Keystone logo
Argentinië

Studie MBA in Argentinië 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  154
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  13
 • Internet abonnement

  17
 • Lokaal vervoer

  14

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  2

Visumvereisten

Voor studenten die langer dan 90 dagen blijven.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

USD 150

De prijzen van een Argentijns studentenvisum zijn afhankelijk van je nationaliteit en kunnen rond de $150 USD liggen. Er is ook een wederkerigheidsvergoeding van ongeveer $ 100-160 USD. Studenten moeten de wederkerigheidsvergoeding online betalen voordat ze naar Argentinië vertrekken.

Wie kan het visum aanvragen?

De meeste nationaliteiten kunnen Argentinië tot 90 dagen zonder visum binnenkomen. Als u wilt weten of u een visum nodig heeft om Argentinië binnen te komen, gaat u naar de immigratiepagina van de overheid: http://www.migraciones.gov.ar/accesible/?visas.

Alle internationale studenten die graduate programma's in Argentinië volgen die langer dan 90 dagen duren, moeten een studentenvisum aanvragen. Alle studenten moeten het land binnenkomen met een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na de laatste studiedatum.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Argentinië / Argentijns consulaat

Studenten komen Argentinië meestal binnen als toerist en schakelen na aankomst in Argentinië over op het studentenvisum. Aanvragen en documenten moeten persoonlijk worden ingediend op de datum van het visuminterview.

Het kan ook mogelijk zijn om in uw eigen land een aanvraag in te dienen via een Argentijns consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Bij aankomst in Argentinië moet je een plaatselijk politiedossier in Argentinië aanvragen, een afspraak maken om naar de immigratiedienst te gaan en een studentenvisum aanvragen gedurende de eerste 30 dagen. Uw gastcoördinator kan de afspraak van tevoren voor u regelen. Het is uiterst belangrijk dat u zich aan de afspraak houdt en op tijd komt. Mogelijk moet u ook enkele documenten naar het Spaans vertalen.

Om je studentenvisum in Argentinië te verkrijgen heb je het volgende nodig:

 • Een geldig paspoort met de stempel van het Argentijnse toeristenvisum.
 • Een bewijs van inschrijving van de universiteit. De universiteit verstrekt deze zodra je bent aangekomen.
 • Een politiecertificaat waaruit blijkt dat u geen strafblad heeft in Argentinië. U krijgt dit eenmaal in het land met de hulp van ISA-personeel (geschatte kosten zijn AR 60, te betalen in lokale valuta).
 • Betaling voor de verwerkingskosten van het AR 900-studentenvisum, alleen contant te betalen.

Studenten die langer dan zes maanden in Argentinië gaan studeren, moeten voorafgaand aan hun vertrek naar Argentinië een politierapport/verklaring van goed gedrag verkrijgen. Na aankomst in Argentinië moet u het document laten vertalen door een beëdigd vertaler.

Afhankelijk van uw nationaliteit, plaats van studie en verwachte verblijfsduur, kan van u worden verlangd dat u ook andere documenten overlegt, zoals:

 • Gewaarmerkte kopieën van uw geboorteakte
 • Bewijs van voldoende geld om uw uitgaven in Argentinië te dekken
 • Bewijs van voldoende kennis van het Spaans

Wanneer moet je solliciteren?

Aanvragers die in hun eigen land een Argentijns studentenvisum aanvragen, worden sterk aangemoedigd om dit ten minste 30 dagen voorafgaand aan hun reis aan te vragen.

Een standaard studentenvisum is zes maanden geldig, maar als uw cursus langer duurt, kunt u een visum krijgen dat maximaal een jaar geldig is als u zich onderwerpt aan een strafrechtelijke controle in uw eigen land. De exacte vereisten variëren afhankelijk van iemands nationaliteit en het is belangrijk om contact op te nemen met de ambassade van uw land voor meer informatie.

Verwerkingstijd

30 Days

Werkmogelijkheden

Je kunt legaal werken met een studentenvisum in Argentinië.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.