Voltijd MBA

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ons voltijds masterprogramma biedt je een opleiding die zowel academisch als mensgericht is, je managementpotentieel ontwikkelt en professionele groei aanmoedigt.

Gedurende 22 maanden maak je een transformatie mee op basis van leerfasen. Het programma begint met een periode van intellectuele groei waarin u vaardigheden en kennis ontwikkelt over de technieken en kunst van het leiden van een bedrijf. In de volgende fase ga je die kennis in de praktijk brengen. Ten slotte krijg je de kans om deel te nemen aan een internationale leerervaring.

Bij IPADE maak je deel uit van een wereldwijde leergemeenschap die bestaat uit zeer getalenteerde jonge professionals die je uitdagen om over je grenzen te denken. Deze community bereidt je voor op de complexe verantwoordelijkheden die gepaard gaan met leiderschap in de zakenwereld.

We hopen je te verwelkomen in ons fulltime MBA-programma.
Ernesto Bolio Barajas
Fulltime MBA Corporate Director

Waarom IPADE?

Het voltijdse MBA-programma is ontworpen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om te voldoen aan de verantwoordelijkheden van het topmanagement. Deelnemers ondergaan een grondige transformatie en deze training vereist een tweejarige inzet voor professionele en persoonlijke groei.

Deelnemers aan het programma krijgen een professionele boost die zich vertaalt in betere prestaties en verbeterde leiderschapsvaardigheden. IPADE-afgestudeerden vallen op door hun leeftijdsgenoten vanwege hun sterk ontwikkelde mondiale bedrijfsvisie en hun diep gevoel van sociaal doel dat altijd gepaard moet gaan met het leiden van een bedrijf.

Het MEDE-programma van IPADE maakt gebruik van de casusmethode en aanvullende leermiddelen om een ​​intense vormingservaring te bieden die gericht is op het opbouwen van vaardigheden en het transformeren van leiders.

Academische structuur

Eerste jaar

Het eerste jaar van het programma is primair gericht op een diepgaande studie van verschillende managementgebieden. Tijdens deze periode verwerven de deelnemers de technische tools die nodig zijn voor uitstekend management. Naast deze harde vaardigheden leren deelnemers over leiderschap en teamwork.

Zomerstage

Tussen hun eerste en tweede jaar moeten Fulltime MBA-deelnemers een zomerstageproject bij een bedrijf uitvoeren. Het project is opgevat als een praktisch leerproces waarin de studenten de mogelijkheid hebben om veel van wat ze tijdens het eerste jaar van het programma hebben geleerd, toe te passen in echte zakelijke situaties.

Tweede jaar

Het tweede jaar legt de nadruk op de ontwikkeling van een globale visie, strategische besluitvormingsprocessen en andere zogenaamde soft skills. Tijdens het vierde trimester kiezen studenten uit 40 internationale business schools voor hun internationale uitwisselingservaring. Tijdens het zesde trimester kunnen studenten kiezen uit vier keuzevakken gericht op de nieuwste wereldwijde zakelijke trends.

Methodologie

Met behulp van de casusmethode vervolmaken deelnemers hun managementvaardigheden door de detectie, analyse en diagnose van echte bedrijfsproblemen uit te voeren.

Het fulltime MBA-programma helpt de deelnemers om hun vaardigheden te ontwikkelen om nauwkeurige beslissingen te nemen, flexibiliteit en ruimdenkendheid te oefenen, en de karaktersterkte op te bouwen die nodig is voor elke managementactie.

De casemethode maakt gebruik van academisch materiaal (businesscases) gebaseerd op echte organisatorische uitdagingen die vanuit verschillende perspectieven worden geanalyseerd. Dit proces is onderverdeeld in drie fasen: persoonlijke studie, teamwerk en een plenaire sessie onder leiding van een deskundige professor.

Aan de hand van de cases en bijbehorende technische notities verwerven de deelnemers de nodige kennis over de grondbeginselen van bedrijfsbeheer. Gastsprekers en gastprofessoren bieden extra praktische input, expertise en levenservaring.

1. Persoonlijke studie

Deelnemers gebruiken hun persoonlijke ervaring met de geschetste situatie om de problemen te beoordelen en een actieplan te maken.

2. Teamwork

Het team van deelnemers combineert hun persoonlijke en plenaire analyse om beslissingen te nemen alsof ze de raad van bestuur van het bedrijf zijn.

3. Plenaire sessie

De zaak wordt geanalyseerd met behulp van input van de hele klas onder begeleiding van een deskundige professor.

Toelatingseisen

 • Bachelor diploma.
 • 3 jaar werkervaring.
 • Vaardigheid in het Engels:
  • TOEIC (minimaal 850 punten);
  • TOEFL IBT (minimaal 100 punten);
  • TOEFL PBT (minimaal 600 punten);
  • IELTS (minimaal 6,5 punten);
 • IPADE's Management Skills Test, GMAT (minimaal 600 punten) of GRE (minimaal 150 punten per sectie).

Toelatingsprocedure

 1. Afspraak: Uw eerste contact met IPADE: een evenement, een afspraak, een ontbijt of een Skype-oproep (voor buitenlandse sollicitanten).
 2. Examen: Voor het examen kunt u zich voorbereiden met onze online cursus. Vraag het Admissions Team om details (vergeet niet de “Elektronische aanvraag” in te vullen).
 3. Interviews: Interviews met directeuren van het programma (vergeet niet uw documentatie mee te nemen).
 4. Commissie: De toelatingscommissie beslist of je wordt aangenomen of niet en je ontvangt een brief met de uitslag.
 5. Inschrijving: Zodra je bent aangenomen, moet je het inschrijvingsgeld betalen om je plaats te verzekeren en om beurzen en financiële hulp aan te vragen.
 6. Beurs en financiering: u kunt beginnen met het aanvragen van beurzen en financiering. Vraag informatie aan het Admissions-team.
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integri ... Lees meer

IPADE Business School was founded in 1967 by a group of prominent businessmen with the aim of developing future leaders with the ability to drive social and economic growth, rooted in personal integrity, social responsibility and global vision. Lees Minder
Mexico Stad , Monterrey , Guadalajara + 2 Meer Minder

Accreditaties