Keystone logo
Italië

Studie MBA in Italië 2024

Studeer in Italië

Het verdienen van een Business Degree in Italië Als lid van de Europese Unie, Italië heeft een systeem van hoger onderwijs dat de normen van alle scholen in de EU volgt en omvat het Bolognaproces kader. Voornamelijk bestaande uit state-run en openbare universiteiten, Italië 's tertiair onderwijs systeem biedt ook post-secundair onderwijs voor studenten verlangen in plaats van een beroepsopleiding dan academische opleiding. Na het behalen van een diploma Master 's in Italië, kunnen studenten zich inschrijven in een Grandes Ecoles, of "Superior Graduate School " die awards erkende internationale en nationale titels, zoals het Diploma di Perfezionamento (doctoraat) of de dokter Philosophiae (Ph. D). De werkgelegenheid voor de houders van post-doc zakelijke graden gewoonlijk uit het werken voor een universiteit als onderzoeker of instructeur.Bacheloropleidingen gericht op zakelijke en financiële meestal culmineren met studenten het invullen van een sluitstuk cursus die gaat onderzoeken business concepten en principes uit de eerdere cursussen en ze te integreren in een case-study onderzoek. Lengte van Programma's en Collegegeld Collegegeld variëren tussen universiteiten. Afhankelijk van de financiële status van een student 's, kan het collegegeld worden kwijtgescholden of beurs kan worden toegekend. Een Bachelor in Business kan over drie of vier jaar in beslag nemen. De meer wenselijke Master of Business Administration (MBA) is een extra jaar of twee van de cursussen voor het diploma wordt uitgereikt. Waarom studeren voor een Business Degree in Italië? Als lid van de EU, Italië presenteert vele haalbare kansen op werk voor zakelijke majors verdienen graden in International Business, Business Administration en de Europese economie.Bovendien, de bloeiende toeristische industrie biedt lucratieve ondernemende mogelijkheden voor zakelijke majors die hun eigen bedrijf te starten.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  408
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  66
 • Internet abonnement

  28
 • Lokaal vervoer

  35

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  9
 • Pint lokaal bier

  5

Over Italië

Officieel bekend als de Italiaanse Republiek, Italië ligt in het meest zuidelijke deel van Europa en grenst aan Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië en Frankrijk. Sardinië en Sicilië zijn twee mediterrane eilanden beschouwd als onderdeel van de Italiaanse Republiek. Italië is de thuisbasis van twee soevereine staten - Vaticaanstad en San Marino, die politiek bekend staan ​​als "enclaves " in het land van Italië. Een van de wereld 's economisch meest ontwikkelde landen, Italië is ook een belangrijke toeristische attractie onder andere Europese landen en geniet van de welvaart mogelijk gemaakt door dit soort industrie. Naast de fascinerende stad Rome, Italië trekt ook miljoenen bezoekers per jaar door het verstrekken van toegang tot dergelijke historisch belangrijke locaties zoals de ruïnes van Pompeii, het Colosseum in Rome, de scheve toren van Pisa en de Catacomben van San Callisto.

Visumvereisten

 1. Visum type C: visum voor kort verblijf of reisvisum geldig voor één of meer binnenkomsten en voor een periode van maximaal 90 dagen.
 2. Visum type D: visum voor lang verblijf, geldig voor meer dan 90 dagen.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Visum type C; Visum type D

Prijs en valuta

USD 70

De kosten voor een studentenvisum naar Italië bedragen doorgaans tussen de 50 en 70 USD. De vergoeding kan worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

EU/EER-studenten kunnen Italië binnenkomen met een geldig paspoort of een identiteitskaart en hebben het recht om zonder visum een diploma in Italië te halen zolang ze willen. Deze studenten moeten zich wel binnen 8 dagen na aankomst melden bij de Questura (politiebureau) om een verblijfsvergunning te krijgen.

Niet-EU-studenten moeten een studentenvisum verkrijgen voordat ze Italië binnenkomen. Als u langer dan 90 dagen wilt studeren, moet u binnen de eerste 8 dagen na aankomst in Italië een verblijfsvergunning (permesso di soggiorno) aanvragen bij het plaatselijke postkantoor. Dit samen met je visum stelt je in staat om in Italië te blijven voor de duur van je studie. Aan de verblijfsvergunning zijn kosten verbonden.

Burgers van sommige niet-EU-landen hebben geen visum nodig om maximaal 90 dagen in Italië te verblijven en te studeren.

Een overzicht van deze landen vind je hier: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Waar kunt u de aanvraag doen?

Italiaanse ambassade of consulaat

Je moet je studentenvisum aanvragen bij de Italiaanse ambassade of het consulaat in jouw land. U moet ook een gesprek hebben op de ambassade of het consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Nadat je de acceptatiebrief of toelatingsbrief voor je beoogde studie hebt ontvangen, kun je controleren of je in aanmerking komt voor het verkrijgen van een Italiaans studentenvisum en vervolgens doorgaan met de visumaanvraagprocedure. U moet de volgende documentatie overleggen:

 • Inreisvisum aanvraagformulier; je vindt het bij
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Recente pasfoto;
 • Reisdocument minimaal drie maanden geldig na visum;
 • Inschrijving of voorinschrijving voor een universitaire opleiding;
 • Bewijs dat u accommodatie heeft in Italië;
 • Bewijs dat je financiële ondersteuning hebt (minimaal € 448,07 per maand voor het studiejaar, totaal € 5824,91 per jaar);
 • Adequate verzekeringsdekking voor medische behandeling en ziekenhuisopname;
 • Bewijs van de beschikbaarheid van de financiële middelen die nodig zijn voor repatriëring;
 • Bewijs van voldoende kennis van het Italiaans of Engels volgens de taal van het programma;
 • Als de student minderjarig is, moet hij de toestemming van ontheemding laten ondertekenen door elk van de ouderlijke autoriteiten, of bij hun afwezigheid, door de wettelijke voogd.

Wanneer moet je solliciteren?

Je moet minimaal drie maanden voor je geplande aankomst in Italië een Italiaans studentenvisum aanvragen. De verwerking van uw visumaanvraag kan 1 tot 3 weken duren. U moet uw visuminterview ongeveer vier tot zes weken van tevoren plannen.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je cursus.

Verwerkingstijd

3 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je uit de EU komt, mag je in Italië werken zonder dat je een werkvergunning nodig hebt. Tijdens het semester mag de werktijd niet meer bedragen dan 20 uur per week. Tijdens de vakanties tussen de semesters kan je enkel voltijds werken.

Internationale studenten van buiten de EU moeten een werkvergunning aanvragen bij een plaatselijk immigratiekantoor in Italië. Eerst moet u een ondertekend arbeidscontract hebben en een kopie laten zien bij het immigratiekantoor.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.