Nanyang Fellows MBA

Algemeen

2 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

FMBA Nanyang Technological University

De Nanyang Fellows MBA is een exclusief fulltime programma voor senior executives uit de publieke sector die diepgaande wereldwijde bedrijfskennis en Aziatische inzichten willen opdoen.

Het programma is in 1998 gelanceerd door Dr. Tony Tan, de toenmalige vice-premier van Singapore. Elk jaar neemt een kleine en selecte groep van ongeveer 25 deelnemers uit de publieke sector over de continenten deel aan het programma voor een reis van diepgaand en intensief leren.

Programma overzicht

De Nanyang Fellows MBA is een eenjarig voltijds programma voor senior executives uit zowel de publieke als de private sector en biedt een academisch rigoureus curriculum dat zich richt op de meest relevante wereldwijde economische en managementtrends en leiderschapsvoorschriften die het beste van het Oosten en het Westen omarmen .

Het programma combineert een verscheidenheid aan academische methoden om een interactieve en diepgaande leerervaring te garanderen. Nanyang Fellows leren door middel van dynamische lezingen, keynotesessies met leiders van de industrie en de overheid, individuele en teamprojecten, peer-based leren, buitenlandse studiereizen en de casestudiemethode.

De case study-methodologie is ontwikkeld door Harvard Business School en wordt veel gebruikt in het executive onderwijs. Met behulp van deze methodologie scherpen Nanyang Fellows hun besluitvormings- en analytische vaardigheden aan door authentieke bedrijfsscenario's te onderzoeken en hun aanbevelingen aan de groep te verdedigen.

Internationaal formaat

Het jaar van de leiderschapsreis zal verder worden versterkt door het internationale segment van het programma. Het diepgaande leren bij twee wereldwijd gerenommeerde instellingen in de VS - University of California, Berkeley en The Wharton School of the University of Pennsylvania stelt de Nanyang Fellows in staat om de beste praktijken uit het Oosten en het Westen samen te voegen. Deze onderscheiden de Nanyang Fellows van elkaar en geven hen een concurrentievoordeel om hun strategische management- en leiderschapsperspectieven aan te scherpen, waardoor ze vol vertrouwen de carrièreladder opgaan.

Waarom Nanyang Fellows MBA

Residentieel programma in de Verenigde Staten

Het leren begint in Singapore, aan de Nanyang Technological University, en gaat later door aan twee universiteiten in de Verenigde Staten: UC Berkeley en The Wharton School of the University of Pennsylvania.

Overseas Business Study Mission

Een belangrijk onderdeel van het leren vindt plaats in het buitenland voor de overzeese Business Study Mission (BSM). De BSM biedt de Nanyang Fellows de mogelijkheid om theorie en praktijk te overbruggen door een specifiek onderwerp of probleem te bestuderen en een casestudy uit te voeren in het geselecteerde land.

Business Leadership Seminars

Het Nanyang Fellows MBA-programma omvat een reeks Business Leadership Seminars waar deelnemers bevoorrechte inzichten opdoen uit de ervaringen van Aziatische en internationale top-CEO's en bedrijfs- en overheidsleiders door middel van gesloten deuren.

Live Consultancy Project (LINC)

Als sluitstuk van de Nanyang Fellows MBA beginnen de deelnemers aan LiNC; een adviesproject om wat ze hebben geleerd toe te passen op een reëel bedrijfsprobleem. Onder begeleiding van ervaren professoren en met toepassing van alles wat ze tijdens het programma hebben geleerd, zouden deelnemers optreden als adviseurs of domeinexperts om de problemen die in het industrieproject zijn geconstateerd aan te pakken, waarbij ze cumuleren in de levering van een eindrapport en presentatie aan het sponsorbedrijf. Door een dergelijke ervaringsgerichte leermogelijkheid zouden deelnemers hun leren kunnen versterken door praktische hands-on kansen.

Levenslange obligaties

Aan het einde van de uitdagende reis wordt de Nanyang Fellow beloond met een stevige conceptuele basis en praktische kennis van bedrijfsmodellen die het beste van oosterse en westelijke bedrijfspraktijken omarmen, gevoelig voor de culturele diversiteit van zakelijke transacties binnen een mondiale omgeving. Je zult ook blijvende vriendschappen hebben gesloten met andere slimme en dynamische leiders, zowel uit de ontwikkelde als uit de opkomende economieën.

Admissions

Het Nanyang Fellows MBA-programma trekt alleen het toptalent aan. Als zodanig zijn we zeer selectief in het handmatig uitkiezen van individuen om deel uit te maken van dit programma. Terwijl we op zoek zijn naar leiderschapspotentieel, sterk academisch vermogen en goede persoonlijke kwaliteiten (ethiek, integriteit en sociale verantwoordelijkheid), proberen we ook te zorgen voor een goede diversiteit aan achtergronden om toe te voegen aan de rijkdom van dit programma.

Toelatingseisen

  • Een goede bachelordiploma
  • Minimaal 8 jaar management- of senior professionele ervaring
  • Aantoonbaar vloeiend Engels en een goede score in TOEFL of IELTS (voor internationale aanvragers wiens instructiemiddel niet in het Engels was op tertiair niveau)
  • Aanbeveling van de CEO van uw organisatie of gelijkwaardig indien van toepassing

Interviews

Op de shortlist geplaatste kandidaten worden uitgenodigd voor een toelatingsgesprek. Het interview kan online of op de campus worden afgenomen. Dit interview helpt ons om uw aanvraag beter te begrijpen en uw geschiktheid voor het programma te beoordelen.

Leiderschapspotentieel

Het Nanyang Fellows MBA-programma is voor toekomstige leiders en we willen ervoor zorgen dat alle deelnemers bewezen leiderschapspotentieel hebben. We zullen uw leiderschapspotentieel zorgvuldig beoordelen door middel van uw sollicitatie-essays, referenties van referenten en interviewresultaten.

Sterk academisch vermogen

We zoeken kandidaten met sterk bewezen academische prestaties, aangezien de intellectuele eisen van dit programma streng zijn en uitstekende analytische vaardigheden en goede communicatieve vaardigheden vereisen. Afgezien van een goed academisch record, zullen we ook uw GMAT (indien aanwezig) en TOEFL-scores in overweging nemen om uw academische vaardigheden te evalueren.

Karakter en persoonlijke kwaliteiten

Als toekomstige leider verwachten we van u het hoogste niveau van persoonlijke integriteit en karakter. Omdat je nauw zult leren en samenwerken met andere fellows, verwachten we kwaliteiten van wederzijds respect en civiel decorum, en de oprechte wens om te delen en bij te dragen aan gemeenschapsgemeenschap en samenwerking, het bevorderen van kameraadschap en het bevorderen van vriendschap en goodwill onder iedereen.

Ervaring van deelnemers

Het full-time Nanyang Fellows MBA-programma dient als een welkome sabbatical voor drukke leidinggevenden die een jaar vrij nemen van werk om na te denken, te verjongen en aan een intens maar verrijkend leertraject te beginnen.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year ... Lees meer

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year. Lees Minder
Singapore , Singapore + 1 Meer Minder