Keystone logo
Frankrijk

Studie MBA in Frankrijk 2024

Studeer in Frankrijk

In Frankrijk, zakelijke professionals studie aan een aantal van de wereld 's topuniversiteiten. Deze scholen hebben een lange geschiedenis in de academische wereld en maken gebruik van een aantal van de top business geesten in Europa. Studenten zullen business schools vinden in veel van Frankrijk 's grote steden. Een Masters in Business, of MBA, diploma is een uitstekende opleiding voor mensen op zoek naar hun eigen bedrijf carrière verder of zich in een positie voor leidinggevende functies in grote bedrijven. De MBA wordt beschouwd als de entry-level diploma voor vele top management posities, en studeren in Frankrijk zal de student een internationale benadering van het bedrijfsleven het onderwijs te geven. Afgestudeerden die een Franse MBA-graad zijn bekend over de hele wereld voor hun duidelijk begrip van het bedrijfsleven. Deze professionals worden vaak gerekruteerd om te werken in een aantal van de top bedrijven in Frankrijk en de rest van Europa, en zal ook worden gehouden in hoog aanzien in andere delen van de wereld ook.Een MBA-graad zal de deur naar meer inkomsten potentieel te openen in een wereldwijde markt. Studeren in Frankrijk zet een student in het midden van een aantal van deze grote geesten, waardoor de student inzicht en wijsheid te vergaren van toonaangevende opvoeders in de wereld van het bedrijfsleven. Een MBA-programma in Frankrijk duurt meestal één tot twee jaar in beslag, met een full-time semesters. De scholen werken met de lente en de herfst semesters, de tijd nemen af ​​in december en in de zomermaanden. Een van de belangrijkste voordelen van studeren in Frankrijk is de lage kosten van het onderwijs. Natuurlijk kan het variëren van de ene school naar de andere, vooral in particuliere scholen.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  459
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  57
 • Internet abonnement

  30
 • Lokaal vervoer

  61

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  10
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  6

Over Frankrijk

Gelegen tussen het Iberisch schiereiland en Europa 's vasteland, Frankrijk heeft een rijke geschiedenis en heeft gediend als een belangrijke speler in de geschiedenis en de economie van Europa. Het is in Frankrijk, dat een groot deel van de moderne mode en cultuur wordt geboren, en veel van de wereld 's top fashion invloeden komen uit Parijs. Frankrijk is ook bekend voor het produceren van grote schrijvers en politici, evenals enkele van de beste gerechten in Europa. Studenten reizen naar Frankrijk mag dit doen voor een reeks van redenen, maar ze zullen aangenaam verrast door de kwaliteit van het onderwijs. De universiteiten en hogescholen in Frankrijk scoren goed in de hele wereld, waardoor het een uitstekende keuze voor de internationale student op zoek naar een meester 's degree in business te verdienen.

Visumvereisten

Er zijn verschillende soorten studentenvisa, afhankelijk van hoe lang je van plan bent om in Frankrijk te studeren:

 1. Visa de court séjour pour etudes ('Schengen'-studentenvisum voor kort verblijf) - Als je studie korter dan drie maanden duurt, vraag dan het zogenaamde Schengen-studentenvisum aan. Het wordt gratis verstrekt en kan niet worden verlengd. 41 landen hebben mogelijk geen visum nodig voor een verblijf van minder dan drie maanden.
 2. Etudient concours (visum voor het afleggen van toelatingsexamens) - Met dit visum mag je naar Frankrijk komen om een toelatingsexamen af te leggen aan een instelling voor hoger onderwijs. Als u slaagt, kunt u rechtstreeks bij uw plaatselijke prefectuur (Franse gemeente/administratiekantoor) in Frankrijk een verblijfsvergunning voor een jaar aanvragen, die kan worden verlengd.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (visum voor tijdelijk verblijf van langere duur) - Met dit visum kun je drie tot zes maanden in Frankrijk studeren zonder dat je een verblijfsvergunning nodig hebt. Het is niet hernieuwbaar.
 4. Visa de long séjour etudes (visum voor lang verblijf) - Als je langer dan zes maanden wilt studeren, moet je in Frankrijk een studentenvisum voor lang verblijf aanvragen. Vanaf 2013 geldt dit type studievisum voor de duur van je cursus in Frankrijk. Visa voor lang verblijf fungeren als verblijfsvergunningen en worden VLT-TS genoemd.
 5. Onderzoeksstudentenvisum voor verlengd verblijf - Als u een masterdiploma of hoger heeft en naar Frankrijk wilt komen om deel te nemen aan onderzoek of onderwijs te geven op universitair niveau, dan kan de instelling u overhalen op een verlengd verblijfsonderzoeksstudentenvisum VLS-TS.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

EUR 50

De kosten voor een studentenvisum lopen sterk uiteen, afhankelijk van het type visum en het land waar u vandaan komt. Voor studenten uit het Schengengebied variëren de kosten van 50 tot 99 EUR. Het Shengen-studentenvisum voor de korte termijn is gratis.

Wie kan het visum aanvragen?

Als je een EU-onderdaan bent, of een onderdaan van de EER, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein, heb je geen Frans studentenvisum nodig.

Als je een staatsburger bent van ergens anders in de wereld, heb je een studentenvisum voor Frankrijk nodig. U moet een plaats op een cursus bij een Franse onderwijsinstelling hebben verkregen voordat u een visum aanvraagt.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Franse ambassade / consulaat

Sommige landen vereisen dat je je eerst registreert bij CampusFrance, het Franse nationale bureau voor hoger onderwijs, en internationale studenten, om toelating aan te vragen en een studentenvisum te krijgen via de CEF-procedure. Anders moet u uw visum aanvragen bij de Franse ambassade/consulaat in uw eigen land.

Website:https://france-visas.gouv.fr/

Hoe de aanvraag doen?

Om uw visum aan te vragen heeft u het volgende nodig:

 1. Een officiële acceptatiebrief voor een geaccrediteerd programma bij een Franse instelling. Dit moet op officieel papier met briefhoofd zijn, met vermelding van uw volledige gegevens, gegevens van de Franse instelling en met vermelding van de start- en einddatum van het academische programma.
 2. Bewijs dat u voldoende geld heeft (momenteel € 615,- per maand), bijvoorbeeld bankafschrift, garantsteller of bericht van toekenning of financiering uit officiële bron.
 3. Bewijs van retourticket naar huis. Vaak is dit in de vorm van het daadwerkelijke ticket of de reservering waarop de vertrekdatum staat, maar het kan ook een handgeschreven intentieverklaring zijn, inclusief de beoogde vertrekdata.
 4. Bewijs van medische verzekering (minimale dekking 30.000 EUR).
 5. Bewijs van accommodatie. Kan worden getoond in de vorm van een bewijs van studentenhuisvesting of een attest van kost en inwoning of 'attestation d'accueil' (als je bij vrienden of familie woont).
 6. Bewijs van bekwaamheid in het Frans, als je een cursus Frans volgt.

Er zijn kosten verbonden aan de visumaanvraag en u moet ook een paspoort hebben dat geldig is voor een periode van drie maanden na uw vervaldatum van de aangevraagde partij. U moet een aanvraag invullen die u ondertekent en drie foto's bij de aanvraag indienen.

Wanneer moet je solliciteren?

Het kan tot twee maanden duren voordat een visumaanvraag wordt goedgekeurd, dus u moet alle benodigde informatie zo snel mogelijk indienen voordat u van plan bent te vertrekken. Een 'Schengen'-studentenvisum voor kort verblijf duurt 90 dagen, een tijdelijk visum voor lang verblijf voor drie tot zes maanden en een visum voor lang verblijf voor de duur van je opleiding: drie jaar voor bachelors, twee jaar voor een master en vier jaar voor een Ph.D.

Verwerkingstijd

2 Months

Werkmogelijkheden

Als internationale student met een studievisum in Frankrijk mag je in één jaar tot 964 uur werken (ongeveer 60 procent van de voltijdbaan voor een jaar) – terwijl je op cursus bent en zolang je een geldige verblijfsvergunning.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Bij het invullen van uw aanvraag voor een visum Frankrijk is het van essentieel belang dat u de aanvraag volledig invult. U moet niets leeg laten, omdat dit het aanvraagproces aanzienlijk kan vertragen. U moet er ook voor zorgen dat u over alle benodigde documenten beschikt en deze bij de aanvraag indient.