Keystone logo
China

Studie MBA in China 2024

Studeer in China

China heeft een aantal goed gestructureerde en ontworpen business schools. Voor degenen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om een ​​van deze bij te wonen, is het belangrijk om te overwegen welke school bij te wonen. Veel van de beste Chinese scholen voor het bedrijfsleven zijn gevestigd in Beijing, hoewel andere opties bestaan ​​in het hele land. Enkele van de grootste business schools in de omgeving zijn onder andere Universiteit van Peking 's Guanghau School of Management, Cheung Kong Graduate School of Business, en het Beijing International MBA school. Het bijwonen van business schools in China meeste studenten zich inschrijven in bachelor ' opleidingen s aanvankelijk en dan verhuizen naar graduate school om een ​​MBA te verdienen. Opties omvatten de twee jaar full-time, internationale graad, een dual degree (een gemeenschappelijk optie in deze zeer concurrerende gebied) en een executive MBA, ontworpen voor de leidende positie onderwijs. Onderwijs kan tussen de twee en zes jaar in beslag nemen. Sommige een jaar programma's beschikbaar.De meeste programma's bieden een breed scala aan opties. MBA graden in China bieden vaak een focus op gebieden als marketing, international business studies, en economie, hoewel het management, human resources, en engineering zijn ook onderwerpen voor onderzoek. De kosten van deze programma's aanzienlijk verschillen van de ene school naar de andere, maar het meestal duurder voor internationale studenten te zijn. Wat zijn de mogelijkheden voor internationale studenten? Internationale studenten zijn vaak verwelkomd op business schools in China. De concurrentie voor deze posities kan zeer moeilijk te verkrijgen. Het is belangrijk voor studenten om te gelden voor de business school ze rechtstreeks te selecteren. Indien aanvaard, is het dan nodig om een ​​aanvraag voor een studentenvisum te studeren in de school. Dit proces kan drie of meer maanden in sommige gevallen. Er moet gelden voor school zo snel mogelijk, meestal vier of meer maanden voorafgaand aan het bijwonen waar mogelijk.De mogelijkheden voor studenten die zich inschrijven en vul een MBA in China lopen sterk uiteen. China groeit en bloeit in termen van zijn economie en zijn er beschikbare functies, waaronder die met grote bedrijven met internationale mogelijkheden.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  325
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  17
 • Internet abonnement

  11
 • Lokaal vervoer

  26

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  0.9

Over China

China biedt volop mogelijkheden voor internationale studenten. Het land, dat is de thuisbasis van meer dan 1,3 miljard mensen, is een van de belangrijkste economische entiteiten. China heeft ook een unieke geschiedenis en diverse cultuur. Het maakt niet uit waar je naar binnen het land, u geschiedenis s 'll mogelijkheden om te leren over de omgeving vinden'. Hoewel het land is een van de grootste, zowel in omvang als in de bevolking, zijn er mogelijkheden hier voor de internationale studenten die geïnteresseerd zijn in het verstrekken van iets unieks aan de gemeenschap.

Visumvereisten

 • X1 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om langer dan 6 maanden te studeren.
 • X2 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om te studeren voor een periode van minder dan 6 maanden.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (X1 Visa; X2 Visa)

Prijs en valuta

De kosten voor het aanvragen van een studentenvisum variëren afhankelijk van uw nationaliteit, het aantal vereiste binnenkomsten, het land waarin u solliciteert en of u een expresdienst wilt. De kosten kunnen rond de $ 30 tot $ 150 liggen.

Wie kan het visum aanvragen?

Elke buitenlandse student die van plan is om in China te studeren, moet een Chinees studentenvisum (X-visum) verkrijgen. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn toegelaten tot toelating door een erkende onderwijsinstelling in China.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Chinese ambassade of consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie

U kunt uw visumaanvraag indienen bij de Chinese Ambassade of Consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie in uw thuisland. Als u niet persoonlijk kunt komen voor indiening, kunt u het namens u via een reisbureau of een visumbureau opsturen voor indiening. Vergeet niet dat per post verzonden aanvragen niet worden geaccepteerd door de meeste Chinese ambassades of consulaten.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

U kunt het visumformulier hier downloaden: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Vul het visumaanvraagformulier zorgvuldig en nauwkeurig in op uw computer. Maak een afdruk van het ingevulde aanvraagformulier en onderteken het. Vergeet niet dat een afdruk van het aanvraagformulier essentieel is, aangezien handgeschreven formulieren niet worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat wijzigingen of correcties op het afgedrukte formulier niet zijn toegestaan.

De volgende documentatie moet worden ingediend bij de Chinese ambassade of het consulaat:

 1. Origineel paspoort met een resterende geldigheidsduur van ten minste zes maanden en blanco visumpagina's, en een fotokopie van de gegevenspagina van het paspoort en de fotopagina als deze apart is.
 2. Een ingevuld visumaanvraagformulier met een recent gemaakte kleurenpasfoto (bloot hoofd, volledig gezicht) tegen een lichte achtergrond.
 3. Bewijs van legaal verblijf of verblijfsstatus (van toepassing op degenen die geen visum aanvragen in hun land van staatsburgerschap)
 4. Origineel en fotokopie van de toelatingsbrief uitgegeven door een school of andere entiteiten in China.
 5. Origineel en fotokopie van "Visumaanvraag voor studie in China" (formulier JW201 of formulier JW202).

Na aankomst: X1 visumhouders moeten zich binnen 30 dagen na aankomst in China registreren bij het lokale Public Security Bureau (PSB) en een tijdelijke Chinese verblijfsvergunning aanvragen bij de lokale PSB. X2-houders zullen in China blijven binnen de duur zoals aangegeven op het visum, en het is niet nodig voor hen om de tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Vraag minimaal een paar weken voor je geplande reisdatum een studentenvisum aan, zodat je genoeg tijd hebt om de aanvraagprocedure op tijd af te ronden zodat je aan je cursus kunt deelnemen. De reguliere verwerkingstijd is 4 werkdagen. Als u uw visum eerder wilt ophalen, zijn er tegen een toeslag express- en spoedservice beschikbaar.

X1-visum wordt normaal gesproken afgegeven voor meerdere binnenkomsten met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Een X2-visum wordt meestal afgegeven voor één binnenkomst met een geldigheidsduur van maximaal 6 maanden.

Verwerkingstijd

4 Days

Werkmogelijkheden

Buitenlandse studenten mogen parttime werken in China. De universiteit moet een toestemmingsbrief afgeven; de inhurende eenheid/het bedrijf moet een certificering afgeven; het politiebureau zal dan op uw visum markeren "Deeltijdwerk; Deeltijdstudie".

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Hier zijn enkele belangrijke dingen die u niet moet doen bij het aanvragen van een studentenvisum voor China:

 • Probeer niet om uw aanvraagformulier voor een studentenvisum in te dienen door het per post te verzenden, aangezien het niet wordt geaccepteerd.
 • Presenteer geen valse documenten voor uw studentenvisum.
 • Verberg of verdraai geen feiten in uw visumaanvraag.