Mba

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het MBA-programma van de universiteit van de Filippijnen streeft ernaar om managers te helpen een duidelijk voordeel te krijgen in hun beroep, of ze nu in industriële, financiële, overheids- of non-profit instellingen zijn.

Het MBA-programma streeft naar kandidaten van hoogkwalitatief belang - dat wil zeggen studenten met sterke academische achtergronden, beroepservaring, persoonlijke volwassenheid en de interesse en discipline om hun management- en leiderschapspotentieel te ontwikkelen. Gemiddeld worden er 50 studenten ingeschreven in het voltijdsprogramma en tweemaal zo veel in het managementprogramma .

Om dit doel te bereiken, biedt het College een breed programma curriculum waarin wordt gezocht naar een evenwicht tussen technische training en praktische probleemoplossing, die gebaseerd is op huidige managementteorieën en benaderingen. Het wordt aangevuld met caseanalyses, bedrijfs- / industrie studies, bedrijfspellen en andere ervaringsleermethoden.

Er is een bewuste inspanning gelegd om een ​​curriculum te ontwikkelen die reageert op de unieke kenmerken van de Filippijnse en Aziatische omgevingen. MBA studenten nemen een intensieve studie in huidige managementconcepten en -technieken door middel van een kerncursus over de functionele gebieden in het bedrijfsleven, alsmede economie, toegepaste wiskunde en statistiek en gedragswetenschappen. Studenten worden aangemoedigd om extra functionele expertise op te doen door middel van keuzevakken die worden aangeboden aan het College of Business Administration of in geallieerde afgestudeerde eenheden van de Universiteit.

Het curriculum van het MBA-programma van het UP, gebaseerd op de nieuwste managementconcepten, balanseert technische training met praktische probleemoplossing.

De cursussen van het programma worden geleverd door een gekwalificeerde voltijdse faculteit, in combinatie met docenten die prominente vaklieden in de industrie zijn. Het leerproces wordt versterkt door een gespecialiseerde bibliotheek met de grootste collectie van zakelijke managementboeken en tijdschriften, goed ingerichte faciliteiten en actuele leerapparatuur.

De opleiding bestaat uit in totaal 21 kern- en keuzevakken.

De kerncursussen zijn in economie, kwantitatieve methoden, management accounting, financiën, marketing, productie / operaties, menselijk gedrag in organisaties en bedrijfsbeleid.

Keuzevakken kunnen op CBA of in andere hogescholen van de universiteit worden genomen. Deze "concentratie" -cursussen kunnen zich bevinden op gebieden zoals investeringstheorie en -praktijk, geavanceerde onderwerpen in financiën, internationale financiën, technologiebeheer, nieuwe bedrijfsplanning en -beheer, speciale onderwerpen in beleidsformulering en -implementatie, managementinformatiesystemen, controllership, reclame, personeel en industriële relaties, en beheren met opkomende technologieën.

Laatst bijgewerkt op sep 2017

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden