Read the Official Description

De GSB MBA gespecialiseerd in Executive Management (EMBA) is een toegepaste leerervaring voor leidinggevenden en leiders die u zullen helpen zich te ontwikkelen in uw uitvoerende rol zodat deze meer voldoening geeft en doelgerichter is. Het programma zal je aanwezigheid, conceptuele vaardigheden, praktische wijsheid en voorzichtigheid ontwikkelen, zodat je in complexe situaties prioriteiten kunt stellen en effectief kunt leveren.

De bedrijfswereld biedt uitdagingen met grote variabelen over gedrag van consumenten, trends, onzekerheden in regelgeving, veranderende concurrentie en nieuwe technologieën. Om inzichtelijke actie te verlichten, moet je een lens ontwikkelen die je helpt te focussen op de variabelen die er toe doen. De EMBA gebruikt systeemdenken, ontwerpdenken en integrerend denken in het transformatieve leerproces dat studenten in staat stelt om nieuwe lenzen te bouwen.

De EMBA bij de GSB wordt aangeboden in een modulair formaat over twee jaar. Het curriculum bestaat uit vijf contactmodules plus een proefschrift. Het interactieve karakter van het programma vereist dat je alle contactmodules bijwoont en bijdraagt ​​aan de collectieve ervaring.

De EMBA return on investment:

  • Ontwikkel competentie en meesterschap over de breedte van uw managementervaring
  • Maak een idee van de totaliteit van de rommelige ervaring van het managen in een complexe wereld
  • Ga verder dan kennis en theorie om de gevoelde ervaring op te nemen in het management
  • Word authentieker in hoe je omgaat met jezelf, je team en de wereld
  • Vind een nieuw doel en vervulling in uw rol en ontwikkel een grotere veerkracht op de werkplek
  • Begrijp de behoefte aan en in staat zijn om succesvolle bedrijfsmodelinnovatie te implementeren
  • Ontwikkel de capaciteit om meerdere perspectieven en strategieën te integreren om meer holistische en duurzame organisaties op te bouwen
  • Word lid van een krachtig netwerk van uw collega's

UCT GSB Executive MBA

Het EMBA-curriculum bestaat uit vijf contactmodules plus een proefschrift. Het interactieve karakter van het programma vereist dat je alle contactmodules bijwoont en bijdraagt ​​aan de collectieve ervaring.

Module 1: Systemische praktijk

Met deze eerste module kunt u beginnen met de constructie van een conceptueel kader voor systemische managementpraktijken, die alle andere modules verder zullen ontwikkelen. De leerprocessen en projecten zijn ontworpen om systemische werkwijzen in uw eigen managementpraktijk te introduceren en te verankeren.

Module 2: Managing voor aandeelhouderswaarde

In deze module onderzoekt u mogelijkheden voor toekomstige waardecreatie. De module integreert sleutelbegrippen uit de sectoren economie, financiën, globalisering en ondernemerschap in een strategisch kader. Het leidt het opzetten van een strategische intentie en identificeert en organiseert de activiteiten, middelen, capaciteiten, structuren en processen die nodig zijn om dit te realiseren.

Module 3: Beheer voor klantwaarde

Gefocust op operaties, geeft deze module u een diepgaand inzicht in hoe de interne en externe klantwaarde wordt gecreëerd op het gebied van kwaliteit, kosten, volume en timing. Het doel van de cursus is om een ​​cybernetisch conceptueel bedrijfsmodel te construeren en dit toe te passen op de waardeketen van de organisatie en haar verschillende functies.

Module 4: Managing for Societal Value

In deze module verruim je je focus om rekening te houden met de bredere sociaal-economische context waarin bedrijven en andere instellingen opereren. Het is ontworpen om een ​​appreciatie op te wekken dat een organisatie slechts zo levensvatbaar is als het sociaal-economische systeem waarvan het deel uitmaakt.

Module 5: Het ontwerpen van duurzame bedrijfsmodellen

De module zal zich richten op het mogelijk maken van een nieuwe manier van zijn in strategisch management en leiderschap. Door je in staat te stellen stil te staan ​​bij en na te denken over bepaalde ervaringen met behulp van relevante theoretische concepten, en door verschillende heuristieken en gedachte-experimenten uit te proberen, zul je gaan experimenteren met verschillende manieren van zijn die nieuwe vaardigheden, lenigheid en veerkracht op de werkplek zullen ontsluiten. .

Module 6: proefschrift

Het proefschrift markeert de laatste fase van je EMBA. U moet een onderzoeksrapport van 25 000 woorden schrijven over een onderwerp dat relevant is voor uw organisatie of context en dat uw begrip van het onderzoeksproces en uw vermogen om dit toe te passen aantoont.

Program taught in:
Engels

See 1 more programs offered by University of Cape Town Graduate School of Business »

Last updated March 8, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Feb. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
By locations
By date
Begindatum
Feb. 2019
Application deadline

Feb. 2019

Location
Application deadline
Einddatum