Mba & e: bedrijfskunde en engineering

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Nieuw in 2018: Global Leadership in Engineering specialisatie

In oktober 2018 lanceren we de nieuwe specialisatie Global Leadership in Engineering. Dit programma is bedoeld voor studenten met eerdere internationale ervaringen en eerste leiderschapservaringen. Het bereidt de studenten voor op leiderschap in technische bedrijven in internationale en interculturele contexten. Raadpleeg de website van het programma of neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Veelzijdig en interdisciplinaire

De weging van de inhoud van de cursus in de MBA & E zorgt voor een dubbele focus op onderwerpen die gelijkelijk worden getrokken uit bedrijfskunde en technologische onderwerpen. Afgestudeerden van deze cursus worden niet alleen met een uitzonderlijke specialistische vaardigheden uitgerust, maar het ontwikkelen van een analytisch-mind-set van toepassing zijn op een verscheidenheid van industrieën en bedrijfsfuncties. We proberen elke afgestudeerde MBA & E te trainen tot een robuuste, interdisciplinaire probleemoplosser - professioneel, creatief en collaboratief. Vijf specialisatieopties geven de studenten de flexibiliteit om hun loopbaan in de gewenste richting te nemen:

  • Automotive Beheer
  • Interdisciplinair management
  • Lean Management
  • Global Procurement
  • Wereldwijd leiderschap in engineering (nieuw in 2018, internationale / leiderschapservaring vereist)

BUAS3

Dicht bij het bedrijfsleven de praktijk

Als een postdoctorale programma van de studie, de cursus aanvaardt aanvragen van studenten met een achtergrond in engineering, management, en nog veel meer. Als jonge professional, u al beschikken over de diepgaande vaardigheden specifiek voor uw vakgebied. Door de MBA & E te nemen, ontwikkel je een holistisch inzicht in het bredere bedrijfsproces. MBA & E-afgestudeerden zijn 'gap-bridgers' - specialisten in hun respectievelijke functies en toch volledig op de hoogte van de gangbare, resultaatgerichte managementpraktijken. Global bedrijven moeten dergelijke "T-vormige mensen" - wil je worden?BUAS2

Persoonlijke en internationale

De MBA & E-familie van studenten en afgestudeerden is afkomstig uit meer dan 50 landen over de hele wereld. Werktuigbouwkunde, industrieel management, interculturele communicatie, economie, materiaalkunde, vliegtuig ontwerp, kernfysica en software engineering - deze vertegenwoordigen maar een handvol de achtergronden van waaruit onze studenten komen. Kunt u zich een bredere mogelijkheid tot netwerken? Deze cursus gaat over het leren van vitale zakelijke vaardigheden in een hechte internationale groep. Het ervaren van een van 's werelds meest cultureel diverse steden, krijgt u de gelegenheid om uw soft skills te verbeteren, om blijvende vriendschappen te vormen en gewoon om plezier te hebben. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in de MBA & E-familie!

Internationale specialisatie "Automotive Management" beschikbaar in de MBA & E op de HTW Berlijn

Duitsland is een van de belangrijkste hotspots van de automobielsector over de hele wereld. De industrie verandert voortdurend en heeft vele nieuwe uitdagingen te beheersen. Zo is er een sterke vraag naar jonge ingenieurs op de arbeidsmarkt in Duitsland. Bovendien wordt verwacht dat de auto-industrie snel zal groeien in de zogenaamde opkomende landen, waardoor onze internationale afgestudeerden een groot voordeel krijgen in de werkgelegenheid in hun thuisland. BUAS1 De MBA & E is een van de weinige Engelstalige industriële managementprogramma's in Duitsland met een speciale focus op Automotive Management. Al jaren, veel van onze afgestudeerden zijn carrière met automotive spelers ontwikkeld en onderhouden wij zeer nauwe relaties met de industrie. Naar aanleiding van de vraag, in 2013 lanceerden we een nieuwe specialisatie het aanpakken van de specifieke behoeften van de automotive OEM en leverancier sectoren. Gebruik voor meer informatie het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen of bezoek ons ​​op http://mbae.htw-berlin.de/.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

With a student body of more than 13,000, the Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin is the largest University of Applied Sciences in Berlin.

With a student body of more than 13,000, the Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin is the largest University of Applied Sciences in Berlin. Lees Minder