Voltijd MBA

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een hoogwaardig zakelijk programma 100% collegegeld in Latijns-Amerika

COPPEAD is een van de beste business schools ter wereld en biedt de enige fulltime MBA in Brazilië die internationale kwaliteitsnormen volgt bij het opleiden van bedrijfsleiders voor wereldwijde prestaties. Daarom heeft het programma samenwerkingsverbanden met 42 business schools op alle continenten. Omdat we deel uitmaken van de meest traditionele Braziliaanse federale universiteit, is het programma bovendien 100% collegegeldvrij en komt het in Brazilië overeen met een stricto sensu masteropleiding.

Bij COPPEAD worden studenten ondergedompeld in een internationale en diverse omgeving, tijdens een programma dat volledig in het Engels wordt aangeboden en dat kandidaten uit verschillende landen en staten in Brazilië ontvangt. Dit zorgt voor een gedifferentieerde klaservaring in verband met de ontwikkeling van wereldwijde netwerken.

Over de cursus

Het programma biedt een intensieve 660 uur verplichte en keuzevakken in combinatie met andere aanvullende activiteiten gedurende 18 maanden. Het is gestructureerd in 3 hoofdthema's :

  1. Inhoud: solide conceptuele vorming in bedrijfsbeheer door middel van een breed scala aan cursussen om algemene managementtraining op te bouwen. Tijdens het eerste jaar moet de student 570 uur cursussen volgen.
  2. Carrière: Carrièreontwikkelingsactiviteiten worden aangeboden sinds het eerste semester, wat de reflectie van de studenten over hun professionele trajecten bevordert en strategieën voor vervanging ontwikkelt. De loopbaanactiviteiten worden afgesloten met de MBA Internship and Networking Week, waar studenten hun terugkeer naar de arbeidsmarkt beginnen.
  3. Onderzoek: 90 uur individuele begeleiding toegepast op de ontwikkeling van een onderzoeksproject, waarin de student vaardigheden ontwikkelt zoals kritisch denken, de toepassing van concepten, veldonderzoek, presentatie en ontwikkeling van wetenschappelijke artikelen.

Het eerste jaar is verdeeld in 4 termijnen van elk 10 weken. In elke periode moeten studenten de kerncursussen volgen en kunnen hun ervaring aanpassen door de keuze van keuzevakken.

In het tweede jaar kunnen studenten deelnemen aan de MBA-stage en de cursus Multiculturele projecten , een advieservaring in samenwerking met studenten van de universiteit van San Diego.

Na 18 maanden hebben studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan het uitwisselingsprogramma en een periode bij te wonen in een van de partnerscholen van COPPEAD. Studenten die voor deze modaliteit kiezen, kunnen het programma binnen 24 maanden voltooien.

Aan het einde van elke cursus wordt van studenten verwacht dat ze een examen afleggen, een essay of een project afleveren. In de laatste periode van het eerste jaar kiezen studenten hun academische adviseurs en beginnen ze het onderzoeksproject van hun master te ontwikkelen dat aan het einde van het programma moet worden voltooid.

De fulltime MBA-ervaring

Het programma biedt verschillende voordelen, zoals:

  • Actieve methodologie gericht op de student (casemethode, laboratoria, games en rollenspel) ontwikkelen van vaardigheden zoals onderhandelen, argumenteren, teamwerk, beslissingen onder druk en tijdmanagement.
  • Cursussen gegeven door hoogleraren met relevante academische en professionele ervaring;
  • Projecten in multiculturele teams, een speciaal trainingsprogramma dat wordt aangeboden in samenwerking met de universiteit van San Diego;
  • Stageplaatsen bij verschillende Braziliaanse en multinationale bedrijven;
  • Uitwisselingsprogramma in een van de 42 business schools op 5 continenten
  • Loopbaaninitiatieven om studenten te ondersteunen bij het terugkeren naar de arbeidsmarkt, zoals specifieke cursussen en netwerkbijeenkomsten.

Je krijgt ook de mogelijkheid om te genieten van de Rio-levensstijl, bekend om zijn culturele activiteiten en verbazingwekkende natuurlijke landschap.

Carrière resultaten

Als afgestudeerde van de fulltime MBA word je een professional met geavanceerde geavanceerde kennis en vaardigheden in het bedrijfsleven. Na te zijn blootgesteld aan een internationale omgeving, krijgen veel van onze voormalige studenten managementfuncties in het buitenland.

Daarnaast krijg je toegang tot andere alumni van alle COPPEAD-cursussen en word je onderdeel van een exclusieve groep van topprofessionals in hun vakgebied.

Toelatingscriteria en proces

Degenen die geïnteresseerd zijn in deelname aan het fulltime MBA-programma moeten een bachelordiploma hebben van een erkende universiteit. Sterke academische achtergrond, volwassenheid, professionele ervaring en Engelse taalvaardigheid bevorderen de toelating van een kandidaat.

De academische capaciteit en internationale motivatie voor geavanceerde studies in bedrijfskunde worden ook overwogen, aangezien de volledige inzet van de student voor het programma wordt verwacht.

Gedetailleerde vereisten en registratiestappen kunnen worden aangevraagd .

Een woord van onze alumni

Ken enkele collega's en weet meer over de cursus

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The COPPEAD Graduate School of Business of the Federal University of Rio de Janeiro is a business school internationally known for its excellence in teaching and researching.

The COPPEAD Graduate School of Business of the Federal University of Rio de Janeiro is a business school internationally known for its excellence in teaching and researching. Lees Minder