DE ESSLINGEN-MBA: MEER DAN EEN TYPISCH MBA-PROGRAMMA

 • Ontworpen voor bachelor-afgestudeerden van STEM-gebieden met managementambities

 • Gelegen in een van Europa's meest innovatieve en geavanceerde industriële regio's, een uniek bedrijfscluster

 • Sterke banden met wereldwijde spelers, verborgen kampioenen en familiebedrijven, zoals Bosch, Daimler, EY, Festo, Hewlett Packard, IBM, Kärcher, Porsche, PwC en Siemens

 • Leidt studenten uit de klas naar echte situaties in de industrie door bedrijfsbezoeken, casestudy's en teamprojecten met bedrijven

 • Specialisatie in een industrieel managementveld tijdens het verplichte bedrijfsproject en de masterproef in de industrie

 • Optimale leeromgeving met een hoge professor-student ratio

 • Internationaal gerangschikt onder de top Europese MBA-programma's in industrieel management

MANAGEMENT CARRIÈRE IN EEN INTERNATIONAAL NETWERK

"De Esslingen MBA is een optimale aanvulling op mijn academische achtergrond als werktuigbouwkundig ingenieur"

 • Bryan Morehouse, MBA 2015, Customer Solution Business Development Specialist

De bedrijfsmanagers van vandaag hebben een hele nieuwe reeks vaardigheden nodig om een ​​onderneming op de wereldmarkt te leiden. Ze moeten een sterke industriële kennis combineren met een passie voor management; om bruggen te bouwen tussen landen en culturen. De MBA Esslingen is toegewijd aan het opleiden van hoog opgeleide zakelijke professionals en bereidt hen voor op een managementcarrière in een internationale omgeving.

Als afgestudeerd MSc-bachelor in Esslingen, werk je op het raakvlak tussen technologie en management of in een managementfunctie die doelgerichte probleemoplossing vereist.

Esslingen MBA-afgestudeerden zijn met name gegeerd door Duitse bedrijven op het gebied van auto- en machinebouw, evenals consulting.

Hands-on learning activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken en echte voorbeelden zijn uitgevoerd onder strikte begeleiding uitgevoerd; studenten hebben de mogelijkheid om te studeren Duitse en de Duitse mentaliteit en cultuur te ontdekken door deel te nemen aan excursies, culturele lezingen en sociale evenementen. Onze programma's worden sterk gesponsord door de Duitse overheid.

Studenten krijgen een MBA ter waarde van meer dan € 30.000 voor minder dan € 4000!

ENGINEERING EN MANAGEMENT: FOCUSING OP DE INDUSTRIE

Esslingen University is een van de toonaangevende universiteiten in Duitsland voor toegepaste wetenschappen, met kerngebieden in engineering en management, evenals toegepast onderzoek. Deze sterke punten vormen de Esslingen MBA in International Industrial Management, die zich richt op de functionele gebieden van het bedrijfsleven (operations, marketing en financiën) in de verwerkende sector en de alomvattende diensten.

ALUMNI NETWERK ROND DE GLOBE

"Het alumni-netwerk en de nauwe band met de bedrijven in de Neckar-vallei hebben veel waardevolle inzichten opgeleverd in de nieuwste ontwikkelingen"

 • Fiona van Petegem, Projectmedewerker MBA 2016

Netwerken is essentieel voor succes in de internationale zakenwereld van vandaag. Meer dan 90% van de Esslingen MBA-studenten zijn internationaal, met vertegenwoordigers van ongeveer 12 verschillende landen elk jaar: het resulterende interculturele netwerk is een bijzonder hoogtepunt van de Esslingen MBA.

ESSLINGEN - EEN IDEALE PLAATS VOOR STUDIE

De stad Esslingen heeft een bevolking van meer dan 93.000 inwoners en ligt genesteld in de wijngaarden met uitzicht op de vallei van de Neckar. Stuttgart, de hoofdstad van Baden-Wuerttemberg, ligt slechts 20 kilometer verderop.

In de buurt van de universiteit zijn er veel wandelpaden door de wijngaarden en bossen die te voet, per fiets of segway kunnen worden verkend. Binnen de stad zijn er veel parken, het stadskasteel, waterwegen, straatcafés en theaters. In de winter gaat het oude stadscentrum op met een kerstmarkt; in de zomer zorgen live muziek, openluchtbioscopen en ambachtelijke markten ervoor dat Esslingen tot leven komt. Het historische centrum van Esslingen, met zijn vakwerkhuizen, zijn cafés en zijn gevarieerde culturele leven, is een ideale omgeving voor een succesvolle studietijd.

Esslingen heeft een geschiedenis die teruggaat meer dan 1.200 jaar, een geschiedenis waar traditie en vooruitgang de hand zijn gegaan in de hand. Sinds de industrialisatie is Esslingen een belangrijk centrum voor technisch onderwijs en dankzij deze combinatie van technische bekwaamheid en culturele traditie is Esslingen een ideale plek om te studeren.

HOOGTEPUNTEN VAN DE ESSLINGEN MBA

Realistische case studies

De module Business Planning is ontworpen om samen te brengen en de verworven kennis in andere modules van toepassing: het oprichten van een bedrijf en evalueren van een business idee; zakelijke besluitvorming; en het kopen en verkopen van een bedrijf of een bedrijfsonderdeel worden behandeld in deze module.

Focus op de industrie door middel van bedrijfsbezoeken

De module Operations Management is ontworpen om de student inzicht te geven in het belang van bedrijfsactiviteiten. Via bedrijfsbezoeken leren studenten verschillende manieren om operationele uitdagingen aan te gaan en om concurrerend te zijn.

Corporate project en thesis in de industrie

De universiteit van Esslingen is omringd door bekende bedrijven, waaronder wereldwijde spelers zoals Behr, Bosch, Daimler, Festo, Hewlett Packard, IBM, Kaercher, Modine, Porsche en Siemens: een groot voordeel voor onze universiteit en onze studenten.

STUDIE IN HET ENGELS - ERVARING DUITSLAND

De Esslingen MBA is bedoeld om studenten voor te bereiden op een managementcarrière in een internationale omgeving. De cursus legt de nadruk op hands-on training en de toepassing van analytische hulpmiddelen, werkend met een breed scala aan managementconcepten. Ons taal- en cultuurprogramma bereidt studenten voor op werk in een Duits bedrijf

AFGESTUDEERDEN VAN DE ESSLINGEN MBA

  • hebben een grondige kennis van de functionele gebieden van het bedrijfsleven en de onderlinge relaties in complexe organisaties
  • zijn in staat om na te denken en te handelen in de mondiale dimensie
  • hebben ervaring van de toegepaste kwantitatieve en gedrags-instrumenten van de business analyse en besluitvorming
  • zijn in staat om bruggen te slaan tussen bedrijven, landen en culturen te bouwen

Het bestuderen van de Esslingen MBA is meer dan alleen onderwijs. Het is een ervaring die de horizon van onze deelnemers verruimt.

TOP 8 REDENEN OM TE STUDEREN IN DE ESSLINGEN MBA

 • Studie in een van de meest industriële regio's in Europa
 • Krijgen een geaccrediteerde MBA-graad
 • Alle MBA-lessen worden in het Engels gegeven door hooggekwalificeerde professoren of professioneel gekwalificeerde instructeurs met een rijke zakelijke ervaring
 • Onze Esslingen MBA is goed verbonden met, en goed ondersteund door bedrijven zoals Bosch en Festo
 • Een diverse MBA-klasse is een van onze sterkste troeven. Het is ook één van onze grootste leermiddelen aan de gevarieerde individuele perspectieven van de deelnemers te integreren, de pedagogische aanpak en curriculum
 • Een nauwe relatie met de industrie in staat stelt student om de theorie te leren en state-of-the-art kennis op te doen, zowel binnen als buiten de klas. Hands-on learning activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken en echte voorbeelden zijn uitgevoerd onder strikte begeleiding uitgevoerd
 • Studenten hebben de mogelijkheid om te studeren Duitse en de Duitse mentaliteit en cultuur te ontdekken door deel te nemen aan excursies, culturele lezingen en sociale evenementen
 • Kleine groepsgrootte van 25 biedt studenten een optimale leeromgeving

Academische toelatingscriteria

Wij geven de voorkeur kandidaten met een bachelordiploma in het gebied van engineering, wiskunde en natuurwetenschappen.

Onze kandidaten moeten minstens twee jaar werk verzamelden na hun eerste universitaire graad ervaring.


Toepassing periode: 1 oktober - 31 mei


Programma begint: september van elk jaar


Voertaal: volledig in het Engels


Voorbereidingscursus Duits en cultuur: 3 weken in september, voorafgaand aan het MBA-programma


Natuurlijk modules

  • Semester 1: Financiën, Informatie Technologie, Marketing en Strategie, Methoden en Gereedschappen, Operations Management, Organisatorisch Gedrag
  • Semester 2: Business Planning, Finance, International Management, Methods and Tools, Organizational Behavior
  • Semester 3: Methoden en hulpmiddelen, Bedrijfsproject, Masterproef en Scriptiecolloquium

Credits: 30 credits per semester: 90 studiepunten totaal

Plaats van studie: campus Esslingen Hilltop

Diploma: Master of Business Administration (MBA)

Opleiding te volgen in:
Engels
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
3 semesters
Voltijd
Prijs
1,200 EUR
per semester, Tarief inschrijving: EUR 150
Op locaties
Op datum