Masters Of Business Administration (MBA)

The Open University Of Tanzania

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Masters Of Business Administration (MBA)

The Open University Of Tanzania

De Master of Business Administration (MBA) Opleiding is ontworpen om tegemoet te komen aan de hedendaagse zakenwereld en studentenbehoeften. Het is een zeer professioneel vierjarig management ontwikkelingsprogramma, dat grotendeels wordt geleverd op een afstandsleermodus. Het biedt een speciale leermogelijkheid en een uniek zelfontwikkelingsprogramma aan de afgestudeerden die een managementcarriere in bedrijfs- en publieke sector willen volgen, of hogere kwalificaties zoals PhD of DBA verwerven.

Algemene doelstellingen van het MBA-programma

Het hoofddoel van het MBA-programma is het voorbereiden en uitrusten van afgestudeerden met algemene opleiding in interorganisatieperspectieven van bedrijfs- en gespecialiseerde opleiding in loopbaangerichte managementgebieden zoals financiën, human resources management, marketing, leiderschap en governance en transport en logistiek.

Om deze reden zal het programma de deelnemers in staat stellen om:

 1. De vereiste algemene en gespecialiseerde kennis en begrip krijgen van de bedrijfsprocessen en hun omgeving;
 2. Zowel theoretische als praktische vaardigheden ontwikkelen voor effectief beheer;
 3. Analytische vaardigheden en competenties verwerven bij het beoordelen van zakelijke kansen en uitdagingen;
 4. De geest van ondernemerschap verwerven voor zakelijke ontwikkeling en werkgelegenheid; en
 5. Verkrijg instrumenten voor analyse en vaardigheden voor onderzoek.

Entry Kwalificaties

Het programma is open voor kandidaten met een verscheidenheid aan achtergrond en interesses in het algemene of specifieke managementfunctionele gebied. Voornemende kandidaten moeten echter aan de volgende minimumeisen voldoen:

 1. Moet een eerste of tweede klas honours diploma hebben van de Open Universiteit van Tanzania, of
 2. Moet een equivalente honneursgraad hebben van andere universiteiten of erkende / geaccrediteerde instellingen voor hoger onderwijs.
 3. Aanvragers met ongeklassificeerde graden (bijv. MD) moeten minstens een B-gemiddelde hebben
 4. Aanvragers die een diploma behalen, kunnen voor toelating worden beschouwd, als: De GPA niet lager is dan 2,5; Hebben in een organisatie, na afstuderen, minstens 2 jaar gewerkt en de faculteit van hun academische potentieel door middel van GMAT, het equivalent of extra opleiding op diploma niveau en door de faculteitsraad goedgekeurd, voldaan.
 5. Aanvragers met erkende beroepskwalificaties, bijvoorbeeld CPA, CPSP, ACCA, enz., Verkregen door middel van zittende formele examens, kunnen als toelating beschouwd worden als zij bovendien:
  1. Een pas in zesde vorm onderwijs;
  2. Minstens 2 jaar in een organisatie gewerkt, na afstuderen; en
  3. De faculteit van hun academische potentieel door middel van GMAT, het equivalent of de extra opleiding op diploma niveau en door de faculteitsraad goedgekeurd, hebben voldaan.
 6. Aanvragers met een geavanceerd diploma in een relevant vakgebied van tenminste bovenste tweede klas kunnen ook worden overwogen. Laagste klassen worden overwogen, mits de aanvrager ook een postdoctoraal diploma in een relevant vakgebied heeft. In beide gevallen moet de aanvrager ook gedurende ten minste twee jaar in een relevante organisatie hebben gewerkt.

Wijzen van Delivery

De Faculteit Bedrijfseconomie biedt het MBA-programma op proefschrift en op coursework.

MBA door Coursework wordt aangeboden aan kandidaten, die geen zakelijke educatieve achtergrond hebben. Kandidaten hebben de mogelijkheid om zich te specialiseren in Finance, Marketing, Human Resources Management, Leadership and Governance en Transport and Logistics. Andere gebieden van specialisatie zullen later worden toegevoegd, afhankelijk van het niveau van de vraag. De MBA door coursework en dissertatie wordt aangeboden in drie verschillende leveringsmodes, namelijk; Afstand, avond en uitvoerende modi. Het MBA-programma (avond) kan vooral betrekking hebben op inwoners van Dar es Salaam. De MBA executive mode wordt aangeboden in 5 centra in het land, namelijk; Dar es Salaam, Arusha, Mbeya, Mwanza en Zanzibar. Later, en afhankelijk van het cluster van succesvolle aanvragers en de middelen van de faculteit, kan deze modus uitgebreid worden met andere regio's in Tanzania en daarbuiten. Kandidaten in de regio's en in Dar es Salaam die voor een of andere reden niet konden kiezen voor de avond of executive modes, wordt geadviseerd om het MBA-afstandsprogramma voort te zetten. Deze modus is overal beschikbaar in Tanzania en in het buitenland. Huidige centra zijn in Nairobi (bij Egerton University), Namibië (bij Triumphant College, Windhoek) en Rwanda.

MBA door Coursework en Dissertation Program Structure

Het MBA-programma heeft ook een belangrijke beoordeling ondergaan. Het aantal cursussen is verminderd en de codes zijn herzien om de departementele codes te volgen.

Het proefschrift deel is samengevoegd met de onderzoeksmethodencursus en het gewicht is gereduceerd tot een totaal van zes eenheden. Alle studenten krijgen de gelegenheid om zich op één van de vijf gebieden te specialiseren; Namelijk financiën, marketing, leiderschap en overname, human resource management en transport en logistiek. Deze laatste is in het academiejaar 2011/2012 opnieuw geïntroduceerd en wordt samen met het Nationaal Instituut voor Vervoer (NIT) uitgevoerd. De Open Universiteit van Tanzania is de aanbestedende dienst. Als gevolg van deze evaluatie verwacht de faculteit dat studenten minder tijd aan cursussen en meer aan het proefschrift zullen besteden. De leveringsschema's zullen ook variëren zoals hieronder uiteengezet.

Programma Structuur

Het programma bestaat uit zes (6) kerncursussen, drie (3) cursussen uit het gebied van specialisatie die elk een gewicht van twee (2) eenheden en een Research Methodology-cursus met een academische proefschrift dragen die zes (6) eenheden draagt ​​om een Totaal van vierentwintig (24) eenheden om het programma af te ronden. Core-eenheden vormen een basis voor kennis en begrip. Keuzevakken geven in-depth studie en reflectie en bieden de mogelijkheid om kennis en vaardigheden te vergroten en verdiepen op gebieden van bijzonder belang en die relevant zijn voor de toekomstige carriere. De keuzevakken die wij aanbieden variëren afhankelijk van de huidige onderzoeksagenda van de faculteit en relevantie voor het bedrijfsleven, inclusief de mogelijkheden voor financiën, marketing, leiderschap en bestuur, transport en logistiek en human resource.

De kerneenheden
Code Titel Eenheden Credits
Module I:
OLG 631 Strategisch Human Resource Management 2 20
OLG 632 ICT in het bedrijfsvoering 2 20
OAF 632 Management- en financiële boekhouding 2 20
Module II:
OME 631 Strategische marketing 2 20
OAF 631 Financieel Management 2 20
OLG 635 Beheersbesluitvormingsprocessen 2 20
De keuzevakken (Module III)
Specialisaties (studenten moeten alle drie nemen)
financiën
OAF 641 Financiële markten en instellingen 2 20
OAF 642 International Business Finance 2 20
OAF 643 Advanced Corporate Finance 2 20
afzet
OME 641 Sales management 2 20
OME 642 International Marketing 2 20
OME 643 Diensten Marketing 2 20
Menselijke hulpbronnen
OLG 636 Arbeidsrecht en werknemersverhoudingen 2 20
OLG 639 International Human Resource Management 2 20
OLG 641 Human Resource Planning en Ontwikkeling 20
Leiderschap en governance
OLG 645 Publieke administratie 2 20
OLG 646 Corporate Governance 2 20
OLG 647 Leiderschap en mensenrechten 2 20
Transport en Logistiek
OME 646 Transport Systems Management 2 20
OME 647 Openbaar vervoer en vervoer 2 20
OME 648 Global Logistics Management 2 20
Proefschrift:
OBM 699 Business Research Methodology / Dissertatie 6 60

Programma levering

Het programma wordt geleverd in drie modi, namelijk Afstand, Avond en Executive.Afstandsmodus:

Dit is de modus Open en Afstandsonderwijs (ODL), de hoofdsteun van OUT. Studenten beginnen het academiejaar (meestal in oktober) met een oriënteringsweek waarin ze zich ook registreren. Ze worden voorzien van cursussen en gaan verder met de cursussen. Van verwachting zullen zij voor het eerste jaar minstens 10 stuks van module I en II inschrijven. Na de registratieperiode zullen zij ook moeten registreren of zij gereed zijn om de volgende jaar voor de cursussen waarin zij zich hebben geregistreerd voor de januari / februari hoofdtests (MTT's) in te schrijven. Rond april worden er tijdens hun face-to-face sessie hun Studentenprogressportfolio (SPP) ondertekend voor het onderwerp waarvoor zij zich hebben geregistreerd nadat zij de docenten hebben gewaarschuwd dat zij de kennis en het begrip hebben verworven zoals verwacht van de leeruitkomst. Zij zullen dan inschrijven voor de eindonderzoek voor de onderwerpen die in het SPP zijn ondertekend. De finale examens worden gehouden in mei / juni. Speciale TT's worden gehouden in mei / juni voor de eindexamens voor degenen die ze in januari / februari sessie hebben gemist en in de volgende januari / februari sessie zullen speciale en aanvullende examens worden gehouden. Het proces zal in het tweede jaar herhalen voor de resterende eenheden in Module II en III.

Tijdens de opleidingstermijn worden de studenten geadviseerd om de methodologie van de onderzoeksmethode bij te wonen in een face-to-face sessie waar zij het onderzoeksvoorstel zullen opstellen. Deze cursus wordt tweemaal per jaar uitgevoerd (april - mei en november-december) in geselecteerde zones. Het is georganiseerd door het directoraat onderzoek, publicaties en postdoctorale studies (DRPS). Na het afronden van de cursussen krijgen de leerlingen een toezichthouder die hem begeleidt bij het afronden van het onderzoek en het afstuderen van de afstudeeropdracht. Een variant van deze modus is aangepast aan de behoeften van een segment van studenten in Kenia aan het College van Menselijk Resource Management (CHRM), Nairobi.

De avondmodus:

Op dit moment wordt deze modus gehouden bij Kinondoni Regional Centre in Dar es Salaam. Dit is een full-time face-to-face bezorging en de cursisten zullen gedurende 15 weken lesen van 17.00 tot 20.00 uur, drie dagen per week, over drie vakken van module I. Respectieve docenten geven tijdens de hoorcolleges de tijdelijke tests en de eindexamens worden binnen de 15de week gepland. Na een korte pauze wordt de tweede module cursus opgepakt en uiteindelijk keuzes de specialisatie in het derde trimester. Na afloop van alle opleidingen worden de studenten door middel van een onderzoeksmethodencursus in een face-to-face-sessie ingezet waar zij onderzoeksvoorstellen zullen opstellen. Zij krijgen een promotor voor het proefschrift toegewezen en het onderzoek afronden en de eindafstudeer ter voorbereiding opleveren. Een variant van deze modus is aangepast aan de nees van een segment van studenten in Rwanda, en wordt afgeleverd in het OUT centrum in Kigali.

De Executive Mode:

Module I en II worden uitgevoerd in de MBA Executive Centra (momenteel Dar es Salaam, Arusha, Mbeya, Mwanza en Zanzibar), terwijl module III (specialisatie) wordt uitgevoerd bij het Kinondoni Regional Centre Dar es salaam. Er zal twee maanden pauze zijn tussen modules. Elke cursus wordt over vijf dagen gedekt en aan het eind hiervan wordt een 30% test uitgevoerd. De uiteindelijke examens (70%) voor de voltooide modules worden gedaan op de eerste twee dagen van de volgende module.

Research Methodology cursus wordt direct gevolgd na het afronden van de eindexamens voor Module III die op hun respectieve studiecentra wordt uitgevoerd en van studenten wordt verwacht dat zij eindelijk met onderzoeksvoorstellen komen. Studenten krijgen een promotor voor het proefschrift en eindigen het onderzoek en produceren de eindverhandeling voor het examen. Een variant van deze modus is aangepast aan de behoeften van een segment van studenten in Rwanda, en wordt afgeleverd in het OUT Center in Kibungo, Ngoma District.

evaluatie

De algemene OUT Postgraduate Regulations zijn van toepassing.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op July 11, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Online en Campus gecombineerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Feb. 2019
Duration
Duur
4 jaar
Deeltijd
Locations
Tanzania - Dar Es Salaam
Startdatum: Sept. 2018, Feb. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2018, Feb. 2019
Tanzania - Dar Es Salaam
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan