaseerd op een gemeenschappelijk curriculum met uitgebreide aandacht voor specialisatiegebieden. Bij SBS Swiss Business School vindt u een ondersteunende gemeenschap waarin ieders interesses en ideeën een verschil maken. Met een beperkte klasgrootte bent u verzekerd van individuele aandacht van onze faculteit en personeel.

We bieden een academisch uitdagend curriculum, afgestemd op je carrièredoelen en talloze leermogelijkheden. Deze kenmerken stellen ons MBA-programma onderscheidend van anderen. Je kunt een studieprogramma ontwerpen waarmee je kunt bouwen op je sterke punten en interesses. Het programma verbreedt je kennis; scherpt uw ​​zakelijke vaardigheden; en neemt uw persoonlijke, professionele en buitenschoolse ervaringen op.

Programmeaanbod

De fulltime MBA bij SBS is verdeeld in de volgende vier voorwaarden en kan binnen 50 effectieve schoolweken worden voltooid:

 • Term 1 - Kernonderwerpen
 • Term 2 - 3 kernvakken en 2 specialisatiecursussen
 • Term 3 - 2 kernvakken en 3 specialisatiecursussen op basis van de hoofdrichting van de individuele student
 • Term 4 - onafhankelijk onderzoek en onderzoek

Studenten kunnen op elke willekeurige termijn beginnen. Term 1 eind september, Term 2 begin januari en Term 3 medio maart.

Flex MBA: in de dynamische markt van vandaag moeten succesvolle managers innovatief en ondernemend zijn, waarbij ze een algemene kennis van bedrijfsfuncties combineren met specifieke vaardigheden op hun gebied van verantwoordelijkheid. Het Flex MBA-programma (modulaire Master of Business Administration) is bedoeld voor professionals die niet in staat zijn om de voltijd MBA te volgen. Het is een blended learning-format, waarbij studenten zich voorbereiden op een seminar van drie dagen ter plaatse, in hun eigen tijd, waar ze zich ook bevinden. De cursussen worden eenmaal per maand op de campus gehouden van vrijdag tot zondag. Dit geeft de deelnemers een ontmoeting met de docent en de peer-studenten. Het Flex MBA-programma kan binnen 15 maanden worden afgerond.

Online MBA: in de SBS Online Learning MBA hebben studenten de flexibiliteit om te bepalen waar en wanneer ze deelnemen. Het is vereist om projecten, opdrachten en examens af te ronden, zoals toegewezen door de aangestelde professoren. Elk programma bestaat uit 15 cursussen, 10 algemene en 5 gespecialiseerde.

Verder biedt SBS een modulaire Executive MBA in International Management.

MBA Majors

De voltijdse en online MBA bij SBS biedt de volgende specialisatiecursussen:

 • Internationaal management
 • ondernemerschap
 • afzet
 • Wereldwijde financiën en bankwezen
 • Personeelszaken

Admissions

Kandidaten die willen toelating tot de MBA-programma hebben een bachelor's degree of equivalent van een erkende onderwijsinstelling. Alle MBA-kandidaten moeten een goede beheersing van de Engelse taal hebben, gesproken en geschreven. De uiteindelijke beslissing over de toelating tot het MBA-programma berust bij SBS Swiss Business School .

Hoe aanvragen?

Aanvragers moeten de volgende documentatie verstrekken:

 1. Voltooid en naar behoren ondertekend aanvraagformulier
 2. Voltooi Curriculum Vitae met vermelding van professionele ervaringen
 3. Gecertificeerde kopie van het bachelordiploma
 4. Officiële academische transcripties
 5. Een GMAT-score van minimaal 550 of SBS toelatingsexamen
 6. TOEFL-testresultaten hoger dan 90 (indien van toepassing)
 7. Twee referentiebrieven (professioneel of academisch)
 8. Niet-restitueerbare aanbetaling van CHF. 150.-
 9. Eén foto op pasfoto

SOLLICITEREN @ www. SBS .edu

Let op: kandidaten voor het Executive MBA-programma moeten minimaal vijf jaar beroepservaring hebben. Kandidaten voor de MBA en Flex MBA-programma's moeten minimaal twee jaar professionele ervaring hebben.

Plaatsen worden op continue basis aangeboden. Het evaluatieproces vereist ongeveer twee weken. We gebruiken vijf belangrijke referentiepunten:

 • de conclusie van de interviewer,
 • redenen om deel te nemen aan de MBA / EMBA-cursus,
 • academische en beroepskwalificaties,
 • examen scores,
 • zakelijke carrière tot nu toe en opmerkingen van referenties
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

SBS Swiss Business School is a pioneering management institution dedicated to preparing students for the careers of the global economy in International Management, Finance, Marketing and other fields. ... Lees meer

SBS Swiss Business School is a pioneering management institution dedicated to preparing students for the careers of the global economy in International Management, Finance, Marketing and other fields. We are a quality-driven niche player. Lees Minder