Keystone logo
Canada

Studie MBA in Canada 2024

Studeer in Canada

Voor studenten die overwegen internationale student voor het bedrijfsleven, Canada biedt een breed scala aan mogelijkheden. Op gemiddelde, de internationale studenten die zich inschrijven in undergraduate programma's in de Canadese hogeronderwijsinstellingen betaald, gemiddeld 14.000 CAN-dollar per jaar. Echter, dit cijfer verschilt aanzienlijk van de ene school naar de andere. Particuliere scholen hebben de neiging om aanzienlijk meer kosten. Internationale studenten zijn vaak welkom op het grootste deel van de hogescholen en universiteiten in Canada. Enkele van de grootste business schools in het land zijn gevestigd in Montreal, Vancouver, Toronto, maar ook vele andere campussen. Sommige programma's zijn beschikbaar in het Frans, een taal die aanwezig is meestal in het gebied van Quebec. De meeste andere programma's worden in het Engels gegeven. Wat Is Business Education Net als in Canada? Studenten met geaccrediteerde opleiding aan het college-niveau in staat zijn om een aanvraag voor een graduate programma om een MBA te verdienen.Studenten die niet hebben gedaan, kunnen vaak inschrijven in Canada 's undergraduate zakelijke programma's toe te werken naar een bachelor ' s graad. De meeste bacheloropleidingen duren vier jaar in beslag, met meester 's niveau van onderwijs die een extra twee jaar. Sommige programma's kunnen sneller dan dit en anderen worden afgerond kan langer duren. Wat zijn de mogelijkheden voor internationale studenten? Internationale studenten kunnen vaak inschrijven in Canada 's van het hoger onderwijs door simpelweg het aanvragen van de programma's door middel van de gewenste school. Studenten hebben de neiging om in te schrijven in het voorjaar bij te wonen in de herfst, hoewel sommige scholen bieden gevarieerde schema. Indien de student is geaccepteerd, kan hij of zij dan worden verplicht om een ​​studentenvisum te studeren in het land te verkrijgen. De mogelijkheden voor internationale studenten die besluiten in Canada te blijven kan goed zijn. Veel studenten kunnen werken visa te verkrijgen als ze worden ingehuurd door middel van stages of werkprogramma's.Er zijn mogelijkheden in Canada binnen de zakelijke arena, al is er aanzienlijke concurrentie van topstudenten.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  624
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  47
 • Internet abonnement

  58
 • Lokaal vervoer

  67

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  10
 • Pint lokaal bier

  5

Over Canada

Om vele redenen, kunnen internationale studenten willen overwegen inschrijven in business school in Canada. Het land, gelegen in Noord-Amerika, is een modern, westers land met diverse culturele aspecten aan. Het is de thuisbasis van 35 miljoen mensen. Het is een van de rijkste landen in de wereld, met een inkomen per hoofd van de hoge en hoge Human Development Index cijfer. Studeren in Canada kunnen studenten met een internationale ervaring die rijk is aan geschiedenis en cultuur, maar ook in een aantal van de meest moderne en geavanceerde business studenten in de wereld te bieden. Voorafgaand aan de inschrijving moeten de leerlingen nadenken een paar belangrijke dingen over Canada 's business onderwijs opties.

Visumvereisten

Om langer dan 6 maanden in Canada te studeren, heb je een Canadese studievergunning nodig, die dient als een Canadees studentenvisum voor de duur van je verblijf.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Canadese studievergunning

Prijs en valuta

CAD 150

Wie kan het visum aanvragen?

De meeste buitenlanders moeten een studievergunning aanvragen. Een eenmaal afgegeven studievergunning stelt een buitenlander in staat om in Canada te studeren aan een erkend instituut voor de duur van de gespecificeerde cursus of het programma. In sommige gevallen heb je geen studievergunning nodig om in Canada naar school te gaan:

 1. Als de cursus of het programma dat u van plan bent te volgen minder dan 6 maanden duurt.
 2. Als u een familielid of personeelslid bent van een buitenlandse vertegenwoordiger in Canada.
 3. Als u lid bent van een buitenlandse krijgsmacht. U hebt echter nog steeds een elektronische reistoestemming (eTA) nodig om naar Canada te vliegen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Online/papieren aanvraag

U kunt een Canadese studievergunning online aanvragen of via een papieren aanvraag, die u kunt verkrijgen op de website Citizenship and Immigration Canada (CIC).

Website:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Hoe de aanvraag doen?

1. Je moet eerst een gestandaardiseerde acceptatiebrief krijgen van een erkende hoger onderwijsaanbieder.

2. De volgende fase is om een aanvraagpakket voor een Canadees studentenvisum te krijgen, hetzij van de CIC-website (http://www.cic.gc.ca) of door contact op te nemen met uw plaatselijke visumkantoor of de Canadese ambassade of het consulaat bij u thuis land.

3. Om uw aanvraagpakket te krijgen, moet u een paar vragen over uzelf beantwoorden op de CIC-website. Deze vragen bepalen of je in aanmerking komt om online een Canadese studentenvergunning aan te vragen en welke documenten je moet overleggen. Als u in aanmerking komt, ontvangt u een persoonlijke checklistcode die 60 dagen geldig is en die u nodig heeft om uw aanvraag online in te dienen. Zorg ervoor dat u de pagina met uw code afdrukt voor toekomstig gebruik. De pagina bevat ook een aanvraaggids, een geschat collegegeldbedrag, een lijst met documenten die u bij uw aanvraag moet indienen en richtlijnen voor uw volgende stappen.

4. Als u klaar bent om te solliciteren, maakt u een MijnCIC-account aan, waar u uw persoonlijke checklistcode invoert. U ontvangt dan uw persoonlijke documentenchecklist waarmee u uw documenten kunt uploaden en verzenden naar CIC.

5. Nadat u uw documenten en aanvraagformulier gereed heeft en uw leges heeft betaald, kunt u uw ingevulde aanvraag indienen bij CIC.

6. Sommige aanvragers moeten mogelijk een interview bijwonen bij hun plaatselijke visumkantoor.

7. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een introductiebrief, en studenten uit landen die een elektronische reistoestemming (eTA) en/of een visum voor tijdelijk verblijf nodig hebben, krijgen deze indien nodig. Het eTA wordt gekoppeld aan uw paspoort. Het is belangrijk dat je reist met het paspoort waarmee je je studievergunning hebt aangevraagd. De eTA is vijf jaar geldig of totdat uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

8. Presenteer deze samen met uw paspoort, een bewijs van uw financiën en uw acceptatiebrief (en alle andere documenten die u is geadviseerd mee te nemen) naar de Canada Border Services Agency (CBSA) in Canada, die vervolgens uw Canadese studievergunning en geeft u toegang tot Canada. De vereiste documenten voor het studentenvisum in Canada omvatten:

 • Ingevuld aanvraagformulier;
 • De originele acceptatiebrief van de universiteit;
 • Een geldig paspoort/reisdocument, waarmee u ook kunt terugkeren naar uw thuisland. Als u in de VS woont, hoeft dit niet;
 • Twee recente pasfoto's, met vermelding van naam en geboortedatum op de achterkant;
 • Bewijs van financiële steun tijdens je studie dat vertegenwoordigt: collegegeld + 833 CAD/maand (voor alle provincies, behalve Quebec) of collegegeld + 917 CAD/maand (Quebec);
 • Een brief met uitleg;
 • Als je van plan bent om in Quebec te studeren, heb je ook een Certificat d'acceptation du Québec, Engelse en Franse vertalingen voor je document, een verklaring van de vertaler en een gewaarmerkte kopie van de originele documenten nodig;
 • Bewijs dat u de vergoeding voor de studievergunning (150 CAD) heeft betaald.

Wanneer moet je solliciteren?

Verwerkingstijden variëren. Het hangt af van het type aanvraag dat u indient en waar deze wordt verwerkt. Aanvragen op papier duren doorgaans ongeveer twee keer zo lang als online aanvragen. Het is altijd aan te raden om de verwerkingstijden ruim van tevoren te controleren: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

Als je eenmaal een Canadese studievergunning hebt, kun je een aanvraag indienen om deze vanuit Canada te verlengen als je besluit je studie voort te zetten.

Verwerkingstijd

Werkmogelijkheden

Je kunt tot 20 uur op of buiten de campus werken tijdens universitaire semesters en voltijds tijdens pauzes zoals de winter- of zomervakantie, zonder dat je een werkvergunning nodig hebt. Om in aanmerking te komen, moet je een geldige studievergunning hebben en een voltijdstudent zijn. U hebt ook een Social Insurance Number (SIN) van Service Canada nodig om in Canada te werken of om voordelen en diensten van overheidsprogramma's te ontvangen. Je studievergunning wordt 90 dagen nadat je je studieprogramma hebt afgerond ongeldig, dus je moet een postdoctorale werkvergunning aanschaffen als je na je studie in Canada wilt blijven en werk wilt zoeken. Deze is drie jaar geldig.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Een Canadees studentenvisum kan worden geweigerd als de visumbeambte vermoedt dat het doel van de aanvrager om naar Canada te gaan verkeerd werd voorgesteld - als een studie niet de echte reden was dat iemand zich aanmeldde. Nog waarschijnlijker is dat het verstrekte bewijs van geld onvoldoende is voor de verwachte kosten van collegegeld, eten, huur, enz., of niet duidelijk geschikt is voor een geclaimde studierichting.