Keystone logo
Brazilië

Studie MBA in Brazilië 2024

Studeer in Brazilië

Vandaag de dag zijn veel zakelijke studenten draaien naar Brazilië als zij zoeken een bedrijf diploma van een opkomende economie. Toch, het krijgen van een bedrijf graad in Brazilië brengt een aantal belangrijke uitdagingen. Die overweegt een meester 's in het bedrijfsleven uit Brazilië moeten deze uitdagingen te begrijpen. De meeste universiteiten bieden MBA-programma's op een part-time basis, geen full-time basis. Hoge rente op leningen voor studenten maken het moeilijk voor nationale studenten om een ​​full-time opleiding op dit gebied voort te zetten, zodat de meeste studenten zijn werkende studenten. Dit betekent dat het 's moeilijk te zeggen hoe lang, in het bijzonder, het programma zal duren. De meeste programma's worden aangeboden in het Portugees, zodat de kennis van de moedertaal van Brazilië is noodzakelijk voor succes op dit gebied. Brazilië heeft vele universiteiten, maar slechts een handvol staan ​​open voor internationale studenten en slechts een handvol hebben MBA-programma's. Het vinden van een universiteit die doet beide is de uitdaging voor mensen die zaken willen studeren in Brazilië.De wet van de richtlijnen en de basissen van de Braziliaanse onderwijs vereist dat alle academiejaren, waaronder universiteiten, tot 200 dagen. De meeste universiteiten beginnen hun schooljaar de eerste week van februari, eindigen dan de eerste week van december, met een twee weken durende vakantie in juli voor de winter. In de noordelijke gebieden van Brazilië, echter het schooljaar kunnen volgen, dat van de noordelijke landen, te beginnen in september en eindigt in juni. Academische termen worden beide perioden of semesters in Brazilië genoemd. De kosten voor een MBA in Brazilië zal variëren afhankelijk van de gekozen universiteit. Beurzen zijn beschikbaar. Na het afstuderen met een MBA-graad in Brazilië, kunt u verwachten om betere kansen op werk vinden bij bedrijven in heel Zuid-Amerika.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  185
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  23
 • Internet abonnement

  19
 • Lokaal vervoer

  41

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  7
 • Pint lokaal bier

  2

Over Brazilië

Bekend als de thuisbasis van het Amazonewoud, Brazilië is het grootste land van Latijns-Amerika. Het is ook de grootste Portugees sprekende land in de wereld, waardoor het onderscheid tussen de Portugees-sprekende mensen. Brazilië heeft ook het onderscheid van het aangrenzende alle Zuid-Amerikaanse landen, met uitzondering van Ecuador en Chili. Omdat Brazilië bevat de wereld 's op zes na grootste economie in zowel het BBP en de koopkracht, en is een van de wereld ' s snelst groeiende economieën, het bedrijfsleven in Brazilië is een veelbelovende. Het wordt beschouwd als een opkomende wereldmacht en is klaar om een ​​krachtige positie in de mondiale economie in de nabije toekomst te hebben.

Visumvereisten

Alle studentenvisa in Brazilië worden Tijdelijk Visa IV of VITEM-IV genoemd.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (VITEM-IV)

Prijs en valuta

De prijzen voor studentenvisa naar Brazilië variëren afhankelijk van de nationaliteit van de aanvrager. De volgende kosten kunnen worden gewijzigd:

 • Voor inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten: USD 95
 • Voor Franse burgers: USD 140
 • Voor burgers van het Verenigd Koninkrijk met een geldigheidsduur van het visum tot 180 dagen: USD 40
 • Voor burgers van het Verenigd Koninkrijk met een geldigheidsduur van het visum van meer dan 180 dagen: USD 195
 • Voor inwoners van de Verenigde Staten: USD 160
 • Voor burgers uit een ander land: USD 40

Wie kan het visum aanvragen?

Alle buitenlanders die in Brazilië willen studeren - zonder immigratiedoelen of de intentie om betaalde activiteiten uit te voeren die geen stage zijn - moeten een studentenvisum aanvragen. De belangrijkste vereiste om een studentenvisum te krijgen, is dat je bent ingeschreven aan een Braziliaanse universiteit die is geregistreerd bij het Ministerie van Onderwijs in Brazilië.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Bij het dichtstbijzijnde consulaat-generaal of de Braziliaanse ambassade

Je kunt een studentenvisum voor Brazilië aanvragen bij het dichtstbijzijnde consulaat-generaal of de Braziliaanse ambassade.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

U dient de website van uw consulaat-generaal te raadplegen voor het verkrijgen van een studentenvisumaanvraag, een lijst met vereisten en om het aanvraagproces en het tijdschema te verifiëren. Maak zeker zo snel mogelijk een afspraak met uw consulaat of ambassade.

Om een VITEM-IV aan te vragen, is het noodzakelijk om de volgende documentatie op te stellen:

 • Paspoort van de aanvrager dat niet binnen 6 maanden kan verlopen en ten minste twee blanco pagina's moet hebben
 • Eén visumaanvraagformulier per aanvrager, online gegenereerd
 • Twee foto's van 3 x 4 cm
 • Bewijs van verblijf binnen de jurisdictie van de consulaire afdeling van de ambassade gedurende de afgelopen 12 maanden
 • Niet-strafregistercertificaat afgegeven door de lokale politie van de aanvrager voor aanvragers ouder dan 18 jaar, afgegeven minder dan 90 dagen vóór de aanvraag
 • Bewijs van beurs, zo niet, bewijs van financiële draagkracht om de gehele duur van de cursus te betalen
 • Bewijs van inschrijving bij de instelling waarin wordt verklaard dat de aanvrager een studie zal volgen, met duidelijke vermelding van het aantal lesuren per week
 • Notariële geboorteakte of verklaring
 • Certificaat afgegeven door de vorige onderwijsinstelling met vermelding van het opleidingsniveau van de aanvrager
 • Als de aanvrager jonger is dan 18 jaar en niet met zijn of haar ouders of voogden reist, een notarieel beëdigd afschrift van de geboorteakte vertaald in het Portugees of Engels en een machtiging voor Braziliaanse visumuitgifte voor minderjarigen, ondertekend door beide ouders of wettelijke voogden bij een notaris
 • Ziektekostenverzekering geldig in Brazilië die dekking biedt voor behandeling en ziekenhuisopname, of PB4 in het geval van studenten uit Portugal

Wanneer moet je solliciteren?

De verwerkingstijd kan snel zijn en slechts een paar dagen duren, maar dit is afhankelijk van het land.

De VITEM-IV zijn maximaal één jaar geldig, afhankelijk van de cursus waarvoor de student is ingeschreven, en kunnen zo vaak worden verlengd als nodig is om de cursus af te ronden. De aanvraag tot verlenging van het visum moet gebeuren bij een Federale Politie of bij het Ministerie van Justitie binnen 30 dagen voor het verlopen van het huidige visum. Om het visum na een jaar te verlengen, moet u documentatie van de universiteit kunnen tonen waaruit blijkt dat u redelijk aanwezig bent en goed presteert om de cursus voort te zetten.

Voor stagiaires is het studentenvisum een jaar geldig en kan niet worden verlengd.

Nadat het studentenvisum aan de aanvrager is verleend, heeft de student drie maanden de tijd om Brazilië binnen te komen. Na binnenkomst in Brazilië heeft de student tot 30 dagen de tijd om zich te registreren bij de Federale Politie van de stad waar hij gaat wonen.

Verwerkingstijd

Werkmogelijkheden

Degenen die met een VITEM-IV naar Brazilië komen, mogen geen betaalde activiteiten ondernemen die geen stage zijn. Buitenlandse studenten die bereid zijn om stage te lopen in Brazilië mogen echter betaalde activiteiten uitvoeren. Voor stages van maximaal vier maanden is een formele koppeling met een Braziliaanse onderwijsinstelling niet nodig. Voor stages die langer dan vier maanden duren, is een formele koppeling met een Braziliaanse onderwijsinstelling verplicht.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?