Keystone logo
Cyprus

Studie MBA in Cyprus 2024

Studeer in Cyprus

Het verdienen van een Business Degree in Cyprus Volgens Cyprus 'Higher Education website, het land ' s is het tertiair onderwijs systeem sterk beïnvloed door de Europese ruimte voor hoger onderwijs in de zin van het Bolognaproces. Bestaande uit particuliere en openbare universiteiten, Cyprus 'opleidingen in het hoger onderwijs wordt geregeld door het Ministerie van Hoger en Tertiair Onderwijs, die ook stelt curriculum bijzonderheden en lesgeld voor openbare instellingen. Studenten kunnen Bachelor 's, Master ' s en doctoraat zakelijke graden gespecialiseerd in verschillende aspecten van het bedrijfsleven en de financiële sector te verdienen. Voorbeelden van graden aangeboden onder andere het populaire Master 's of Business Administration, Human Resource Management, Tourism Management, Financial Management / Investment and Marketing Strategie. Collegegeld Jaarlijkse collegegeld kosten bij openbare universiteiten kan variëren van de ene school naar de andere.Beurzen zijn verkrijgbaar bij de meeste openbare instellingen alsmede postdoctorale subsidies voor studenten verkiezen om te werken als instructeur assistenten, laboratorium toezichthouders en docenten. Particuliere universiteit kosten kunnen aanzienlijk hoger zijn dan openbare universiteit collegegeld, zodat studenten overweegt een particuliere school Raadpleeg bij het ​​bepaalde school waarin ze geïnteresseerd zijn voor de jaarlijkse opleiding kosten zijn. Waarom Verdien een Business Degree in Cyprus? Zakelijke graad studenten zijn verzekerd van een kwalitatief hoogstaand onderwijs in Cyprus in aanvulling op het prestige van het verdienen van een internationaal erkend bedrijf graad. Cyprus biedt ook betaalbare kosten van levensonderhoud en collegegeld kosten tot een minimum beperkt door de beschikbaarheid van beurzen, evenals een gratis ziektekostenverzekering voor iedereen die studeren of werken in Cyprus.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  567
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  60
 • Internet abonnement

  34
 • Lokaal vervoer

  40

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  10
 • Pint lokaal bier

  3

Over Cyprus

Cyprus is een eiland land omringd door de oostelijke Middellandse Zee en het noorden van Egypte, ten zuiden van Turkije, ten oosten van Griekenland en ten westen van Turkije ligt. Business studenten studeren in Cyprus zal ontdekken dat het noordelijke deel van Cyprus officieel heet de Turkse Republiek Noord-Cyprus. Omwille van deze divisie, heeft Cyprus Turks en Grieks als officiële talen opgesteld, met Cypriotische maronitische Arabisch en Armenië als minderheidstalen. Ondersteund door een bloeiende toeristische industrie, Cyprus heeft een hoge, het inkomen per hoofd van de bevolking en een steeds meer ontwikkelde economie, dat behoort tot de top 20 op de Human Development Index. Cyprus toegetreden tot de EU in 2004 en de eurozone in 2008. Bijgevolg is de euro is de valuta in de Republiek Cyprus, maar niet in het noorden van Cyprus, waar de Turkse lira nog steeds wordt gebruikt.Vanwege enorme groei in Cyprus 'onroerend goed markt in het afgelopen decennium, de studenten verdienen gespecialiseerde business graden georiënteerd rond te investeren, de ontwikkeling, verkoop en aankoop van onroerend goed in Cyprus zal in het algemeen vinden de arbeidsmarkt open en flexibel in Cyprus.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

EUR 40

De kosten voor een studentenvisum variëren en kunnen rond de 40 EUR bedragen. De vergoedingen kunnen worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Kandidaten die EU-onderdaan zijn, kunnen Cyprus als bezoeker binnenkomen. Bij aankomst op de onderwijsinstelling moeten zij een aantal documenten overleggen aan het toelatingsbureau van de onderwijsinstelling - zie onder "Hoe de aanvraag doen?".

Internationale studenten uit niet-EU-landen hebben een studentenvisum nodig voordat ze Cyprus binnenkomen. Studentenvisa worden alleen afgegeven aan voltijdse internationale studenten. Een voltijdstudent is iemand die minimaal 12 studiepunten in een semester volgt.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Ambassade/Hoge Commissie/Consulaat van de Republiek Cyprus

U moet persoonlijk een aanvraag indienen bij de Ambassade / Hoge Commissie / Consulaat van de Republiek Cyprus in het land waar u woont.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Niet-EU-studenten:

U moet de volgende documenten overleggen bij het aanvragen van uw studentenvisum:

 • Een volledig ingevuld aanvraagformulier.
 • Aanvraagkosten van 15-30 Cypriotische ponden (niet-restitueerbaar).
 • Vier (4) pasfoto's.
 • Geattesteerde (gewaarmerkte) kopieën van de academische kwalificaties van de student.
 • Bewijs van vaardigheid in het Engels (indien mogelijk)
 • Een fotokopie van hun paspoort. Het paspoort moet minimaal één (1) jaar geldig zijn vanaf de datum van aankomst van de student.

Het Admission Office zal de kandidaten op tijd voor het interview details over de interviewdata en vereiste documenten meedelen.

Tijdens het visuminterview bij de Ambassade/Hoge Commissie/Consulaat van de Republiek Cyprus moet de kandidaat het volgende presenteren:

 • Originele academische kwalificaties en hun geattesteerde exemplaren in het Engels of in Engelse vertaling. \
 • Hun paspoort, geldig voor ten minste één (1) jaar vanaf de datum van aankomst op Cyprus
 • Een recente verklaring omtrent het gedrag afgegeven door de politie van het land van herkomst of verblijf.
 • Een recente financiële garantie afgegeven door de studentsponsor

De student dient zich op de eerste werkdag na aankomst te melden bij de onderwijsinstelling om zich in te schrijven en de overige formaliteiten voor de afgifte van een tijdelijke verblijfsvergunning af te ronden.
Internationale studenten moeten zich binnen zeven dagen vanaf de dag van aankomst op Cyprus registreren bij de vreemdelingendienst van de districtspolitie.

EU-studenten: Bij aankomst op de onderwijsinstelling moeten zij bij het toelatingsbureau van de onderwijsinstelling het volgende overleggen:

 • Een volledig ingevuld aanvraagformulier.
 • Aanvraagkosten van 15-30 Cypriotische ponden (niet-restitueerbaar).
 • Vier (4) pasfoto's.
 • Geattesteerde (gewaarmerkte) kopieën van de academische kwalificaties van de student.
 • Bewijs van vaardigheid in het Engels (indien mogelijk)
 • Een fotokopie van hun paspoort. Het paspoort moet minimaal één (1) jaar geldig zijn vanaf de datum van aankomst van de student.
 • Een recente verklaring omtrent het gedrag afgegeven door de politie van het land van herkomst of verblijf.

Naast het bovenstaande moeten kandidaten het inschrijfgeld, het semestercollegegeld betalen en zich inschrijven voor vakken. Vervolgens moeten ze bij de Dienst Vreemdelingenzaken een vergunning voor bepaalde tijd aanvragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Je moet je studentenvisum minstens 2-3 maanden voor je geplande aankomst op Cyprus aanvragen.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je studieprogramma.

Verwerkingstijd

3 Months

Werkmogelijkheden

Normaal gesproken mogen buitenlandse studenten uit niet-EU-landen niet werken tijdens hun studie op Cyprus. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt door de regering van de Republiek Cyprus voor cursussen, waar werkvergunningen kunnen worden afgegeven om praktische training tijdens zomervakanties mogelijk te maken.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.

Let op: Het studentenvisum wordt afgegeven voor een specifieke onderwijsinstelling. Indien de buitenlandse student besluit om van onderwijsinstelling te veranderen, dient men een nieuwe verblijfsvergunning aan te vragen.

Opleidingen