Master of Business Administration

Algemeen

5 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wil je je kennis uitbreiden of verdiepen na het behalen van je bachelordiploma? Kies de Master of Business Administration (MBA).

Tio biedt studenten talloze mogelijkheden om zich in te schrijven voor een masteropleiding. Het kan betrekking hebben op uw Tio-opleiding of op een heel ander vakgebied. Je kunt je inschrijven voor een masteropleiding met een bachelordiploma van Tio of een gelijkwaardig diploma.

Master of Business Administration in 2 minuten

Waarom kiezen voor een masteropleiding?

Een masteropleiding biedt een academische onderbouwing van je kennis en vaardigheden. Je benadert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken. Hierdoor leer je complexe problemen op te lossen en innovatief te denken. Je ontwikkelt uitgebreide en diepgaande inzichten en verbetert je kritisch denkvermogen. Dit leidt tot meer werkgelegenheid en een hoger start- en startloon. Voor ambitieuze studenten is een masteropleiding een investering in hun carrière.

Master's degree in slechts 1 jaar

De Master of Business Administration (MBA) -opleiding (ISAT-code 70024) is een masteropleiding van twaalf maanden die je kunt volgen na het behalen van je bachelordiploma. Tijdens de masteropleiding specialiseer je je op het gebied van internationaal management, hospitality of commercieel management. Met deze MBA geeft Tio je de mogelijkheid om je in te schrijven voor een masteropleiding in een kleinschalige omgeving. U profiteert van de vele voordelen van het persoonlijk en kwalitatief hoogstaand onderwijs van Tio.

Deze Master of Business Administration (ISAT-code 70024) is geaccrediteerd door de NVAO en leidt in één jaar tijd studenten op voor de internationaal erkende titel Master of Business Administration (MBA) 4). Deze Master of Business Administration (MBA) wordt ter beschikking gesteld in samenwerking met onze zakenpartner NTI.

Waarom kiezen voor de Master of Business Administration?

Waarom zou je voor Tio University en de Master of Business Administration kiezen? Omdat het bedrijfsleven wanhopig op zoek is naar hoogopgeleide managers zoals jij met de juiste vaardigheden. Met deze master kun je ook functies bekleden die je niet alleen met een bachelordiploma kunt krijgen. Je bent breed inzetbaar en het bedrijfsleven werkt graag samen met professionals die praktijkervaring hebben, maar ook beschikken over een goed ontwikkeld analytisch vermogen.

Hieronder lees je meer over waarom studenten kiezen voor deze master aan Tio University.

Ambitie

Ben jij een ambitieuze student die streeft naar een carrière aan de top? Het MBA-programma van Tio biedt academische onderbouwing van uw kennis en vaardigheden en stelt u in staat om een uitgebreid bedrijfsadministratief raamwerk te ontwikkelen. De opleiding bereidt je voor op een baan in het hoger management.

Kennis verdiepen en verbreden

Kies je voor een masteropleiding waarmee je je kennis kunt verdiepen of breid je je kennis liever uit met een opleiding in een heel ander vakgebied? Met deze MBA is het aan jou.

Samenwerking met sector

Tio werkt nauw samen met brancheorganisaties en netwerkorganisaties om ervoor te zorgen dat het curriculum aansluit bij de laatste trends en ontwikkelingen in de sector.

Hoge kwaliteit diploma

Tio bewaakt zorgvuldig de kwaliteit en de eindkwalificaties van haar onderwijs. Dit garandeert de waarde van je diploma. Na het behalen van je diploma kun je de internationaal erkende titel MBA (Master of Business Administration) voeren.

Hoog startsalaris

Uit onderzoek blijkt dat het startloon van mensen met een masterdiploma hoger is dan dat van mensen met een bachelordiploma. Het bruto maandelijkse startsalaris voor pas afgestudeerden van een masteropleiding economie of bedrijfskunde, bijvoorbeeld de MBA-opleiding, bedraagt circa € 3.108, - (Master Guide 2019).

Geen werkervaring nodig

Je hoeft geen werkervaring te hebben om tot dit MBA-programma te worden toegelaten.

Breed inzetbaar

De Master of Business Administration is een uitgebreid commercieel studieprogramma dat studenten voorbereidt op een verscheidenheid aan banen, expertisegebieden en sectoren. Welke specialisatie je ook kiest, je bent breed inzetbaar.

Leren door te doen

Tijdens het MBA-programma leer je door te doen. Je overbrugt continu de kloof tussen theorie en praktijk door opdrachten en praktijkcases uit te voeren. Je krijgt les van topdocenten met ruime praktijkervaring. Zij weten precies wat er speelt in de branche en kunnen daardoor uitstekend begeleiden.

Meer kansen op werk

Bedrijven werken graag samen met professionals die zowel de praktische vaardigheden uit een bacheloropleiding als de analytische inzichten die tijdens een masteropleiding worden opgedaan, bezitten. Bovendien kan een masterdiploma je helpen een baan te vinden die je niet zou krijgen met alleen een bachelordiploma. Dit betekent dat je meer kansen op werk hebt en dat je sneller de baan van je dromen zult vinden.

Veel begeleiding

Gemiddeld heb je zo'n 12 tot 16 contacturen per week. Door de kleine groepsgrootte is er veel persoonlijke aandacht. Terwijl je aan je afstudeeropdracht werkt, word je uitstekend begeleid door je scriptiebegeleider.

Kleine klassen

Je volgt colleges in groepen van maximaal ± 16 studenten.

Versneld leren

Na het afronden van je bacheloropleiding kun je in één jaar tijd je MBA-diploma behalen.

Netwerk

De nauwe banden met het bedrijfsleven, de docenten met praktijkervaring en je afstudeerproject bieden je talloze mogelijkheden om een omvangrijk netwerk te ontwikkelen.

Vrijheid van keuze

Je kunt meer dan 50% van het curriculum zelf invullen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit drie verschillende specialisaties: internationaal management, hospitality of commercieel management. Je kunt ook het thema van je afstudeerproject kiezen.

Gegarandeerde lezingen

Alle lessen die worden geannuleerd, worden op een later tijdstip opnieuw ingepland.

142844_pexels-photo-70292.jpeg

Een glimp van je toekomst

Er zijn veel wegen voor je open als je je diploma Master of Business Administration behaalt. Hoe zit het met werken als senior vice-president bij een financiële adviesdienst in Londen, directeur bij Meltwater of hoofd duurzaamheid bij TUI. Wilt u meer weten over uw vele mogelijkheden? Bekijk de carrièremogelijkheden en lees interviews met alumni.

Beginsalaris

Het bruto maandelijkse startsalaris voor pas afgestudeerden van een masteropleiding economie of bedrijfskunde, bijvoorbeeld de MBA-opleiding, bedraagt circa € 3.108, - (Master Guide 2019).

Meer kansen op werk

Bedrijven werken graag samen met professionals die zowel de praktische vaardigheden uit een bacheloropleiding als de analytische inzichten die tijdens een masteropleiding worden opgedaan, bezitten. Bovendien kan een masterdiploma je helpen een baan te vinden die je niet zou krijgen met alleen een bachelordiploma. Dit betekent dat je meer kansen op werk hebt en dat je sneller de baan van je dromen zult vinden.

Wat kunt u doen en waar kunt u werken?

Wat kun je doen als je de Master of Business Administration aan Tio University of Applied Sciences hebt afgerond?

Je bent breed inzetbaar en het bedrijfsleven werkt graag samen met professionals die praktijkervaring hebben, maar ook beschikken over een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Volop vacatures!

Denk aan beroepen zoals:

 • Directeur
 • Marketing manager
 • Consultant
 • Verkoopdirecteur
 • Regiodirecteur
 • Ondernemer
 • Onderzoeker
 • Account Manager
 • Financieel directeur
 • Beleidsmedewerker

Waar kun je werken Voorbeelden hiervan zijn:

 • multinationals
 • Banks
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • Overheidsinstellingen
 • Onderwijsinstellingen
 • Advertentie- en communicatiebureaus
 • Retailorganisaties
 • Onderzoeks- en adviesbedrijven
 • SME
 • Zorginstellingen
 • Je eigen zaak
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you a personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. ... Lees meer

Welcome to Tio University of Applied Sciences. Tio offers you a personal, accelerated and excellent education and has been a distinguished name for many years as a recognized educational institution. Tio's bachelor programs have been among the best in the Netherlands for years and are ranked #1 in various rankings. Which program suits you best? Lees Minder
Amsterdam , Utrecht , Rotterdam , Eindhoven , Hengelo + 4 Meer Minder