Overzicht

Heb je overwogen om in een bedrijf te werken, een bedrijf te runnen of te ontwikkelen? Als dat zo is, biedt deze unieke MBA training en opleiding van hoge kwaliteit die u nodig hebt. Je ontwikkelt de professionele vaardigheden die nodig zijn om bedrijven te ontwikkelen en te leiden in de 21e eeuw. Je studies zullen een basis leggen voor kennis van de huidige professionele principes en praktijk waarop je je carrière kunt baseren.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , Roemenië, biedt u de unieke mogelijkheid om uw expertise op het gebied van business, management en administratie te ontwikkelen in overeenstemming met de huidige en toekomstige trends op het gebied van economie, curriculumtheorie en -praktijk, informatie technologie en communicatie, ontwerp en beoordeling, die kwaliteit en efficiënte voorwaarden voor onderwijs bieden.

Wat ga ik studeren

De MBA biedt de mogelijkheid om te kiezen tussen professionele training voor een toekomstige carrière in bedrijfskunde en een meer gespecialiseerd onderzoekstraject voor mensen met een sterke interesse in bedrijfskunde die onderzoek willen verrichten of in de bedrijfskunde willen werken.

Duur van de studie: 2 jaar, voltijds, 120 ECTS

Het curriculum omvat cursussen die training bieden in de theorie en praktijk van bedrijfskunde, bijvoorbeeld: bedrijfsstrategieën en -modellen, bedrijfscommunicatie en -onderhandelingen, boekhouding en bedrijfsadvisering, financiële prestatieanalyse, e-business, bedrijfsethiek en CSR, belastingen, investeringen en acquisities , Projectcyclusbeheer, Hedendaagse kwesties in bedrijfsbeheer, Ondernemingsrecht en bemiddeling, Online marketingonderzoek, Internationale zaken en globalisering, Praktijk in bedrijfsadvies, Ondernemerscultuur en bedrijfsontwikkeling, Organisatieverandering en innovatiemanagement, Wereldwijd zakenbeheer, Economisch wetenschappelijk Onderzoek, conflictbeheer, onderzoek voor eindwerk

Carriere vooruitzichten

Het bedrijfsleven is een van de drijvende krachten in de hedendaagse samenleving. Het is ook de belangrijkste werkgever op de arbeidsmarkt. Gelukkig biedt je Master in bedrijfskunde uitstekende opties voor een succesvolle zakelijke carrière.

Nadat je de Master of Business Administration met succes hebt afgerond, krijg je de kans om je carrière voort te zetten in managementberoepen van middelhoog tot hoog niveau bij organisaties van alle soorten en maten, zowel in de particuliere als de publieke sector, zoals:

 • multinationale ondernemingen, banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen (bijvoorbeeld als financieel analist)
 • bedrijven van elke omvang in alle bedrijfstakken (bijvoorbeeld als manager)
 • overheidsministeries (bijvoorbeeld als adviseur)
 • academische instellingen (bijvoorbeeld als docent)
 • consulting bedrijven (bijvoorbeeld als management of business consultant)
 • startende bedrijven (bijvoorbeeld als ondernemer: een eigen bedrijf starten)

Waarom studeren in Alba Iulia?

De Master of Business Administration biedt een unieke kans om een postdoctorale graad te behalen in een levendige onderzoeksgestuurde omgeving die trots is op zijn nationale en internationale status. De mogelijkheid voor ervaringsgericht en praktisch leren door middel van stages en praktische cursussen in combinatie met de ongeëvenaarde mogelijkheid om te werken met uitstekende en toegewijde academici bieden studenten de kans om af te studeren na het verwerven van een unieke set vaardigheden en kennis.

De Master of Business Administration is ontwikkeld door de leden van het Departement Economie en Bedrijfskunde. Het departement scoort hoog in Roemenië met actieve onderzoeksgroepen in bedrijfskunde.

De prachtige en historische stad Alba Iulia biedt een stimulerende en schilderachtige achtergrond voor je meesterervaring.

Hoe aanvragen?

Academische vereisten:

De aanvragers moeten studiepapieren voorleggen die zijn uitgegeven door erkende / erkende onderwijsinstellingen, goede resultaten hebben geboekt in het onderwijs, respectievelijk een gemiddelde van de studiejaren van ten minste 7 (zeven) overeenkomstig het scoresysteem in Roemenië of de score "Goed", aangezien de geval.

Engelse taalvereisten:

Voor erkende studieprogramma's die in vreemde talen worden uitgevoerd, organiseert de ontvangende instelling voor hoger onderwijs een examen in vreemde talen. De personen die afkomstig zijn uit landen waar de officiële taal de taal is waarin de cursussen worden gegeven en de personen met een internationaal erkend taalcertificaat zijn vrijgesteld van deze test.

Registratie-eisen

Internationale studenten van buiten de EU die een opleiding willen volgen, moeten zich houden aan de nationale wetgeving en het “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia Charter.

Applicatie procedure:

Stap 1 Aankomende studenten sturen de aanvraagdossiers per post rechtstreeks naar de “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .

Stap 2 De universiteit zal de dossiers evalueren en naar het ministerie van Nationaal Onderwijs - Algemene Afdeling voor Internationale Betrekkingen sturen, een shortlist van personen die zijn genomineerd om de Letter of Acceptance to Studies te ontvangen. Naast de lijst moet de universiteit een kopie van de aanvraagbestanden sturen

Stap 3 De Algemene Afdeling voor Internationale Betrekkingen zal de Letter of Acceptance to Studies uitgeven en opsturen naar 1 Decembrie 1918 ”Universiteit van Alba Iulia.

Stap 4 Aanvragen worden steeds ontvangen, beginnend met begin juni tot eind augustus voor toelating tot studies in het volgende academiejaar. De acceptatieverklaring wordt uitgegeven door het ministerie van Onderwijs bij het begin van elk academiejaar, dwz 1 oktober.

Vereiste documenten voor het aanvraagbestand:

 1. Aanvraagformulier (in twee exemplaren);
 2. Gecertificeerde kopie van het diploma van de middelbare school of een gelijkwaardig diploma - voor niet-gegradueerde studies - naar behoren gestempeld door de Roemeense ambassade;
 3. Gecertificeerde kopie van de bachelor of gelijkwaardig - voor postdoctorale aanvragers of Ph.D. - naar behoren gestempeld door de Roemeense ambassade;
 4. Transcript van records vertaald in het Roemeens, Engels, Frans of Duits;
 5. Taalcertificaat (optioneel);
 6. Gecertificeerde kopie van de geboorteakte;
 7. Een kopie van het paspoort dat ten minste 6 maanden na de datum van afgifte van de verklaring van aanvaarding van studies geldig is;
 8. Medisch attest (in een wijdverspreide internationale taal) om te bewijzen dat de persoon die moet worden ingeschreven voor studies geen infectieziekten of andere ziekten heeft die onverenigbaar zijn met het toekomstige beroep;
 9. Twee paspoortachtige foto's.

onderwijs

Collegegeld voor buitenlandse staatsburgers uit niet-EU-lidstaten die vooruitbetaald worden voor één academiejaar:

Master of Business Administration

 • 2.700 de euro / jaar voor niet-UE potentiële studenten
 • 3.000 lei / jaar voor toekomstige studenten van UE

Inschrijving

Bij registratie presenteren de kandidaten de originele documenten uit het aanvraagdossier, gecertificeerd voor authenticatie door de ambassade van Roemenië aan het land van afgifte of geviseerd bij Apostille uit Den Haag, als de eerdere studies niet zijn voltooid in Roemenië, in een land van de Europese Unie of in overeenstemming met de overeenkomsten voor rechtsbijstand die zijn gesloten tussen Roemenië en derde landen.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
Laatst bijgewerkt op Juli 31, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
2,700 EUR
EU / EER-collegegeld: 3.000 RON / academisch jaar | Collegegeld van niet-EU-burgers: 2.700 euro / academisch jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019