Part-time MBA-programma

WHU – Otto Beisheim School of Management

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Part-time MBA-programma

WHU – Otto Beisheim School of Management

Het Part-Time MBA-programma begint begin september en heeft een duur van 24 maanden. Core-cursussen, evenals concentratiecursussen, zijn geïntegreerd in verschillende modules.

Het eerste academische jaar omvat de volgende drie kernmodules:

 • Core Module 1 (De wereldeconomie, financiële boekhouding, managementfinanciering)
 • Core Module 2 (Economics of Corporate
 • Core Module 3 (Marketing, Strategic Sourcing, Management Accounting)

De kennis die tijdens deze periode wordt opgedaan, wordt in twee cursussen geïntensiveerd en uitgebreid met elk van de volgende concentratiemodules:

 • Marketing, verkoop, innovatie
 • Geavanceerde financiën
 • Strategie
 • Persoonlijk leiderschap

De module "Persoonlijk Leiderschap" omvat meerdere colleges die in de loop van het programma zijn opgenomen. 'Leiderschap' komt niet alleen academisch aan bod, maar is ook praktisch verlicht door gerenommeerde bedrijfsleiders die dit onderwerp onderbouwen met hun eigen professionele ervaring. 'Persoonlijke ontwikkeling' concentreert zich op de perceptie en ontwikkeling van de persoonlijke sterke punten en capaciteiten van de studenten, en traint ze op het beheersen van menselijke relaties in een diverse en interculturele omgeving.

De modules voor internationaal management behandelen de meest relevante kwesties in het wereldwijde management. Tijdens drie weken in de VS, China en India leren de deelnemers over veranderingen, uitdagingen en risico's van zakendoen in het buitenland. Onze partnerschool in de betreffende regio zal onze studenten een week lang onderdak bieden met lezingen van hogere faculteitsleden en ons ondersteunen bij het organiseren van bedrijfsbezoeken en een groepsproject.

Gedurende het hele programma moeten de studenten een bewijs leveren van wat ze hebben geleerd door het leveren van case-oplossingen, projectwerk, presentaties en schriftelijke examens. Deze laatste zal aan het begin van de volgende module worden genomen. Een praktisch georiënteerde of op theorie gebaseerde Master Thesis moet worden voltooid door elke deeltijdse MBA-student; uiterste deadline voor indiening is maart van het tweede academisch jaar. Na afloop van het programma worden de diploma's en transcripties aan de studenten uitgereikt tijdens een feestelijke diploma-uitreiking.

In een oogopslag

Programma start: september

Locatie: Campus Düsseldorf

Structuur:

 • 24 maanden durende deeltijdstudie in het weekend
 • Internationale modules van elk 1 week in Columbia Business School (New York, VS), CEIBS en FUDAN (Shanghai, China) en IIMB (Bangalore, India)
 • Tussentijdse uitdaging
 • Geïntegreerde persoonlijke leiderschapsmodule

Certificaat:

Master of Business Administration (MBA)

Financieringsopties

De totale vergoeding voor het Part-Time MBA-programma bedraagt € 40.800 .

Tweestapsdeadline voor vroege vogels

Met onze tweestaps-deadline voor vroege vogels, kom je in aanmerking voor een reductie van twee collegegeldtarieven.

Om in september 2019 met je deeltijdstudie te beginnen:

 • Meld je aan voor 31 januari 2019 voor een korting van € 5.000 op het lesgeld
 • Meld je aan voor 31 maart 2019 voor een korting van € 3.000 op het lesgeld

Het collegegeld omvat:

 • Alle collegegeld
 • Alle boeken en materialen
 • Maaltijden en drankjes op lezingendagen in Düsseldorf
 • Accommodatie en halfpension tijdens de internationale module
 • Persoonlijke ontwikkelingsseminars
 • Semester ticket

Informatie voor belastingbetalers in Duitsland: het collegegeld voor het MBA-programma en studiekosten (inclusief reis en accommodatie) zijn fiscaal aftrekbaar als verwachte beroepsuitgaven. Neem voor gedetailleerde informatie contact op met uw juridisch belastingadviseur.

Betalingsvoorwaarden

 • De eerste termijn van € 20.400 is verschuldigd voor de start van het programma op 15 augustus.
 • De tweede schijf van € 20.400 is verschuldigd in juni van het volgende jaar.

Financieringsopties

 • Studiefinanciering
  Ons lokale bankinstituut verstrekt leningen aan WHU studenten.
 • WHU Brain Capital GmbH
  Een andere mogelijkheid om uw deelname aan het MBA-programma te financieren, is het financieringsconcept van WHU Brain Capital GmbH.
  Klik voor meer informatie over dit concept op www.whubraincapital.de/en
 • Deutsche Bildung AG
  Deutsche Bildung AG biedt financiële ondersteuning op maat aan zowel Duitse als internationale studenten in combinatie met het online platform WissenPlus: www.deutsche-bildung.de
 • WHU Scholarships
  WHU verleent studiebeurzen om zeer getalenteerde kandidaten met verschillende academische en professionele achtergronden in staat te stellen de WHU Part-Time MBA na te streven. Om een ​​beurs aan te vragen, gebruikt u het respectieve aanvraagformulier voor beurzen, dat u op deze pagina kunt downloaden. Houd er rekening mee dat slechts één studiebeurs per persoon mogelijk is en dat een beursaanvraag een aanvraag voor het Part-Time MBA-programma bij WHU moet indienen. Zowel de zitplaatsen in het programma als beurzen zijn gelimiteerd en worden doorlopend toegekend.
  Daarom adviseren wij een vroege toepassing. Nadat u uw aanvraag voor het programma hebt voltooid, stuurt u uw beursaanvraag naar parttime.mba @ WHU .edu.
 • Voordelen van bedrijfsondersteuning
  We hebben speciale voordelen voor bedrijven die van plan zijn om meer dan één van hun werknemers te ondersteunen om aan WHU te studeren.
  Neem voor meer informatie contact op met onze programmadirecteur, Gerold Gnau

Toepassing en toelating

Deelnemers

Deelnemers met een diploma in de rechten, techniek of de natuurwetenschappen zullen het meeste profiteren van de MBA-programma's op WHU . Deelnemers met een diploma in bedrijfskunde of economie zullen het programma echter ook zeer waardevol vinden vanwege de

 • sterke nadruk op het integreren van theorie en praktijk,
 • de ervaring van het werken in interdisciplinaire, multiculturele studiegroepen en
 • de mogelijkheid om leiderschap en interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen in een internationale omgeving.

We zoeken naar een grote verscheidenheid aan culturele en professionele achtergronden bij onze studenten. Wij zijn geïnteresseerd in u als individu, omdat u geïnteresseerd bent in de school in al zijn variëteiten.

Als u overweegt van toepassing te zijn op onze MBA-programma's en niet helemaal zeker bent of u aan de formele vereisten voldoet, kunt u ons uw CV sturen voor een eerste controle. Neem contact met ons op via MBA (at) WHU .edu en we nemen contact met u op.

Aanvraagperiode

Het Part-Time MBA-programma start elk jaar in september . Aangezien toepassingen op voortschrijdende basis worden geaccepteerd, kunt u zich op elk moment aanmelden voor het programma; we moedigen potentiële kandidaten echter sterk aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen, aangezien de plaatsen beperkt zijn. De toelating tot het programma zal ongeveer worden gegeven. twee weken na het persoonlijke interview.

Toelatingseisen

De aanvrager moet een diploma van een universiteit (Hochschule of Fachhochschule) bezitten op het gebied van de geldigheid van de Duitse Algemene Universiteitenwet of een gelijkwaardige graad van een buitenlandse universiteit. Bovendien moet de aanvrager minimaal twee jaar beroepservaring hebben. Managementervaring is niet vereist.

Aangezien de onderwijstaal Engels is, moeten niet-moedertaalsprekers het bewijs van vloeiendheid aantonen of de test van het Engels als vreemde taal (TOEFL) als ingangsvereiste aannemen. We hebben ook een Graduate Management Admissions Test (GMAT) nodig.

Toelatingsvoorwaarden - Overzicht

 • Een eerste graad (Bachelor of equivalent)
 • Twee jaar postdoctorale werkervaring
 • Online aanvraagformulier en MBA-vragenlijst ingevuld
 • Eén aanbevelingsbrief van hoogleraren of supervisors (word / pdf). Stuur ons de aanbevelingsbrief in een verzegelde envelop of vraag de scheidsrechter om hem te e-mailen naar MBA (at) WHU .edu vanuit zijn persoonlijke zakelijke e-mailaccount.
 • TOEFL (min. 100 IBT) of gelijkwaardige IELTS (7.0), als Engels niet uw moedertaal is. De WHU TOEFL-ontvangercode is 0682.
 • GMAT-score (een minimumscore van 600 wordt aanbevolen) of een gelijkwaardige GRE. De WHU GMAT-ontvangercode is FBR-FH-02, de WHU GRE-ontvangercode is 7175.

GMAT-scores zijn vijf jaar geldig. Om jezelf te informeren over de GMAT (Graduate Management Admissions Test) en TOEFL (Test of English as Foreign Language) ga je naar: www.mba.com of www.ets.org/toefl.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op April 16, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 1, 2018
Duration
Duur
24 maanden
Deeltijd
Price
Prijs
40,800 EUR
Locations
Duitsland - Dusseldorf, Noordrijn-Westfalen
Startdatum: Sept. 1, 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Mar. 31, 2020
Dates
Sept. 1, 2018
Duitsland - Dusseldorf, Noordrijn-Westfalen
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Mar. 31, 2020
Price
Kandidaten die hun volledige aanvraag (inclusief TOEFL / IELTS en GMAT / GRE-scores) hebben ingediend voor 31 maart, zullen profiteren van ons aanbod voor vroege vogels en een vermindering van collegegeld van € 3.000 ontvangen.