Lees de Officiële Beschrijving

Beheer van NPO's

De inhoud van de Professional MBA Social Management omvat alle managementgebieden van NPO's, zoals strategie, organisatie, human resource management, projectmanagement, marketing en markten, ondernemerschap en innovatie, leiderschap en ethiek, en bovenal de details van de sociale sector maar ook op andere gebieden van de non-profitsector.

Onderwerpen zoals sociaal werk als beroep, in sociale en internationale context, sociaal beleid en sociale economie worden behandeld en besproken tegen de achtergrond van "bedrijfsbeheer" met betrekking tot de gevolgen voor sociaal en non-profitbeheer.

Sociaal ondernemerschap

Sinds het begin van de jaren negentig vormt sociaal management een vast onderdeel van de programmaportfolio van de Weense universiteit voor economie en economie (WU). Onze afgestudeerden nemen leiderschapsverantwoordelijkheden op in non-profitorganisaties, maar ze zijn ook innovatieve sociale ondernemers die de huidige ontwikkelingen in de sociale sector opnemen en de markten voor sociale diensten aanzienlijk vormen door organisaties als pioniers op te richten.

De Professional MBA Social Management heeft tot doel om huidige en toekomstige beleidsmakers op het gebied van sociale diensten op te leiden om met succes complexe problemen en tegenstrijdige doelen tussen economisch en sociaal op te lossen. Deelnemers krijgen niet alleen inzicht in de nieuwste managementmethoden en sociale vaardigheden die nodig zijn voor innovatieve oplossingen, maar zullen ook bewust worden gemaakt van met name kritieke ontwikkelingen op sociaal gebied en in de non-profitsector in het algemeen.

Voor wie?

  • Actieve en toekomstige sociale en non-profitleiders die sociale diensten en / of sociale belangen bieden, waaronder:
  • Instellingen of organisaties in de particuliere non-profitsector (liefdadigheidsinstellingen, verenigingen, kerkinstellingen, enz.),
  • Beheersautoriteiten van de landen en gemeenten die verantwoordelijk zijn voor sociale diensten,
  • Bestuursorganen van particuliere commerciële bedrijven die werkzaam zijn op relevante gebieden (bijv. Particuliere verpleeghuizen),
  • Organisaties uit de profitsector waarvan de leiders relevante kennis willen opdoen.

voltooiing

  • Master of Business Administration (MBA)

duur

  • 24 maanden, buiten het beroep
  • 11 blokgebeurtenissen van 4-5 dagen
Opleiding te volgen in:
Engels
Duits

Zie 9 andere vakken van WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business »

Laatst bijgewerkt op September 23, 2018
Deze cursus is Combinatie van online en op de campus
Duration
24 maanden
Deeltijd
Prijs
15,500 EUR