Read the Official Description

Het Executive MBA-programma Rochester-Bern biedt verschillende voordelen voor managers die op zoek zijn naar een toekomstgerichte internationale vervolgopleiding. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van het programma:

Internationale aanpak

Het programma wordt aangeboden door de Universiteit van Rochester (NY, VS) in samenwerking met de Universität Bern (Zwitserland). Deelnemers komen van over de hele wereld en studeren in Zwitserland, de Verenigde Staten en China. Tijdens hun studie hebben ze de mogelijkheid om samen te werken met studenten van het parallelle executive programma in de Verenigde Staten.

Dual degree

Afgestudeerden verdienen een internationale Master of Business Administration (MBA) diploma van de Universiteit van Rochester (Simon Business School), evenals een nationale Executive Master of Business Administration (EMBA) diploma van de Universität Bern. De Simon Business School is sinds 1966 geaccrediteerd door AACSB International.

Superieure kennis

Het programma is gebaseerd op een multifunctioneel curriculum op basis van gezonde economische principes. Het biedt de mindset voor leiders die willen slagen in de zakenwereld van vandaag en morgen. Cursussen zijn goed geïntegreerd en volgen een logische volgorde van fundamentele hulpmiddelen naar strategische overwegingen en leiderschapsvaardigheden.

Onmiddellijke toepassing

Het programma is ontworpen voor leidinggevenden en wordt gegeven door uitstekende internationale professoren. Deelnemers komen uit verschillende industrieën en hebben meerdere jaren managementervaring; professoren geven les en spreken over heel Europa en de Verenigde Staten. Class discussies richten zich op voorbeelden uit de praktijk, met de nadruk op onmiddellijke toepassing op de werkplek.

Kosten

De kosten van het programma bedragen CHF 75.000 en zijn betaalbaar in drie schijven gespreid over drie jaar. Het omvat collegegeld evenals een groot deel van de kosten. Verschillende beurzen zijn beschikbaar (zie onze website voor meer details).

Formaat

Het programma begint in januari en vergadert tweewekelijks op vrijdag en zaterdag tot half mei in Zwitserland. Deelnemers besteden vervolgens een intensieve zomerresidentie van vier weken aan de universiteit van Rochester. Daarna gaat de instructie in Zwitserland van half augustus door tot het afstuderen in mei van het volgende jaar. In het voorjaar voltooit een seminar van één week in Shanghai de educatieve ervaring. De totale duur van het programma is 17 maanden.

Voordelen voor leidinggevenden

Het tweewekelijkse format van het Zwitserse deel van het programma is bedoeld voor leidinggevenden die een succesvolle carrière niet willen onderbreken en een schema nodig hebben dat compatibel is met hun zakelijke verantwoordelijkheden. Bovendien stelt het format deelnemers in het programma in staat om kritisch te bekijken, te assimileren en toe te passen wat ze in de les hebben gehoord. Leren vereist tijd en perspectief, en dat is precies wat het format moet bieden. De lessen worden gegeven in het Congress Hotel Seepark in Thun. Sommige klassenessies kunnen online worden bezocht om de time-out van het kantoor te verminderen.

Inhoud

Het algemene managementprogramma biedt een reeks van 18 goed geïntegreerde creditcursussen (60 Amerikaanse credit-uren, gelijk aan 90 ECTS-punten) die een logische volgorde volgen van fundamentele instrumenten naar strategische overwegingen. Naast het verwerven van managementkennis, ontwikkelen deelnemers hun persoonlijkheid en leiderschapsvaardigheden gedurende het hele programma. De huidige uitdagingen voor het management (bijvoorbeeld duurzaamheid, toonaangevende verandering) komen aan de orde in het kader van de cursussen en door de gastredes van senior leiders. Alle cursussen worden in het Engels gegeven.

Toelating

Aanvragers kunnen zich rechtstreeks aanmelden voor het programma of worden voorgedragen door hun huidige werkgever. Selectie is gebaseerd op zakelijke ervaring, academische prestaties, het potentieel voor professionele groei en de motivatie en drijfveren om te slagen in een uitdagend Executive MBA-programma.

Kandidaat-eisen

Kandidaten voor het programma zijn managers op midden- of hoger niveau met het potentieel om grotere verantwoordelijkheden op te nemen binnen hun organisaties. Ze hebben een academische of gelijkwaardige opleiding en meerdere jaren managementervaring. Ze bekleden posities met een hoge verantwoordelijkheid, hebben het potentieel voor vooruitgang aangetoond en spreken vloeiend Engels. Bovendien zijn ze in staat prioriteiten te stellen en een evenwicht te vinden tussen gezin, baan en studies.

We veranderen de manier waarop je denkt.

In Zwitserland sinds 1995.

Program taught in:
Engels
University of Rochester & Universität Bern
Last updated November 28, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Jan. 2020
Duration
17 maanden
Deeltijd
Prijs
75,000 CHF
Deadline
Contact school
Early applications by June 15 benefit from a discount!
By locations
By date
Begindatum
Jan. 2020
Einddatum
Contact school
Application deadline
Contact school
Early applications by June 15 benefit from a discount!
Begindatum
Jan. 2020
Einddatum
Contact school
Application deadline
Contact school
Early applications by June 15 benefit from a discount!

Jan. 2020

Location
Application deadline
Contact school
Early applications by June 15 benefit from a discount!
Einddatum
Contact school
Application deadline
Contact school
Early applications by June 15 benefit from a discount!
Einddatum
Contact school

About the Rochester-Bern Executive MBA